Huawei har oppdatert smartklokken GT2 og slengt på en e – GT2e, men burde du kjøpe den? Svaret er at det kommer an på.
Den beskjedne bokstaven hinter om en minimal oppdatering av smartklokken, men det stemmer ikke. Ytre sett er de veldig like, men innvendig er GT2e blitt langt mer avansert. Der forgjengeren, som fremdeles er i salg, støttet inntil 15 ulike aktiviteter, har GT2e støtte for hele 100 ulike øvelser (!).
Tai Chi? Jepp. Yoga? Selvsagt. Og mye, mye mer. Den har alt de fleste trenger, og mye mange ikke trenger, men så er det en smartklokke som forsøker å favne så bredt som mulig.
Mange sensorer
Det lykkes den godt med. Huawei Watch GT2e, er veldig orientert mot sport og mosjon, og har fiffige funksjoner som søvnsporing, måling av oksygenopptak og logging av hjerterytme. Alt dette og mye mer, er pakket inn i en 43 gram lett og 47 mm stor urkasse i stål, som er vanntett til 50 meter. Her finnes det også GPS, aktivitetsmåling med tilhørende logg, måling av kaloriforbrenning, skritteller, indikering av stressnivå, trappetrinn man har gått, og andre sensorer som gyroskop, barometer og selvsagt akselerometer.
Det meste av klokkens funksjoner finnes også på treningsklokker fra Garmin og Fitbit, og Apple Watch blant andre, har også sensorer med støtte for pulsmåling, hjerterytmer og mer, men mangler integrert støtte for like mange aktiviteter.
Og ingen av dem slår Huawei-klokken på batteritid, som er oppgitt til opptil 14 dager.
Slik er den å bruke
Siden jeg ikke driver med hverken magedans, parkour eller rockering, fikk Huawei-klokken bryne seg på relativt vanlige aktiviteter. De fleste vil nok bruke den som en vanlig smartklokke med treningsfunksjoner. Skal man ha en smartklokke til helt spesielle aktiviteter, som ikke dekkes av GT2e, som golf eller regattaseiling, finnes det bedre valg enn Huawei GT2e.
Med knappe 47mm i diameter, er den ganske stor. Den ruver godt på små armer, men gummiremmen er så godt integrert i urkassen, at det er en lek å få den til å sitte godt på armen.
Alle funksjoner betjenes fra pekeskjermen og de to knappene på sidene. En roterende krans – bezel – hadde gjort den enda enklere å betjene. Svette fingre kan streve med å skrolle rundt på skjermen, her kunne en roterende bezel eller krone (som på Apple Watch), økt brukervennligheten ytterligere.
Den innebyggede GPS-en brukes ikke på aktiviteter som dans – eller Tai Chi, men er aktiv på aktiviteter hvor man typisk forflytter seg. Som løping og sykling, men også på klatring og svømming. Som den tåler fint. Klokken er vanntett til 50 meter. Det holder for mosjonssvømming, men også på triatlon, men ikke til dykking.
I begynnelsen koblet jeg bare klokken til Huawei Health-appen på telefonen, og byttet urskive til en mer tradisjonell analog visning. Hver gang jeg satte i gang med å løpe, registrerte klokken aktivitet og foreslo å starte sporing, måling og tidtakning. Man kan naturligvis velge aktivitet selv, men klokken har også 13 ulike modus for løping, sånn at man kan velge en økt som passer f.eks. til lett jogg. Etter en stund la jeg merke til at GPS-en ikke alltid klarte å spore bevegelsene like nøyaktig. Det fungerer ikke like nøyaktig på alle treningsklokker, og GT2e er ikke noe unntak. Ikke at det er en dealbreaker.
Den har god kontroll på steg, puls og sensorbasert sporing og oppleves som veldig nøyaktig, også på søvnsporing, men stressnivået synes jeg ikke kom særlig godt frem på klokken, selv om man må gjennom en liten kalibrering med noen spørsmål for å gjøre den så nøyaktig som mulig. Det er mulig den har en annen oppfatning av stress enn jeg har, men at man hamrer fort på tastaturet, skyldes ikke alltid stress.
Det finnes også måling av oksygenopptaket i blodet på GT2e, men foreløpig finnes det ingen logging av O2 i Health-appen, så data må leses av på klokkeskjermen.
iOS og Android-app
Data klokken registrerer kan studeres i Health-appen, men iPhone-brukere og Android-brukere får ikke nøyaktig de samme funksjonene i appen. Android-versjonen er mer avansert med flere funksjoner, og har visning av stressnivå, noe iOS-appen ikke har.
Klokken kan spille av musikk på et par Bluetooth-hodetelefoner eller propper, men det støttes bare fra Android-appen. Det er heller ikke støtte for andre tredjepartsapper enn Apples Healthkit og MyFitnessPal. Strava-brukere bør velge enn annen treningsklokke.
Men på en Huawei P40 Pro, fikk jeg godt overblikk over tilstanden og aktiviteter. Det finnes mye data i appen, og man kan enkelt skrolle til status for treningen, og få forslag til hvor lenge man må restituere, hvordan man ligger an for å nå et definert mål, og så videre.
Konklusjon
Det er virkelig ikke mye Huawei Watch GT2e ikke kan brukes til. Bortsett fra at den ikke støtter tredjepartsapper med et par unntak, er den en nøyaktig nok treningsklokke til de flestes bruk, og mange vil ha stor nytte av de mange dataene som kan samles i appen. Huawei-appen for iPhone, er også mangelfull, sammenlignet med Android-appen. Men at den er vanntett og har klasseledende batteritid, er en kjempebonus. Legg til den gunstige prisen, og det er klart at GT2e er et meget godt kjøp for de som trenger en nøyaktig treningsklokke, men ikke for iPhone-brukere altså.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser