Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Honor Magic6 Pro

Sterkt comeback fra Honor

Etter mange års fravær er Huaweis arvtaker, kinesiske Honor, tilbake på det skandinaviske markedet med en mobil som bør gi konkurrentene grunn til bekymring.

Skrevet av / 28.06.24 - 09:06
Honor Magic6 Pro
Peter Gotschalk

Etter flere års fravær er den kinesiske mobilprodusenten Honor nå på vei tilbake på det skandinaviske markedet. Første skritt er lanseringen av mobilene Honor Magic6 Pro og Magic6 Lite i Norge, mens forbrukerne i både Danmark og Sverige kan regne med å få kjøpe Honor-mobiler hos sin operatør og de store elektronikkjedene i løpet av annen halvdel av 2024.

Merket ”Honor” ble lansert av Huawei for vel ti år siden fordi Huawei ønsket å kunne konkurrere med selskaper som OnePlus, som på daværende tidspunkt var helt nye på mobilmarkedet, og hadde stort hell med å selge mobiler online til lavere priser enn de tradisjonelle mobilprodusentene – inkludert Huawei – kunne matche. Huaweis idé med Honor var altså at mobilene bare skulle selges online, og at all markedsføring foregikk online og viralt via sosiale medier.

I 2019 solgte Huawei nesten 70 millioner Honor-mobiler på verdensplan. Da den amerikanske boikotten rammet Huawei som en vegg samme år, ble Honor skilt ut som et selvstendig selskap og solgt til et konsortium av kinesiske virksomheter, som fikk det “enkle“ navnet Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., og fra november 2020 har Honor vært et uavhengig selskap med en stor internasjonal tilstedeværelse. Også i Europa, hvor Honor blant annet har en sterk markedsposisjon i land som Finland og Tyskland.

Honor Magic6 Pro
Takket være den spesielle designen ligner kameramodulen nesten en herreklokke av det dyre slaget. (Foto: Peter Gotschalk)

Honor Magic6 Pro er sammen med Magic6 Lite, som vi tester på et senere tidspunkt, som nevnt de første “offisielle” Honor-mobilene i de norske butikkene, og i slutten av juli kommer enda en modell, Honor 200 Pro, som ble internasjonalt lansert i Paris i midten av juni, i handelen i Norge. Honor Magic6 Pro kan også kjøpes i Danmark og Sverige. Her selges flaggskipmodellen av mindre parallellimportører.

Honor Magic6 Pro
Vi har heldigvis fått utlevert den grønne modellen som har et gripefast mønster på baksiden. (Foto: Peter Gotschalk)

Toppmobilen er den første mobilen fra det kinesiske selskapet vi har hatt i hendene siden vi testet Honor 10 i 2018. Honor Magic6 Pro ble presentert i januar i år, så vi var selvfølgelig spente på om den kinesiske mobilen likevel ville kunne hamle opp med konkurrenter i samme prisklasse, som for eksempel Samsung Galaxy S24 Ultra, Sony Xperia 1 VI og Xiaomi 14 Ultra.

Heldigvis henger Honor Magic6 Pro enkelt med de andre, den gjør det bare på sin egen måte.

Honor Magic6 Pro
Der mange andre mobilprodusenter etter hvert beveger seg bort fra buede skjermer, holder Honor fast på konseptet. (Foto: Peter Gotschalk)

Utseende og konstruksjon

Mobilen fås i to farger, sort og grønn, og vi fikk heldigvis utlevert den grønne modellen som har et gripefast mønster på baksiden. Den sorte modellen er helt glatt, så med mindre du er virkelig, virkelig glad i sorte mobiler, anbefaler vi deg å anskaffe den grønne utgaven.

Det er ikke spart på noe når det gjelder materialer og byggekvalitet. Honor Magic6 Pro føles nærmest luksuriøs med en metallramme som omkranser hele mobilen, samt en markant rund kameramodul, også omkranset av en metallramme som tar en hel del plass på toppen av mobilens bakside.

Takket være den spesielle designen ligner kameramodulen nesten en herreklokke av dyreste slag, virkelig lekkert. Til gjengjeld gjør det store kameraet at mobilen lett vipper frem og tilbake når den plasseres på en flat overflate, for eksempel et bord. Men det er dessverre nærmest standard nå om dagen.

Honor Magic6 Pro
Den lyssterke skjermen (1600 nit) er spesielt egnet utendørs, hvis og når solen unntaksvis titter frem bak skydekket. (Foto: Peter Gotschalk)

Honor Magic6 Pro er IP68-sertifisert, men i motsetning til mange av konkurrentene er skjermen ikke beskyttet av Gorilla Glass Victus, men derimot av forsterket glass som Honor selv har utviklet og kaller ”NanoCrystal Shield”. NanoCrystal Shield skal tåle å bli mistet fra to meters høyde uten å gå i stykker –til sammenligning kan Gorilla Glass Victus 2 bare klare et fall på opptil en meter – men da Honor gjerne vil ha testeksemplaret av mobilen tilbake, har det ikke vært mulig for oss å etterprøve det i praksis.

Skjerm og lyd

Der mange andre mobilprodusenter etter hvert beveger seg vekk fra buede skjermer, holder Honor fast i konseptet med Magic6 Pro. Det vil i praksis si at skjermen på langsiden har en liten krumming nærme kanten. Det gjør mobilen litt mer behagelig å holde i hånden, men det gjør også touch-betjeningen vanskelig hvis man skal treffe noe helt ute i kanten av skjermbildet, og i tillegg reduseres det aktive skjermarealet noe. Vi er ikke fans, men det er nok smak og behag hva man foretrekker.

Skjermoppløsningen er FHD+ (2800 x 1280 piksler), og ut over det har den flotte OLED-skjermen dynamisk oppdateringshastighet (1-120 Hz) samt bildeforbedrende Dolby Vision og HDR.

Sammenligner man imidlertid Honor Magic6 Pro side om side med for eksempel Samsung Galaxy S24 Ultra legger man raskt merke til at Magic6 Pro ikke oppnår helt samme kontrast eller sortnivå, men til gjengjeld byr Honor på høyere lysstyrke (1600 nit ved normal bruk og en vanvittig maksimal HDR-lysstyrke på 5000 nit), og er derfor spesielt egnet utendørs, hvis og når solen unntaksvis titter frem bak skydekket.

Når det gjelder lyden, er Honor Magic6 Pro utstyrt med innebygde stereohøyttalere, som virkelig kan spille høyt nok, selv om lydbildet er litt tynt.

Honor Magic6 Pro
”Magic Capsule” er nærmest er en kopi av Apples ”Dynamic Island” fra iOS. (Foto: Peter Gotschalk)

Litt spesielt er det imidlertid at Magic6 Pro ikke har den dedikerte høyttaleren ved øret som man lytter til når man snakker i telefonen. I stedet skapes lyden til øret ved hjelp av små vibrasjoner i skjermen, noe vi så utført i praksis første gang i 2019, da Huawei P30 kom på markedet. Heldigvis fungerer det langt bedre nå enn det gjorde for fem år siden, og lydkvaliteten fra samtalepartneren er dermed fremragende.

Spesielt portrettbilder med bokeh-effekt blir glimrende. Graden av bokeh-effekt kan justeres manuelt, og her har vi gitt den full guffe! (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Honor Magic6 Pro er utstyrt med et tredobbelt kamera bestående av et 50 megapiksler hovedobjektiv med variabel blender (f/1.4 til f/2.0), et 180 megapiksler periskop-teleobjektiv som gir 2,5x optisk zoom, men takket være de mange pikslene og såkalt piksel-binning kan klare opptil 5x hybridzoom med samme kvalitet som optisk zoom, samt et 50 megapiksler ultravidvinkelobjektiv. I fronten er et 50-megapikslerkamera paret med et 3D-dybdekamera i en sentral pilleformet utskjæring øverst på skjermen.

Takket være 3D-kameraet kan Magic6 Pro skanne brukerens ansikt, og støtter derfor opplåsing av mobilen på samme måte som Face ID på iPhone, men det virker ikke fullt så bra med Honor-mobilen. For eksempel har den igjen og igjen problemer med å gjenkjenne ansiktet mitt når jeg har på lesebrillene. Et problem Apple har løst for lengst.

Et annet kritikkpunkt av kameraet i Magic6 Pro er at det av uransakelige årsaker ikke kan ta bilder i 16:9, noe som ellers er et vanlig format på alle mobiltelefoner. Du kan velge mellom 4:3, 1:1 og full skjerm, noe som tilsvarer skjermformatet 19,69:9. Mystisk og irriterende.

Dette bildet er tatt med solen i øynene, men kameraet i Magic6 Pro har ikke noe problem med HDR. (Foto: Peter Gotschalk)

Men utover det er det ikke mye å utsette på kameraet. Honor Magic6 Pro tar fremragende bilder i stort sett alle situasjoner, og spesielt portrettbilder med bokeh-effekt blir glimrende med stor dybde og kontrast, akkurat som kameraet også klarer å fastholde dybden i bilder av større scener.

Imidlertid støtter ikke frontkameraet HDR, og derfor blir selfiebildet mitt veldig overbelyst. (Foto: Peter Gotschalk)

Bilder i situasjoner hvor det er stor kontrast mellom sterkt lys og skygge, klarer Magic6 Pro glimrende, imidlertid med unntak av frontkameraet som må unnvære HDR, og dermed tar overbelyste bilder hvis man tar selfies i solskinnsvær og snur feil vei.

Honor har også utstyrt kameraet med diverse AI-funksjoner, inkludert ”Ta bilder automatisk”, som ved hjelp av bevegelsesregistrering automatisk tar bilder, for eksempel når en person hopper eller beveger seg. Den funksjonen passer perfekt til sportskamper og lignende, og det virker glimrende. Med Honor Magic6 Pro er det rett og slett slutt på å være for sen når sønnens mål i lokaloppgjøret skal foreviges.

Ved hjelp av AI kan kameraet også foreslå forskjellige filtre som passer til dine bruksvaner, akkurat som kameraet kan innstilles til automatisk å ta et bilde når folk smiler.

Her er det med andre ord snakk om et kamera fra øverste hylle. Hvis man kan leve med frontkameraets små skavanker og det manglende 16:9-formatet.

Ytelse

Det sitter samme Snapdragon 8 Gen 3-prosessor i Honor Magic6 Pro som vi kjenner fra for eksempel Samsung Galaxy S24 Ultra, Sony Xperia 1 VI og Xiaomi 14 Ultra.

Honor_brunnen1 Honor_brunnen2 Honor_brunnen3 Honor_brunnen4
<
>
Märchenbrunnen i Volkspark Friedrichshain i Berlin fotografert med henholdsvis ultravidvinkel, 1x og 2,5x optisk zoom samt 5x hybridzoom. (Foto: Peter Gotschalk)

I tillegg kommer 12 gigabyte RAM, så det er fart i sakene. Og Magic6 Pro lever da også opp til forventningene. Når det gjelder de fleste Benchmark-testene, er den like rask som konkurrentene, og vi opplevde heller ingen slinger i valsen da vi utsatte mobilen for heftige spill som virkelig krever muskler.

Batteritiden kan man heller ikke klage over. Den lyssterke skjermen bruker selvfølgelig masse strøm, men til gjengjeld er batteriet på vanvittige 5600 mAh, så derfor klarte Honor Magic6 Pro fortsatt 9 timer og 30 minutter i vår Benchmark-test som spissbelaster batteriet til det ikke klarer mer.

Prestasjonen er med andre ord godkjent. Det er Honors MagicOS-brukergrensesnitt og -features som får Magic6 Pro til å skille seg fra de fleste andre mobilene på markedet.

Funksjoner

Det er litt som med den buede skjermen. Smak og behag er forskjellig fra person til person, og hvis du tidligere satte pris på Huawei-mobilen din og det daværende EMUI-grensesnittet, vil du raskt føle deg hjemme i MagicOS.

For andre vil Honors grensesnitt kreve litt tilvenning, da det på vesentlige punkter skiller seg fra Android-standarden. For eksempel finner man alle appene på mobilens startskjerm, hvor du på de fleste andre Android-mobiler i stedet må svepe oppover fra skjermens bunn for å åpne det fullstendige app-biblioteket.

”Magic Text” lar brukeren markere og trekke ut tekst fra bilder over i andre apper. (Screenshot: Peter Gotschalk)

MagicOS byr også på flere iPhone-lignende funksjoner. Som for eksempel ”Magic Capsule”, som er lik førnevnte pilleformede utskjæring i skjermen og nærmest er en kopi av Apples ”Dynamic Island” fra iOS. Altså den lille sorte boblen på toppen av iPhone-skjermen, som for et par år siden erstattet den såkalte notch på iPhone Pro-modellene og kollapser og ekspanderer for å vise melinger, aktiviteter og annet som du ikke trenger å ha fullskjermsvisning for å følge. Slik virker ”Magic Capsule” også – den kan blant annet vise musikkavspilling eller nedtelling – men app-støtten og dermed anvendeligheten er ennå ganske begrenset.

Honors grensesnitt er også preget av mange av selskapets egne apper – onde tunger vil påstå at det er så mange av dem at det minner om bloatware – akkurat som Honor også har sin egen app-butikk installert på mobilen som alternativ til Google Play.

MagicOS byr også på adskillige egne funksjoner, som selvfølgelig alle heter noe med ”Magic”, for eksempel ”Magic Text”, som lar brukeren markere og trekke ut tekst fra bilder (ikke spesielt revolusjonerende), eller ”Magic Portal” som lar deg dra og slippe bilder fra for eksempel sosiale medier til andre apper (for eksempel e-mail), noe som er litt mer revolusjonerende.

Bildet av den dunkende unge basketspilleren er tatt automatisk av Magic6 Pros AI. Ikke dårlig skutt. (Foto: Peter Gotschalk)

Andre funksjoner er muligheten for å dempe ringetonen ved å kaste et blikk på skjermen når telefonen ringer, å skrolle ved hjelp av håndbevegelser, etc. Mange av funksjonene virker overflødige – Samsung prøvde mange av de samme ideene for flere år tilbake uten større suksess – men man kan heldigvis slå på eller av funksjonene etter lyst og behov.

Konklusjon

Pleide du å være Huawei-bruker, og har du bare savnet Huawei-mobilen din siden den amerikanske boikotten presset den kinesiske produsenten ut av markedet i løpet av 2019? Så skynd deg til butikken og kjøp Honor Magic6 Pro. Du vil føle deg like mye hjemme med den kinesiske mobilen som i dine mest behagelige joggebukser.

Med supermakro kommer Honor Magic6 Pro helt tett på motivet, og resultatet blir knivskarpt. (Foto: Peter Gotschalk)

Alle andre bør også seriøst vurdere den kinesiske mobilen, som med et fremragende kamera, en lyssterk og skarp skjerm, lynrask ytelse og et brukergrensesnitt med mange unike funksjoner, vil være det riktige valget for mange brukere.

Karakter
Honor Magic6 Pro
High End

Home mener

Lekker og luksuriøs design. Fremragende kamera med unike features. Lyssterk og skarp skjerm. Lynrask ytelse. Tidligere Huawei-brukeres drømmer går i oppfyllelse. Meget stor kameramodul får mobilen til å vippe som en gyngestol når den ligger på bordet. Buet skjerm vil ikke falle i smak hos alle. Kameraet kan ikke ta bilder i 16:9-format. MagicOS-grensesnittet er fylt med så mange Honor-apper at det minner om bloatware.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Større og raskere

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Scroll to Top