TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Honor Magic6 Lite

Honor Magic6 Lite er full av overraskelser

Den første mellomklassemobilen fra Honor kjemper hardt, men når ikke helt til topps.

Skrevet av / 22.07.24 - 09:20
Honor Magic6 Lite
Jonas Ekelund

For de av oss som fortsatt savner Huaweis innovative mobiler, er det verdt å huske deres budsjettmerke Honor, som har lansert en rekke svært rimelige mobiler. Og nå er merket tilbake med nye eiere i Skandinaviske butikker, og Norge er først ut. Denne Lite-modellen, sammen med Honor Magic6 Pro som vi nettopp har testet, er de første modellene som selges gjennom offisielle kanaler i stedet for gråimport.

Les også Huawei Honor er tilbake! Etter mange års fravær er Huaweis arvtaker, kinesiske Honor, tilbake på det skandinaviske markedet med en mobil som bør gi konkurrentene grunn til bekymring.

Lite-modellen skiller seg ganske radikalt fra Pro-modellen, og kan nok sies å være en ekstra-Lite-modell ettersom den bare koster en tredjedel(!) av sin storebror. Vi forventer altså ikke en litt nedskalert flaggskipmodell, men heller en ren mellomklassemodell som konkurrerer med Google Pixel a-modellene og Samsungs Galaxy A-serie.

Her i Norden får vi den svarte og grønne utgaven. (Foto: Jonas Ekelund)

Utseende og konstruksjon

Honor forteller selv at designet er inspirert av eksklusive klokker. Om du er enig i at den gullfargede ringen ser luksuriøs ut, eller om den virker litt billig, er nok en smakssak. Det er i hvert fall tilfellet med vårt sorte testeksemplar, men du kan også få den i grønt, som vi synes ser bedre ut. Mobilen er avrundet og ligger godt i hånden. Man skulle kanskje tro at en så billig mobil ville vært mindre robust, men Honor har lagt mye arbeid i å sørge for at den ikke går i stykker hvis man mister den i bakken. Du får ikke en vanntett mobil her, men den er støvtett og regntett (IP53).

Annonse

Er gull et tegn på stil, eller er det tacky? (Foto: Jonas Ekelund)

Skjerm

En av tingene som det vanligvis spares på i billigere varianter av toppmodeller er skjermen. Men i dette tilfellet er det ikke store forskjeller. Skjermen er nesten like stor, har nesten samme oppløsning og er fortsatt en AMOLED-skjerm. Derfor er vi mer enn fornøyde med bildekvaliteten. Den har imidlertid ikke det mer strømeffektive LTPO-panelet, og dermed er oppdateringsfrekvensen enten 60 eller 120 Hz, uten den trinnløse reguleringen som det bedre panelet har. Den mangler også HDR, noe som gjør filmopplevelsen litt fattigere.

Honor har også lagt ned mye arbeid i å gjøre skjermen skånsom for øynene. I tillegg til å redusere blått lys, har den PWM-dimming, en teknologi vi vanligvis finner i dyrere mobiler for å redusere flimmer. Den har selvfølgelig også dynamisk dimming og automatisk nattmodus.

MagicOS har sine særegenheter, men lar seg tilpasse. (Skjermbilder: L&B Home)

I bruk

Honor bruker sitt eget MagicOS-grensesnitt på toppen av Android, og det skiller seg ganske mye fra standardgrensesnittet. Heldigvis kan mange av de merkelige funksjonene endres i innstillingene, hvis du ikke har lyst til å lære å bruke mobilen på nytt. Som på iPhone er det et dynamisk område rundt kameraet, her kalt Magic Capsule, som viser informasjon når det er behov for det, og ellers krymper til en liten prikk. Dessverre kommer telefonen med en rekke unødvendige tredjepartsapper vi ikke har bedt om, blant annet tidstyven TikTok, i tillegg til en rekke egenproduserte apper som vi ikke ser nytten av i mange tilfeller. Når det gjelder de smarte funksjonene i MagicOS, kan du lese mer om disse i testen av storebroren Magic6 Pro.

Foto: Honor

Kamera

Det er ingen tvil om at det svært høyoppløste hovedkameraet er kompetent og kan levere svært gode bilder. Det har et stort dynamisk område og bruker «pixel binning» for å slå sammen 9 piksler fra 108 Mp-sensoren til et 12 Mp-bilde. Et triks Samsung lenge har brukt for å simulere større piksler på sensoren og dermed fange opp mer lys. Algoritmen håndterer HDR-situasjoner godt, men bildene kan noen ganger se litt overbehandlet ut. Den har imidlertid en akilleshæl. Det finnes ingen optisk bildestabilisering. Så du må holde mobiltelefonen i ro for å sikre et skarpt resultat. Dette blir spesielt tydelig når du fotograferer i dårlig lys, der du virkelig må stabilisere hendene hvis bildet skal bli brukbart.

IMG_20240712_165353 IMG_20240712_165403 IMG_20240712_165414 IMG_20240715_093321
<
>
Honor Magic6 Lite ultrawide (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Selfie-kameraet er ok, men skiller seg ikke ut på noen måte. Makrokameraet er derimot på bare to megapiksler! Enda verre er det at ultravidvinkelkameraet bare er på fem megapiksler. Det gir ingen detaljer overhodet i panoramaer, og på toppen av det hele er fargegjengivelsen ikke særlig god heller. Honor kunne ha ignorert dette kameraet. Eller lagt til 100 kroner på prisen og i det minste gitt oss et 12 Mp-kamera.

IMG_20240614_122652 IMG_20240706_091624 IMG_20240715_093929
<
>
Honor Magic6 Lite på ferie. (Foto: Jonas Ekelund)

Ytelse

I denne klassen kan du ikke forvente de nyeste og raskeste prosessorene, men her går vi ned to trinn fra Snapdragon 8 til Snapdragon 6. Derfor skal vi ikke være slemme og sammenligne med andre betydelig dyrere mobiler vi har testet i år. Den er for eksempel en tredjedel så rask som storebroren. I stedet sammenligner vi den med fjorårets mobiler som OnePlus Nord 3, Samsung Galaxy A54 og Google Pixel 7a, som nå er tilgjengelige for omtrent samme pris.

3dmark antutu
<
>
Ytelsen ligger bak konkurrentene i samme prisklasse. (Illustrasjon: Jonas Ekelund)

Den holder godt følge med Samsung Galaxy A54 og slår den til og med i noen ytelsestester. Den må imidlertid se seg slått av de to andre konkurrentene. Spesielt når det gjelder spillgrafikk. Vi ville derfor ikke valgt Honor6 Lite hvis du spiller en del på mobilen. Den får imidlertid poeng for å ha den beste maskinlæringsytelsen, noe som er viktig i disse KI-tider. Den har også et stort batteri som ved daglig bruk gir opptil to dagers batterilevetid.

Konklusjon

Det er en glede å se Honor tilbake i gamet. Magic6 Lite viser at det er mulig å lage en mellomklassemobil med en meget god skjerm, et høyoppløst kamera og utmerket batteritid. Ytelsen henger imidlertid etter konkurrentene, spesielt når det gjelder spillgrafikk. Og de to ekstra kameraene er så dårlige at man like gjerne kunne vært foruten. Denne modellen når kanskje ikke helt til topps, men det ser samtidig svært lovende ut for kommende modeller.

Karakter
Honor Magic6 Lite
Premium

Home mener

Støtsikker. Imponerende 108 Mp oppløsning i hovedkameraet. Utmerket skjerm. Overraskende god KI-ytelse. Ingen optisk bildestabilisering i kameraet. Skuffende vidvinkel- og makrokamera. Rotete grensesnitt og mange unødvendige apper. Dårlig spillytelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene

En Ultra-klokke med få mangler

Flaggskipambisjoner til fornuftig pris

HMD har droppet Nokia og vil nå stå på egne ben

Samsung Galaxy Z Fold 6 er en mobil for de få

Metalliske mobiler er tilbake!

Kongen av budsjettmobilene er tilbake

Galaxy Flip 6 er (nesten) kompromissløs

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Scroll to Top