Da vi nylig testet Google Pixel 7 Pro, tok den oss med storm. For den første Pixel-telefonen som har fått lov til å bli lansert i Skandinavia, er en virkelig glimrende telefon. Så god at den fikk prisen som årets beste mobil i premiumklassen.
Men ikke alle har lyst til å betale så mye for en mobil. Eller plass i lommen til et 6,7 tommers mobilflaggskip.
Google Pixel 7 kan godt betraktes som en miniutgave av samme telefon. Den måler 6,3” i tverrsnitt, som betyr at den akkurat kan betjenes med en hånd. Og prisen er tilsvarende lettere å håndtere.
En litt mindre utgave
Pixel 7 ligner akkurat det den er: en mindre utgave av Pixel 7 Pro. Det betyr også at den fra skjermsiden ligner de fleste andre mobiler; altså en stor, ubrutt sort Gorilla Glass Victus-glassoverflate. Baksiden er også av glass, som enten er sort, hvitt eller i en grønnaktig nyanse som Google kaller lemongrass. De to sidene holdes sammen av en aluminiumsramme som går hele veien rundt mobilen som en støtfanger.
At Google Pixel 7 er vanntett med IP68-sertifisering, er stort sett en selvfølge i dag. Men det må fortsatt nevnes.
En aluminiumsstripe som går på tvers over baksiden, rommer kameramodulen, hvor Pixel 7 består av en 50 Mp vidvinkellinse til normale bilder og en 12 Mp ultravidvinkel til å fange de store landskapene. Sistnevnte fungerer også som makroobjektiv.
De to kameraene er identiske med de man finner på Google Pixel 7 Pro, så man kan tillate seg å forvente samme høye kvalitet.
Det som til gjengjeld mangler, er telelinsen. Det betyr at man må nøye seg med 2x optisk zoom, fremfor de 5x på Pixel 7 Pro, og si farvel til superlange 30x teleskudd med AI-hjelp. Google Pixel 7 klarer bare digital zoom på opptil 8x.
Det er to høyttalere i telefonen, og mens vi alltid må fraråde at man bruker mobilen til musikk uten hodetelefoner eller eksterne høyttalere, er lyden riktig god og ren i det frekvensområdet som de bitte små høyttalerne dekker.
Beste kamera til prisen
Noe av det som imponerte på Pixel 7 Pro, var kameramodulen, som ga levende fargerike bilder på alle avstander fra makro til lange zoom-skudd. Google Pixel 7 kan stort sett det samme.
På normaldistansen og ved brede vidvinkelskudd får man bilder med fremragende dynamikk og farger, hvor AI-prosesseringen er nesten enda bedre enn i virkeligheten!
Også Pixel 7 er basert på Googles egen nyutviklede G2-prosessor, og man finner de samme automatiske funksjonene som i den dyrere modellen.
Det gjelder funksjoner som Fjern sløring og Magisk viskelær. Selv bilder som umiddelbart virker skarpe, kan med Fjern Sløring bli til perfekt fokus. Og det er ikke hokuspokus og placebo. Funksjonen blir kun tilbudt bilder som rent faktisk kan forbedres.
Magisk viskelær imponerer enda en gang. Man kan peke ut elementer i bildet som virker forstyrrende. Funksjonen er best når bakgrunnen er naturlig. En byggekran mot en delvis skyet høsthimmel forsvinner sporløst, mens kompliserte bakgrunner som fliser og murstein ikke lar seg gjenskape med AI.
AI-bilderedigering kan også brukes på gamle bilder som er lagret på Google Images.
Solid maskinvare
Innvendig er Pixel 7 og Pixel 7 Pro så godt som like. Det vil si at de er bygget over Googles egen mobilprosessor, kalt Tensor G2. Det er en ARM-prosessor med åtte kjerner og spesielt fokus på kunstig intelligens.
Pixel 7 må imidlertid nøye seg med 8 GB RAM (mot 12 i Pixel 7 Pro) og 128 GB lager.
6,3” OLED-skjermen har FHD+-oppløsning (2400 x 1080 piksler). Det er litt mindre enn PRO-modellens QHD+, men helt tilstrekkelig i forhold til skjermstørrelsen. Det gjelder også oppdateringsfrekvensen på 90 Hz. Og lysstyrken er rikelig med 1000 nit ved HDR (og 1500 nit i kantene).
Batteriet er det samme, det vil si minst 4926 mAh – og typisk 5000 mAh. Den kan hurtiglades med 30 W. Men man må se forgjeves etter en lader i esken. Det følger kun med en USB-kabel. Dette kan til nød forsvares når man tar prisen med i betraktning. Og telefonen kan dessuten lades trådløst.
Benchmark
Pixel 7 er som sagt bygget på Googles egen prosessorplattform. Det betyr at man ikke så lett kan sammenligne den med andre Android-mobiler bare ved å lese dataarket.
Google har imidlertid ikke noe å skamme seg over. Pixel 7 er ikke den raskeste mobilen på markedet, men den er i praksis kvikk nok til alt, og operativsystemet nøler aldri.
I tørre tall kommer prosessortesten Geekbench 5 med en score på 1006 i single-core og 2735 i multi-core. Det er ikke så raskt som den litt dyrere Asus Zenfone 9, men fortsatt i det pene sjiktet.
PC Mark Work 3.0-testen viser med et resultat på 10 718 også at Tensor G2-prosessoren er rask – men ikke så rask som Snapdragon 8+ Gen 1.
Når det gjelder 3D-grafikk klarer Pixel 7 seg veldig bra. AnTuTu 9-testen ender med en score på 715 311. Det er på nivå med de fleste flaggskipmodellene.
Batteritiden er direkte fremragende: nesten 12 timer. Og det er vel og merke med fullt bluss på skjermen og uavbrutt simulering av surfing og apper.
Konklusjon
Google Pixel 7 er en nesten perfekt kompaktutgave av Pixel 7 Pro. Den er like rask, og skjermen er stort sett like god – bare mindre. Er du mobilpaparazzi, vil du savne den fine teleoptikken. Men de andre kameraene er heldigvis de samme som på storebror. Og de er rett og slett glimrende. Med en pris som er en fjerdedel billigere enn Pro-modellen, er Pixel 7 en særdeles attraktiv mobil som ikke har noen virkelig alvorlige konkurrenter i prisklassen.
Bra telefon, av uønskede apper er det bare google’s! Men glasset var svert skjørt! Knuste i lomma, fremre bukselomme.,:-(
Har hatt Pixel 6 nå i over ett år,beste Android e telefonen jeg har hatt. Har hatt det meste av merker. Kan være at Pixel 7 har noen barne sykdommer enda,men tror det blir en meget bra telefon det også .
Kjøpte denne for å prøve noe annet enn Samsung. Men den fungerte ikke som mobil. Når jeg svarte eller ringte ble jeg kastet ut. Måtte restarte den. Fikk jeg ringt. Men begynte etter ett par telefoner igjen. Etter en uke ble det ny Samsung igjen.
Mvh. Jostein