TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Av / 30.12.21 - 09:00
Garmin Forerunner 55

Home mener

  • Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
  • Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.

Det første inntrykket da jeg pakket opp Garmin Forerunner 55, var at den er plastaktig, og jeg funderte både en og to ganger på om denne lille, lette klokken virkelig skulle kunne leve opp til det produsenten lovet. Men det er jo bare en måte å finne det ut på – å prøve!

Garmin Forerunner 55
Ser ut som en «skikkelig» treningsklokke for fullblodsatleter – føles mer som et leketøy. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Silikonarmbåndet er mykt og følsomt, og klokken har litt avfasede kanter som gjør at den er grei å sove med uten at nattsøvnen forstyrres. Forerunner 55 markedsføres som en løpeklokke, og det merkes selvfølgelig på funksjonene. Her finnes sant nok en rad sportsapper som ikke er innrettet på løping, som blant annet pilates, yoga og svømming, men ellers finner du baneløping, kadensadvarsel, daglige anbefalinger til løpeturer, med mer, blant funksjonene. Trenger du litt ekstra pepp, kan du bruke Garmin Coach og få treningsprogram tilpasset deg og dine mål.

Garmin F 55 Bild 2 Garmin F 55 Bild 3
<
>
På klokkens høyre side finner du to knapper. Start/stopp som er markert med gult samt Back nedenfor. På venstre side finner du tre knapper til Light, Up og Down. Hverken vanskelig eller komplisert selv uten pekeskjerm. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Koble den sammen med mobilen (fungerer med de fleste Android og iOS), så får du meldinger og lignende direkte på klokken. Akkurat som med hvilken som helst smartklokke, med andre ord. Men det er ingen eleganse eller finesser. Klumpete, ganske enkelt.

Garmin Connect

Forerunner 55 har egentlig appen Garmin Connect å takke alt for. Appen er godt gjennomarbeidet, og enkel å forstå og navigere seg gjennom. Her finner du en mengde mer eller mindre interessant informasjon om hvordan du har beveget deg, puls, stress, kaloriforbruk, søvn, og så videre. Har du god tid, finnes det mye du kan analysere, sammenligne og tenke over. Uansett om du er en veldig aktiv person eller føler at du bare vil ha litt kontroll på balansen mellom hvile og bevegelse, er Garmins Body Battery (kroppens energinivåer måles slik at du kan finne de beste tidspunktene for aktivitet og hvile) et fint og oversiktlig verktøy. Og som kvinne kan det være superbra å ha kontroll på sin menssyklus eller graviditet ved hjelp av Kvinners helse, der du også får trenings- og kosttips.

Garmin Forerunner 55
I treningsmodus er det ikke noe unødvendig ekstra. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Annonse
Garmin Forerunner 55 1
All informasjon er med, men skjermen er litt kjedelig lavoppløst. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er absolutt ingen feil med selve klokken, alt er der! Den er bare litt vel plastaktig og grovhogget. Ved en rask titt ser den ut som en litt mindre versjon av den treningsklokken min svigerinne bruker, som driver med IronMan og mange andre mer eller mindre sprø løp, men da jeg fikk den i hånden, føltes det mer som en lekeklokke for barn, som er laget for å etterligne en «skikkelig» klokke. Nå er det kanskje akkurat det man vil ha som en innbitt, eller en blivende løper, men selv er jeg ikke helt overbevist.

Konklusjon

At Garmin Forerunner 55 er brukervennlig, er det ingen tvil om. Som treningsklokke gjør den absolutt jobben, og takket være Garmin-appen kommer du langt. Og smartfunksjonene kan jeg heller ikke direkte klage over. Men i ærlighetens navn er den litt for plastaktig, og føles mer som et leketøy, enn et treningsredskap for en voksen person. Har du aldri hatt en treningsklokke tidligere, og ikke har noe å sammenligne med, er det kanskje en sak, men dette er ikke engang testens billigste klokke, og jeg hadde forventet meg mer eleganse og finesse.

Karakter
Garmin Forerunner 55
Basic

Også i denne testen:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.
Les hele testen

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.
Les hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Les hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.
Les hele testen

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?