TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Av / 30.12.21 - 09:00
Suunto 9 Peak

Home mener

  • Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
  • Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.

Første inntrykket av Suunto 9 Peak er at dette er en robust og stabil treningsklokke. Stilren og minimalistisk uten overhodet å signalisere “treningsklokke”, som gjør den til et pent tilbehør, selv for deg som ikke nødvendigvis trenger å vise omverden at du faktisk er en rask, aktiv person. Den sies å være vanntett ned til 100 meter, noe som bør innebære at den tåler å bli skylt av under rennende vann for å holdes fresh. Dette gir et pluss i margen for en klokke som er så lekker at den funker til pentøyet.

Suunto 9 Peak
Stilren og sober. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg hadde en liten utfordring med å koble sammen klokken og mobilen, og måtte jobbe en stund med det. Dessuten viste deg seg at parkoblingen koblet ut i en periode, uten at jeg reflekterte over det. Livet går videre, men likevel litt overraskende.

Suunto Bild 2 Suunto Bild 3
<
>
Jeg setter pris på løsningen med hvordan man fester armbåndet – smart! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Bruk

For å få det meste ut av Suunto må du naturligvis laste ned appen, som er oversiktlig og enkel å bruke. Selve navigeringen på klokken skjer enten med touch eller ved hjelp av knappene på siden av klokken. Til å begynne med føltes det meste fullstendig ulogisk, akkurat som det pleier å være når du skal lære deg et helt nytt system. Men etter en tid hadde jeg ganske god kontroll på de grunnleggende sakene, i alle fall. Her finnes mange mer eller mindre brukbare og avanserte funksjoner, avhengig av hvor nerdete du er. Jeg kan umulig gå gjennom alle! Tilhører du det litt mer konkurranseinnstilte segmentet, kan kanskje Suunto 9 Ghost runner være noe for deg. En funksjon som hjelper deg å holde tempoet under treningsøkten ved å stille inn et måltempo for spøkelsesløperen, og vise avstanden til denne.

Jeg tilhører dem som setter pris på at klokken pauser automatisk når jeg stopper for eksempel for å knyte lissene, hilse på naboen eller klappe en uvanlig søt hund. Denne innstillingen finnes, men produsenten har valgt å glemme det valget … Dessuten må du aktivere den funksjonen på samtlige treningsformer som du vil bruke den på. Unødvendig kronglete og tidsødeleggende synes jeg.

Suunto 9 Peak
Oversiktlig i treningsmodus. Selv om det er en fargeskjerm, er den ikke av det mest fargeglade slaget. (Foto: Åsa Warme Hallén)

På treningsstudioet der jeg er spinning-instruktør, benytter vi oss av Activio-pulssystem med et bånd rundt brystet. Da jeg brukte Suunto 9 samtidig med Activio første gangen, var det stor forskjell – og ettersom jeg har brukt Activio i flere år, visste jeg at det ikke var noen feil med den. Jeg opplevde selv at klokken satt stabilt rundt håndleddet, men etter å ha justert den litt strammere, ble jeg fornøyd, og begge systemene viste samme puls.

Annonse

Konklusjon

Liker du pene gadgets som signaliserer stil og klasse? Liker du trening og utfordringer? Er du lei av å lade batteriet hele tiden? Har du litt penger til overs i lommeboken som du ikke riktig vet hva du skal gjøre med? Har du svart et rungende ja på disse spørsmålene, og har tålmodighet til å sette deg inn i alle funksjoner, tror jeg absolutt at Suunto 9 Peak kan være en perfekt match for deg.

Karakter
Suunto 9 Peak
Premium

Også i denne testen:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.
Les hele testen

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.
Les hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Les hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.
Les hele testen

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Lyd & Bilde
[]