Forrige års LG G Flex skilte seg virkelig ut fra mengden med sin store buede skjerm, bøyelige kropp og selvreparerende skall. Men den hadde en forholdsvis lavoppløst skjerm og middels ytelse. Så det føltes virkelig som om man bare betalte premiumprisen for det uvanlige formatet. Oppfølgeren G Flex 3 er en betydelig mer interessant mobil med smidigere mål, bedre skjerm og siste programvare. Og formatet får man så å si på kjøpet.
Utseende og konstruksjon
Det som er mest åpenbart annerledes er selvfølgelig den bøyde formen og at den faktisk kan trykkes helt flatt uten å sprekke. Det er ikke bare en gimmick, men gjør faktisk mobilen meget behagelig å holde i hånden og å ha i bukselommen. At knappene sitter på baksiden er det mange som synes er forstyrrende, men det er en smakssak. Baksidens selvreparerende materiale er praktisk mot småskader, men den blir likevel ripete med tiden. Og materialet føles ikke spesielt luksuriøst for prisklassen.
Skjerm
Sammenlignet med forgjengerens skjerm har den både blitt mindre og mer høyoppløst. Det gir en meget bedre skarphet og detaljrikdom. På papiret ser det likevel kleint ut sammenlignet med konkurrentenes QHD oppløsing, men i praksis er det absolutt bra nok. Plast-OLED panelet gir en meget bra betraktningsvinkel, svartnivå og kontrast. Vi opplever det også mer lyssterkt enn forgjengeren. Derimot er fargene litt overdrevet med standardinnstillingen.
Kamera
Det fokuserer umiddelbart takket være laser autofokusen. Og det fører til at man oftere får skarpe bilder enn med konkurrentene, spesielt med bevegelige objekter og i dårlig belysning. I svakt lys var vi derfor uvanlig fornøyde med resultatet, selv om man faktisk fikk litt mer støy og færre detaljer enn med LG G3. Utendørs noterte vi også at det ikke riktig når opp til toppmodellens resultat, men generelt sett fikk man veleksponerte bilder med bra farger.
Bruk
Akkurat som Samsung og HTC har LG laget et eget grensesnitt over Android. Men det føles mindre raffinert og anvendelig, samt at det føles som om det gjør mobilen langsommere. Vi liker imidlertid det egne, tilpasningsmulige tastaturet og muligheten for å se klokke og meldinger uten å låse opp mobilen. Den buede skjermen gjør imidlertid ikke filmtitting mer nytbart, men gjør det heller vanskeligere å bli kvitt forstyrrende reflekser.
Konklusjon
Det å ha en bøyd mobil er først og fremst et spørsmål om komfort da den er deilig å holde og ha i lommen. Og føler man for det trenger man med den nye modellen ikke lenger kompromisse. LG G Flex 2 kan meget godt måle seg med konkurrentene både hva gjelder ytelser og funksjoner. Den tar uvanlig vellykkede bilder og skjermen er bra. Kan man leve med den noe lavere oppløsning og mindre minne, gjør den litt lavere prisen den til et forlokkende valg.
Også i denne testen:
Apple iPhone 6
Ny start for iPhone
Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.
Huawei P8
Uslåelig til prisen
Huawei viser igjen at de kan lage en premiummobil som også gjør lommeboken glad.
HTC One M9
Luksuriøs og utrolig rask
HTC er fortsatt en ikonisk mobil, men lider av barnesykdommer.
Samsung Galaxy S6 Edge
Endelig en luksusmobil
Galaxy Edge bøyde skjerm føles lekker og mobilen overtreffer alle forventninger.
Motorola Nexus 6
Googles nye flaggskip
Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser