TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: LG G Flex

Buet teknikkoppvisning

LG imponerer med ny teknikk, men G Flex er mer oppsiktsvekkende enn praktisk.

Av / 08.04.14 - 15:59
LG G Flex

Home mener

  • Stor skjerm med bra farger, utmerket lyd. Toppytelse og praktiske finesser.
  • Lavoppløst skjerm og kamera savner bildestabilisering. Vel stor, og den buede formen gir ingen direkte fordeler.

Den store nyheten ved LG G Flex er den buede skjermen, som gjør at den ligger litt bedre i hånden enn en flat telefon. Argumentet om at det skulle bli lettere å snakke i den, er vi ikke like enige i, for selv om mikrofonen og høyttaleren havner litt nærmere ansiktet, er det ikke snakk om mange millimeter.

Med en slik buet form kan man lett tro at den vil knekke dersom man er uheldig å sette seg på den. Det gjør den ikke, for G Flex er som navnet antyder fleksibel og fjærer tilbake selv etter å ha vært flatet helt ut.

Imponerende er det også at G Flex er selvreparerende. Småriper, for eksempel fra nøkler i lommen, skal forsvinne av seg selv fra baksiden. Vår litt overentusiastiske test avslørte at man nok ikke skal ripe den for voldsomt, men det fungerte relativt bra ved småskader.

Med en 6-tommers skjerm er LG G Flex som skapt for å se på film på. Og argument nummer 2 for den kurvede skjermen, er at den skal gi en bedre filmopplevelse. Men akkurat som vi ikke synes at det gjør noen stor forskjell på TV-apparater annet enn de aller største, ser vi ikke noe poeng i å ha det på en håndholdt skjerm. OLED-teknikken gjør imidlertid at man får en lyssterk skjerm med bra svartnivå og livlige farger, noe som gjør film og bilder meget hyggelig å se på.

Skjermoppløsningen i seg selv er derimot lav etter dagens standard. 720-oppløsing er ok på små skjermer som Sony Xperia Z1 Compact, men på en 6” skjerm blir det vanskelig å se liten tekst på nettsider ,og tar bort litt av poenget med å ha en stor skjerm. Alle konkurrentene med en skjerm over 5” har faktisk full 1080 HD-oppløsning.

Annonse

Når det gjelder kameraet har LG vært smarte og beholdt kameraet fra G2, som er den beste kameramobilen vi har sett fra den sørkoreanske produsenten. Det finnes et par motivprogrammer som HDR, panorama, bilde-i-bilde til begge kameraene, kjappe bildeserier og ulike bildeeffekter. Den har også en praktisk funksjon for selvportrett hvor en lampe forteller om når den har fokusert på ditt ansikt.

Man har heller ikke spart på lyden. LG G Flex kan skryte av HD-lyd, noe som vil si at den kan spille musikkfiler i 24 bit/192 kHz. Samt at den håndterer ukomprimerte lydfiler. Lyden blir da naturligvis også bedre når man bruker gode hodetelefoner, men musikken tar imidlertid også større plass. For å gi en bedre filmopplevelse støtter den også Dolby Mobile.

Akkurat som på G2 har telefonen ingen knapper på fremsiden eller sidene, men alt sitter på baksiden. Vi synes fortsatt at det er en bra idé, da det er der man har fingrene. Avhengig av hva man gjør har knappene ulike funksjoner, som å justere volum eller ta bilder. For å vekke mobilen banker man to ganger med fingrene på skjermen.

Konklusjon
Det er interessant at LG har lykkes med å lage en bøyd mobil, men vi kan ikke riktig se poenget med bueformen bortsett fra at den passer bedre i baklommen. Det gir oss imidlertid et håp om bøyelige mobiler i fremtiden. LG G Flex er en lynrask phablet med bra kamera og utmerket lyd. Men vi er skuffet over skjermoppløsningen, mobilen er vel stor og den ser anonym ut. Til denne høye prisen forventer man en luksuriøs og praktisk smartmobil fremfor bare en kul gimmick.

Også i denne testen:

ASUS Fonepad

Ikke helt vellykket

Med Fonepad leverer Asus et virkelig billig nettbrett som du også kan bruke som mobiltelefon. Men det er faktisk ikke noen særlig god idé.

Minnet kan utvides via microSD-kort, og på grunn av Asus SonicMaster er medielyden utmerket.
Skjermen er lyssvak med elendig berøringsfølsomhet. Enheten er for langsom, og vi opplever nettverksproblemer ved overgang mellom Wi-Fi og 3G.
Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Lyd & Bilde
[]