I fjor høst presenterte Google endelig sine egne Pixel-mobiler i Norge, i form av Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Noe overraskende også Pixel 6a. Det er nemlig Googles strategi at de et halvår etter at de slipper en toppmodell også slipper en budsjettmodell med mange av funksjonene, men til en bedre pris. Det er altså en enklere variant av Pixel 6 som aldri kom til Norge.
Utseende og konstruksjon
At den er basert på en tidligere modell, kan man se på designen, som har det samme svarte kamerabåndet som Pixel 6, i stedet for metall som på Pixel 7. Vi liker designen, som får den til å skille seg ut fra mengden, og dessuten sklir den ikke når den ligger på bordet. Derimot er materialvalget enklere, med plast der syveren hadde aluminium og glass. Den føles imidlertid ikke billig å holde i, og den er faktisk vann- og støvtett, ifølge IP67-klassifisering.
Skjerm
Skjermen er den minste i testen, noe som tilsier at med en centimeter mindre i høyden er den mest lommevennlig av dem alle. Skjermen har en gjennomsnittlig oppløsing og lysstyrke, noe som faktisk er et ganske høyt nivå. Et OLED-panel med HDR-støtte og bra fargeekthet gir faktisk en veldig tiltalende bildekvalitet. Derimot er oppdateringshastigheten den klart langsomste, som resulterer i at animasjoner blir ujevne.
Kameraer
Overraskende nok har Pixel den minste kamerasensoren i testen, og den klart laveste oppløsningen. Men Google har alltid stolt mer på bildebehandlingen enn på fantastisk maskinvare, og det holder faktisk langt. I dagslys får man fine bilder med bra dynamikk og farger. Imidlertid er den digitale zoomen ikke å anbefale. Og i svakt lys trengs det veldig lang eksponering. Selfiekameraet duger, uten å skille seg ut.
Lyd
Som så mange andre mobiler har den stereohøyttalere: en skikkelig i bunnen og så benyttes samtalehøyttaleren samtidig. Lyden er imidlertid helt ok og gir faktisk ingen forvrengning på høyeste volum. Derimot blir det skarpt og boksaktig. Den har også mistet forgjengerens hodetelefonuttak, så her er det adapter eller trådløst som gjelder. Samtalelyden er bra, men litt svak, spesielt i støyende omgivelser.
Bruk
Naturligvis er Pixel kongen av ren Android-opplevelse, uten noen merkelige finesser, ulogiske grensesnittendringer eller uønskede apper. Det finnes også spesielle Pixel-funksjoner som hurtigstart av kamera, magisk viskelær i fotoappen og live-oversettelser. Man kan også glede seg over at oppdateringene slippes umiddelbart. Det er garantert tre store Android-oppgraderinger samt hele fem års sikkerhetsoppdateringer for mobilen.
Ytelse
Googles egen Tensor-CPU er ikke til å leke med. Prosessorens rå ytelse til å kjøre entrådede apper, noe som er vanligst, var 33 prosent raskere enn nærmeste konkurrent! Grafikkytelsen var nesten latterlig overlegen med 200–300 prosent raskere 3D-grafikk. Selv AI-ytelsen, noe som blir stadig viktigere, lå på topp. Batteriet holdt i 13 timer og 38 minutter ved kontinuerlig bruk, noe som er på nivå med konkurrentene.
Konklusjon
Det er lett å se bort fra Pixel 6a fordi den har langsom skjerm, lav effekt på ladingen, og at man savner finesser her og der. Men det er enda lettere å bli forført av den. Den er pen og har et nett format, er rask som pokker, har et kamera som synes å fungere med magi samt unike finesser. Dessuten kan man ikke være tryggere enn når man kjøper mobilen direkte fra de som produserer Android.
Også i denne testen:
Motorola Moto g73 5G
Billig, men langsom til spill
Til tross for den lave prisen føles ikke Moto g73 prisgunstig da den har så mange ulemper.
Redmi Note 12 Pro
Slik bygges en prisgunstig mobil
Om Xiaomi er dyktige til å bygge prisgunstige toppmodeller, er Redmi det tilsvarende i mellomklassen.
OnePlus Nord CE 3 Lite
Budsjettvariant av en budsjettmobil
OnePlus har vært så ivrige med å skjære ned på funksjonene for å få ned prisen at de har gått for langt.
Xiaomi 13 Lite
For mange feil med tanke på prisen
Xiaomi 13 Lite er en budsjettmobil som kommer for nærme Redmi uten å lykkes like bra.
Samsung Galaxy A54 5G
Et trygt, men litt kjedelig valg
Samsungs beste mellomklassemobil gjør det meste bra, men har heller ingen spennende finesser som får den til å skille seg ut fra mengden.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser