Det er ikke langt mellom den gylne middelvei og middelmådighet. Samsung Galaxy Tab 4 balanserer like på kanten til middelmådighet, men vi ender likevel opp med en positiv, om enn behersket, samlet vurdering av produktet.
Designen er typisk for Samsung: Ingen dikkedarer, men en litt for skinnende ramme omkring skjermen i imitert metall samt en sort bakside med litt struktur i noe som skal minne om skinn, men selvfølgelig er plast. Byggekvaliteten er hederlig, og enheten virker robust nok, selv om man ikke akkurat skal bruke Galaxy Tab 4 som bordtennisrekkert!
Skjermoppløsningen er på ikke imponerende 1280 x 800 piksler, så både bilder og ikoner virker litt grynete på den 10,1” store skjermen hvis man er vant til Full HD. Det er imidlertid nok til å vise film i HD-format, og både åpningssider, nettsider, spill og bilder ser fine ut med varme og sterke farger.
Lyden kunne til gjengjeld hatt bruk for en liten saltvannsinnsprøytning. Volumet er forsåvidt fint nok, men generelt er lydbildet litt ullent og nærmest søvndyssende. Det er imidlertid mulig å pepre opp de forskjellige frekvensene med en EQ, hvis man vel og merke bruker Samsungs Musikk- eller Video-app til avspillingen, men det hjelper ikke mye hvis man bruker andre apper til for eksempel filmtitting eller musikkstrømming som YouTube og Netflix eller Wimp og Spotify. EQ-en er nemlig begrenset til Samsungs egne apper.
Når det gjelder ytelsen blir vi heller ikke stumme av beundring. Med en Snapdragon 400 quad-core prosessor på kun 1,2 GHz kan vi heller ikke forvente all verden. I vår vanlige Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Galaxy Tab 4 henholdsvis 342 (single-core) og 1.132 (multi-core) point, og det er i den nedre ende skulle vi hilse og si. For eksempel er det et godt stykke under Google Nexus 7 fra 2013, som vi testet for nesten et år siden. Og det er i tillegg flere hundre kroner billigere enn Galaxy Tab 4.
Vel, i daglig bruk opplever vi ingen spesielle problemer. Selv større og grafikktunge spill kjører ganske fint, og det tyder på at Samsung i praksis får utnyttet de begrensede prosessorkreftene til fulle.
Vi har testet Wifi utgaven av Galaxy Tab 4, men det fås også i en versjon med 4G/LTE som imidlertid er nesten 1.000 kroner dyrere.
Konklusjon
Samsung Galaxy Tab 4 klarer seg fint til prisen. Det er skrapet til bunnen når det gjelder skjerm, materialvalg og prosessor, men det samlede inntrykket og den generelle brukeropplevelsen er absolutt godkjent. Vil man ha god lydkvalitet må man holde seg til Samsungs egne apper, noe som er litt dumt når så mye medieforbruk nå foregår via strømming. Derfor gir vi kun karakteren 3 for lydkvalitet, selv om lyden i Samsungs apper egentlig er til et firetall.
Også i denne testen:
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+
Ikke som de andre
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.
Dell Venue 8 Pro
En ekte mini-datamaskin
Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.
ASUS Transformer Pad TF103C
Muskelbunt uten finesse
Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.
Acer Iconia W4-820
Halvgjort er ikke velgjort
Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser