Som vi allerede har erfart, er det å presse en full versjon av Windows 8.1 ned på en 8” skjerm er ikke umiddelbart verdens beste idé. I desktoptilstand er touchbetjening nærmest umulig, med mindre man har meget små fingre, men da er det bra at Dell Venue 8 Pro faktisk støtter betjening via en aktiv digital penn: Dell Active Stylus pen, som dessverre må kjøpes som ekstrautstyr. Til gjengjeld betyr den komplette utgaven av Windows 8.1 (imidlertid bare i 32 bit versjon), at man har tilgang til alle programmer som kan kjøre på en normal desktop. Samt selvfølgelig det stigende antall apper til nettbrett-grensesnittet, som etter hvert finnes i Windows Store.
Faktisk synes vi det er litt av en bedrift å fremstille et nettbrett som på en og samme tid gir brukeren hele programpakken og samtidig er så kompakt og robust. Dell Venue 8 Pro er selvfølgelig fremstilt av glass og plast, men produktet virker solid, og den konsentriske strukturen på den sorte baksiden er både flott og gjør grepet om enheten lettere og mer sklisikkert.
Som en del andre nettbrett i prisklassen kommer Venue 8 Pro med en skjermoppløsning på 1280 x 800 piksler, men i dette tilfellet er det på en 8” stor skjerm og noe som gjør pikseltettheten større og bildekvaliteten bedre enn på mange av konkurrentene. Vi opplever skjermbildet som skarpt med klare farger og god kontrast.
Lydkvaliteten er et kapittel for seg. Selv uten å justere på lyden via kontrollpanelet blir vi bortskjemt med kraftig volum og et krystallklart lydbilde. Vi er begeistret.
Ytelsen feiler det heller ikke noe. Geekbench 3 resultatet er henholdsvis 785 (single-core) og 2.050 (multi-core) point, noe som stort sett tilsvarer hva Asus Transformer Pad TF103C kan prestere. Det er ikke så rart, for selv om de to nettbrettene kjører hvert sitt operativsystem (Android vs. Windows), så sitter det en quad-core Intel Atom prosessor i begge maskinene.
Brukeropplevelsen er altså for det meste positiv, selv om en harddisk på bare 32 gigabyte er altfor lite når det er en komplett Windows-versjon som skal kjøre på maskinen. Minnet kan utvides med ytterligere 64 gigabyte via microSD-kort, men man skal ikke installere så mange tunge desktop-programmer på enheten før de ekstra gigabyte også kommer til kort.
Dell Venue 8 Pro fås også i en versjon med 3G HSPA+ og ytterligere 32 gigabyte harddisk, men den modellen er nesten 1.000 kroner dyrere enn vår testenhet.
Konklusjon
Man er nødt til å bruke en aktiv digital penn som må kjøpes som tilbehør, hvis man vil betjene Windows i desktop-versjonen på den lille skjermen, men det er også vår største anke mot Dell Venue 8 Pro. Det handler her om et bunnsolid nettbrett med en glimrende skjerm, høy ytelse og fantastisk lydkvalitet. Og det til bare vel 2.000 kroner. Beste kjøp!
Også i denne testen:
Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530
Den gylne middelvei
Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+
Ikke som de andre
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.
ASUS Transformer Pad TF103C
Muskelbunt uten finesse
Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.
Acer Iconia W4-820
Halvgjort er ikke velgjort
Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser