TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Full tilgang 1 uke med automatisk stopp Bestill nyheten LB+ UKE NÅ

TEST: Honor Magic7 Lite

Vanvittig robust mobil til spottpris

Med et enormt batteri og en imponerende robusthet er den en utmerket hverdagsmobil.

Av / 26.04.25 - 10:02
Honor Magic7 Lite

Home mener

  • Veldig bra 108 Mp hovedkamera. Rekordstort batteri. Ekstrem ripe- og støtbeskyttelse.
  • De øvrige kameraene imponerer ikke. Ikke noe ytelsesmonster, spesielt ikke til spill. Gammel prosessor og programvare.

Mange kjenner nok igjen Honor fra tidligere som Huaweis budsjettmerke. Men siden 2020 har de vært et eget selskap som ikke trenger å være urolige for mobilblokaden mot Huawei. For et år siden rapporterte vi at merket kommer tilbake til Norden, og vi har siden det, testet både toppmodellene Magic6 Pro, Magic7 Pro og billigmodellen Magic6 Lite. Når er det på tide å se om årets modell har rettet opp de synspunktene vi hadde til forgjengeren.

Utseende og konstruksjon

Vi er ikke overbegeistret over forgjengerens utseende; den føltes plastaktig og utseendet var litt smakløst. Dette er noe helt annet, designen er moderne, og selv om baksiden ikke føles solid, er den i det minste av metall.

Honor Magic7 Lite 1
De to fargere vi får til Skandinavia. (Foto: Honor)

Men det mest slående er hvor robust mobilen er. Honor mener at skjermen tåler et fall fra to meters høyde, og oppfordrer oss til å teste et fall rett ned på asfalten. I tillegg ønsker de at vi prøver å ripe opp skjermen med nøkler. Noe vi naturligvis har gjort, og kan bekrefte at den tåler dette. Sjekk selv på YouTube for enda mer ekstrem mishandling som den utsettes for. Honor oppgir også at mobilen skal fungere utmerket i temperaturer mellom -30° og 55°, noe langt fra alle gjør.

Det er mer uklart med vanntettheten. Mobilen er IP64-sertifisert, som innebærer at den er helt støvtett, men bare tåler regn. Honor mener imidlertid at den er vanntett, og oppfordrer oss som tester til å kaste den i et svømmebasseng i ett minutt. Så den bør være vanntett selv om den ikke er sertifisert for det.

Honor Magic7 Lite 2
Penere design enn den tidligere modellen. (Foto: Jonas Ekelund)

Skjerm

Apropos skjermen er det fortsatt et AMOLED-panel som går hele veien opp til 120 Hz for en smidigere skrolling. Derimot går den ikke trinnløst ned til 1 Hz som toppmodellene, så den sparer ikke på strømmen like bra. En stor nyhet er imidlertid at den nå har topp lysstyrke på 4000 nit. Det låter litt for bra til å være sant for en såpass billig mobil. Sant nok var den lyssterk, men vi lyktes ikke med å aktivere noen oppsiktsvekkende høy lysstyrke.

Annonse

Kamera

Etter det vi kan avgjøre, er det de samme kameraene i Magic7 Lite som i forrige modell. Med unntak av at det verdiløse makrokameraet faktisk er tatt bort. Altså har vi et hovedkamera med den sprø 108 megapikslers oppløsningen. Men som mange av toppmodellene bruker de såkalt pixel binning for å slå sammen 9 piksler til en og få et 12 Mp bilde med bedre lysfølsomhet.

honor-hdr-scaled honor-light-scaled honor-dark-scaled honor-ultrawide-scaled honor-wide-scaled honor-2x-scaled honor-3x-scaled
<
>
Night mode (Foto: Jonas Ekelund)

Den tar fortsatt virkelig bra bilder med stor dynamisk rekkevidde, og bildebehandlingen virker å ha blitt forbedret, for bildene ser nå mer naturlige ut. Den store forskjellen er at hovedkameraet endelig har fått optisk stabilisering. Dermed er det mindre risiko for uskarpe bilder, og fremfor alt kan man ta bilder i mørket uten stativ. Imidlertid ikke spesielt mørkt viste det seg i vår vriene mørkebildetest. Man skal heller ikke stole for mye på det altfor lavoppløste vidvinkelkameraet, eller det middelmådige selfiekameraet.

Bruk

Det egne grensesnittet heter MagicOS 8, og er basert på Android 14. Med tanke på at Magic 7 Pro vi testet for to måneder siden var oppgradert til Android 15, kan vi bare undre oss over hvor lang tid det vil ta for å oppdatere denne modellen. Grensesnittet avviker en del fra standard, noe som føles forvirrende for brukere som til vanlig benytter Android. Mye kan imidlertid stilles inn eller slås av om man foretrekker det. Les mer om funksjonene i vår mer omfattende test av Magic7 Pro. Både fingeravtrykksleseren under skjermen og ansiktsgjenkjenningen var uvanlig rask for en mobil i denne prisklassen.

Honor Magic7 Lite 3
Magic OS8. (Skjermbilde: L&B Home)

Ytelse

Dessverre har ikke Honor oppdatert systemkretsene i Magic7 Lite, så det er den nå enda mer foreldede Snapdragon 6 Gen 1 under panseret. Dermed er det den klart tregeste mobilen i testen, med unntak for AI der den er helt greit med. Den henger imidlertid ikke med i det hele tatt når det gjelder spillgrafikk. Vi ville altså ikke satset på denne mobilen om man kjører krevende apper og forventer seg rask ytelse.

geekbench 6 Antutu 3D Mark geekbench ai android
<
>
(Grafikk: Jonas Ekelund)

Imponerende nok har Honor lyktes med å klemme inn et batteri på hele 6600 mAh, noe som er det største vi har sett. Det mener de skal holde til opptil to dagers normalt bruk, og det kan vi ikke motsi, selv om det bare er en subjektiv oppfattelse. I vår belastende batteritest skilte den ser derimot ikke ut fra mengden, men havnet midt på.

Konklusjon

Honor Magic7 Lite har både styrker og svakheter. På den ene siden er den billigst i testen, har bra skjerm, høyoppløst kamera, stort batteri og er veldig robust. Dermed er det en aldeles utmerket mobil for den som bare vil ha ”en mobil”, og kanskje mest surfer litt og legger ut kattebilder på Instagram. På den andre siden har den et merkelig grensesnitt, de øvrige kameraene er ikke noe særlig, og den er altfor langsom til å kjøre mer avanserte mobilspill. Dermed er den et dårligere valg for avanserte brukere som krever litt mer.

 

Karakter
Honor Magic7 Lite
Basic

Også i denne testen:

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G

Lader raskere enn lynet

En prisgunstig mobil med visse finesser som imponerer, mens andre er en skuffelse.

Virkelig bra hovedkamera. Veldig bra skjerm. Pen og velbygd. Utrolig hurtiglading. Stor lagringsplass.
Mange søppel-apper. Øvrige kameraer imponerer ikke. Ingen betydelige forbedringer. Få oppdateringer.
Les hele testen

Samsung Galaxy A56

Prisgunstig og velbalansert

Samsung har lyktes med å få inn det meste man kan kreve av en mobil i denne klassen.

Endelig hurtiglading. Ok tilbud av AI-funksjoner. Lettere og tynnere en tidligere. Meget bra skjerm. Utmerket bildekvalitet. Raskeste Android i testen.
Har ikke lenger minnekortplass. Tilsvarer ikke AI-hypen.
Les hele testen

Nothing Phone (3a) Pro

Nerd-mobilen med skikkelig telefoto

Den veldig spesielle Nothing Phone enten elsker man eller blir irritert over.

Kul design om man er teknikknerd. Skikkelig zoom-kamera. Lyssterk og bra skjerm.
Bare tre års Android-oppdateringer. Middels bra bildekvalitet. Dårligere vidvinkelkamera enn tidligere. Tvilsom om AI-notatknappen er brukbar.
Les hele testen

Apple iPhone 16e

En nesten moderne iPhone

Billigste iPhone, men ikke lenger budsjett, og man må leve med bare et kamera.

Det er en billigere iPhone. Betydelig bedre skjerm. Like rask som iPhone 16. Sanseløs AI-ytelse.
Vel dyr til å være den billige modellen. Ikke MagSafe eller vidvinkelkamera.
Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Forfinet og forbedret – men mer av det samme

Som vanlig et bra kjøp

OnePlus holder takten

Mange piksler for færre penger

Fint, men hypet nettbrett

Er Xiaomis nye toppmobil for dyr?

Mål blodtrykket med klokken

Kjøp den hvis du vil være beta-tester

Den beste mobilen du aldri ser

Honor Magic7 Pro zoomer inn der andre gir opp

Oneplus slår til med toppmobil

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Lyd & Bilde