I fjorårets test var Panasonics kamera på langt nær like tøft som Olympus’. I år har den ikke bare matchet den gamle modellen, men også innhentet den nye. Ikke bare like stort dypdykk og fallhøyde, men like høy oppløsning og nesten like bra zoom. Til tross for at også dette er i metall, blir det ikke like glatt, og grepet blir dermed bedre – spesielt dersom man bruker silikontrekket. Bak luken i bunnen skjuler det seg et SD-minnekort og et batteri som holder til 360 bilder. På siden sitter en multifunksjonskontakt og HDMI for tv-tilkobling. Kameraet kan fås i gult, lyseblått, oransje eller sølv.
Brukervennlighet
Sceneinnstillingene handler mye om ulike typer motiver i mørket, eller om å få personer til å se bedre ut, inkludert å gjøre dem slankere. Man kan til og med få hjelp til å komponere sammen bilder i panoramafotografier. Det kompletteres av et par stykker for artistiske fotografier, men er jevnt over ikke like imponerende som hos visse andre kameraer. Totalt finnes det 26 sceneinnstillinger å velge mellom. Mer uvanlig er det at man kan bruke mange av dem når man filmer. Man kan også zoome i filmmodus, noe som ikke er vanlig. Oppstart, fokusering og tid mellom bildene går relativt kjapt. Panasonic har gått i samme fella som alle de andre, og har for små knapper som sitter for tett. Dette er jo kameraer som skal brukes i ekstreme situasjoner – da må det ikke være for puslete. Derimot er det de eneste som lykkes med å få motivvalgsrattet vanntett – og det er faktisk praktisk! Både strand- og snøvalgene finnes også som hurtigvalg. Utløseren stikker opp og er riflet slik at man finner den med fingeren. Hurtigmenyen inneholder ikke alltid de innstillingene man vil endre på, men det er enkelt å gå inn i den vanlige menyen.
Bildekvaliteten
Ingen av de andre kameraene vant flere delmomenter enn Panasonic. Det har bra vidvinkel og har den mest lyssterke optikken av alle kameraene. Det er derfor ikke overraskende at det briljerer i mørke situasjoner med minimalt støy opp til 800 ISO. Også undervannsbildene ble meget bra. Fargegjengivelsen er utmerket, og vi har ingen større klager på hvitbalansen og fant nesten ikke kromatisk aberrasjon. Den eneste svakheten er skarpheten i full zoom. Filmmodusen er utmerket med HD-film i det effektive AVCHD Lite-formatet.
Konklusjon
Til tross for at Panasonic vant forrige test, har de ikke ligget på latsiden og har faktisk utbedret de fleste av klagemomentene våre. Denne modellen produserer betydelig bedre bilder i dårlig belysning og under vann. Som en velkommen bonus har det også blitt raskere og den allerede utmerkede filmmodusen har fått zoom. Man har til og med matchet den forrige mesteren når det gjelder robusthet. FT2 er et kamera som er lett å bruke for tøffe forhold og som lykkes i å ta bra bilder i de fleste situasjoner.
Også i denne testen:
Casio Exilim EX-G1
Kul på utsiden
Ekstrem design og lekre funksjoner er vel og bra, men bildekvaliteten henger dessverre ikke med i svingene.
Fujifilm XP10
Fargerikt mageplask
Et solid kamera i glade fager til en god pris, men bildekvaliteten er like dårlig som vi hadde mistanke om.
Olympus Mju Tough 8010
Som en panservogn
Mju Tough står imot alt, og skyter gode bilder, men det tar tid å lade om.
Pentax Optio W90
Grepsvennlig og billig
Optio gjør det meste bra og har ingen store svakheter. Og til en god pris.
Samsung WP10
Vanntett til lavpris
Hvis de eneste kravene er lav pris og at kameraet er vanntett, gjør WP10 jobben.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser