TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Innolux Epic

Hjemmets diskré morgensol

Epic fra finske Innolux gjør ikke mye vesen av seg. Den diskré lampen leverer lysterapi når behovet er størst – og det gjør den både enkelt og effektivt.

Av / 08.03.24 - 08:55
Innolux Epic

Home mener

  • Mulighet for å skru opp og ned lysintensiteten og fargetemperaturen. Dermed kan Innolux Epic også brukes som skånsomt nattlys.
  • Vanskelig å flytte på da lampens skive har en tendens til å falle ut av fotens rille. En app eller annen fjernkontroll ville vært fint.

En fordom tilsier at finner er de minst snakkesalige nordboerne. Gjelder det også produkter av finsk design og opprinnelse, lever lampen fra finske Innolux opp til den fordommen.

Esken Innolux Epic leveres i, er enkel, og det er positivt ment. Manualen er på en kvart side, og det er hverken overflødig innpakning i form av plast eller andre ting.

Lampen er tung (en kilo), solid og rund. Foten i lyst tre har en rille til å sette lampen ned i. Stoffledningen er tykk og signaliserer kvalitet. Hvorfor Innolux har valgt sort farge fremfor hvit vet vi ikke, men det ødelegger litt for det ellers diskré inntrykket.

Innolux Epic 1
Innloux Epic er en diskré lysterapilampe som noen kanskje vil kalle kjedelig. Lampen gjør imidlertid et solid arbeid med å lyse opp de dunkle stundene. (Foto: Innolux)

Epic plasseres i fotens rille og er klar til bruk. Trykk på den lille knappen i lampens kant til venstre, og du får en dose simulert dagslys når dagen er mørk, grå og trist.

Enkel design med flere fargetoner

Innolux Epic har ikke mange innstillinger. Faktisk har lampen bare to knapper å fungere med. Ingen app eller annet ekstra smart her.

Annonse
Les også Smarte dørklokker med batterier Pakkepost, uventede gjester eller potensielle innbruddstyver. Den smarte dørklokken ser dem alle.

Den andre knappen på lampens kant gir adgang til tre fargetemperaturer på kelvin-skalaen i spennet mellom 2600–5600 kelvin. I praksis en myk soloppgangsgul til en kjølig tone som den du vil få på en klar dag med blå himmel.

De første par dagene prøvde jeg å riste vintertrettheten ut av kroppen med den myke gule fargen. Fra min test av wake-up lights har jeg god erfaring med nettopp de ”varme” fargetemperaturene. Denne gangen virket det ikke.

Innolux Epic 2
Før soloppgang er Innloux Epic ikke nok hvis du vil lese, surfe eller annet som trenger lys. Her må lysterapilampen suppleres med lys fra en tradisjonell lampe. (Foto: Natasja Broström)

Etter to-tre dager var energien min merkbart forringet. Jeg valgte en kjøligere temperaturtone som ga litt mer energi, og skrudde opp lyset. Epic har som testens andre deltaker, Beurer TL95, innebygd lysdemper. Bare de to endrede innstillingene gjorde en forskjell i resten av testperioden, for energien kom tilbake.

Plassering og betjening

Når jeg nå var i gang med å eksperimentere, prøvde jeg også å flytte rundt på Innolux Epic. I løpet av hele testperioden på en uke har lampen stått på sofabordet mitt.

Optimalt skal Epic stå mellom 20 og 45 centimeter unna for å gi et luxnivå tett på 10 000. Innolux Epic ble plassert en meter fra ansiktet mitt, og energien droppet. Jeg flyttet lampen nærmere, og energinivået steg.

Innolux Epic 3
Designen på Innolux Epic er så diskré at du stort sett kan plassere lampen over alt. (Foto: Innolux)

Står lampen innenfor en armlengde, kan du bedre nå kantens to knapper. Dessverre er knappene så små at de kan være vanskelige å finne med fingeren alene. Det gjorde at jeg ofte valgte feil. Selv om det er et lite ikon som indikerer knappens funksjon, er det ikke helt synlig når morgenen er mørk og dunkel. Her kunne appstyring vært smart.

Les også Gruppetest: De nyeste øreproppene Skal du ha nye ørepropper, bør de være helt trådløse. Her søker vi de beste av de rimeligste premium-proppene.

Søvnen min ble også bedre. I testperioden sov jeg oftere gjennom hele natten. Jeg våknet mer uthvilt etter cirka 10 timers søvn. For noen låter 10 timer mye. Før testen begynte, kunne jeg sløve opptil 12 timer under dynen – uten å være ordentlig uthvilt når jeg våknet.

Konklusjon

Innolux Epic gjør det en lysterapilampe skal. Den øker energien, gjør en mørk, grå morgen behagelig å komme i gang med, og forbedrer generelt kroppens døgnrytme.

Innolux Epic 4
Epic er den eneste lampen i testen hvor du synlig kan gjøre lyset ”mykt”. Dermed fungerer lampen også som et gyllent lys i morgenmørket. (Foto: Natasja Broström)

Samlet er Innolux Epic en gevinst. Ikke bare ga lyset fra terapilampen bedre energi fra morgenstunden. Det fortsatte resten av dagen og ut på kvelden. Jeg hadde ikke lenger behov for å sove i løpet av dagen eller gå til sengs ved 18-tiden.

Imidlertid ville appstyring og flere lysnivåer vært hyggelig å ha. De to ankepunktene er de eneste jeg har på denne enkle og effektive lysterapilampen.

Karakter
Innolux Epic
Premium

Også i denne testen:

Lumie Task (Charcoal)

Lysterapi via leselampen

Finnes det lamper med flere funksjoner i én? Lysterapilampen Task skal løse tre oppgaver på samme tid, og det gjør den faktisk ganske bra.

Enkel design som kan tåle å stå fremme. Praktisk tre-i-en-funksjon som arbeidslampe, leselys og terapilampe. Kan vippes og dreies.
Vanskelig å flytte rundt på. Ingen mulighet for å justere lystemperaturen til varmere toner på kelvin-skalaen.
Les hele testen

Beurer TL95

Glatt, lekker og fylt med dagslys

Beurers TL 95 gir toppklasseterapi for pengene. At lysterapilampen også er brukervennlig, gjør dette lekre ”design-egget” til en absolutt favoritt for de vintertrette.

Glatt og lekker lampe med absolutt merkbar effekt. Tidsinnstilling og lysdemper gjør Beurer TL 95 til en suveren lysterapilampe.
Stor og klumpete å flytte på tross håndtaket i foten. Designen kan virke lettere klinisk å se på.
Les hele testen

HumanCharger Bright Light

Få energien tilbake gjennom øregangen

Du kan angivelig lade opp energien og de ”mentale” batteriene med lysterapi gjennom ørene. HumanChargers headset prøver i hvert fall, men resultatet skuffer.

Et lett headset som ikke sjenerer under bruk. Gir lysterapi på farten, for eksempel på reisen eller på jobben.
Ingen merkbar forbedring av energinivået. Begrenset bruk på 12 minutter uten mulighet for ekstra innstillinger.
Les hele testen
Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971) er journalist i L&B Home. Hun begynte på dagsavisen Politikens IT-bidrag på 1990-tallet, og derfra gikk turen videre til fagblader, magasiner og aviser, der Natasja skrev om blant annet IT og nerd-kultur. Fra 2002 har Natasja jobbet for Datatid Techlife, hvor hun var IT-journalist innenfor smart living og postkasseredaktør i Alt om Data.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Du kan ikke ha det travelt

Lyd & Bilde
[]