Scansonic har gjort seg flid med de slanke høyttalerne. Hvor de har montert et eget 20 cm basselement på siden, som kompenserer for manglende bassrespons i små høyttalere. De har også kostet på seg en bånddiskant og mellomtoneelementer på fronten, som skal sørge for balanse i lyden.
Den hvite eller sorte glansede lakken, ser kanskje litt billig ut, men her er pengene lagt i lyden, ikke i påkostet trefiner. Med den sidemonterte bassen på laget, blir bassen adskillig mer potent enn det er mulig å få til bare med de små elementene på fronten. Men det betyr også at man må passe litt på hvor man plasserer høyttalerne.
De bør ikke stå med bassene pekende rett i bokhyllen, eller sideveggen, men de kan godt stå nært bakveggen. Her som ellers, anbefaler vi at man har en forsterkere med litt strømreserver. Høyttaleren er nemlig ikke blant de mest følsomme, så regn med å måtte skru opp litt ekstra, for å få lydtrykket opp i et stort rom.
Lydkvalitet
Bånddiskant gjør at Scansonic-høyttaleren låter friskere enn de fleste i testen. For noen blir det kanskje i friskeste laget, for man kan høre små sibilanter stikke seg frem av og til. Hvis man liker det, er det midt i blinken, men det kan bli enerverende i lengden. Som Geir sa det på Rage Against the Machines Know Your Enemy: – Litt mye cymbaler igjen? De lyder skarpere enn Dynaudio og System Audio. Og litt tynt i forhold til Focal. Men gitarene låter tøft, og vokalene oppleves som åpne og distinkt gjengitt.
De sidemonterte basselementene sparker godt i fra, og bassen er både stram og relativt kraftfull. Det fungerer kjempefint på Lorde og Diana Krall-låtene, men klangen blir for slank – og her kommer bånddiskantens negative sider inn – for klaveret til Leif Ove Andsnes på Beethoven Journey – for ikke å snakke om strykerne, får hverken den klangfylden eller dybden som må til for å skape en troverdig opplevelse.
De låter åpent fint og oppløst med bånddiskanten, men også litt slankt, istemmer Audun. Som ikke helt får rockefot av denne bassløsningen. Ikke den beste allrounderen i denne forsamlingen, mener Audun.
Vår mening
Den slanke mellomtonen gjør at de mangler varme nok til å gjengi klassisk musikk godt nok etter vår mening. Scansonic M9 er nok heller høyttaleren for deg som ikke har god plass til høyttalere, men digger at det rocker litt og er redd for at bassen blir for slank. Det blir den ikke her, men høyttalerne passer altså ikke for alle.
Også i denne testen:
Bowers & Wilkins CM8 S2
Skuffende oppgradering
Normalt er vi veldig begeistret for høyttalerne til Bowers & Wilkins. Disse innfrir dessverre ikke forventningene.
Dynaudio Excite X34
Raffinert allrounder
Den er så liten at man lurer på om det finnes bass i den, men Dynaudios høyttaler stopper kjeften på de fleste når musikken starter.
Dali Opticon 8
Snill kjempe
Fra Dali kommer en fullvoksen høyttaler som kan spille forførende vakkert og tordnende høyt på samme tid.
Focal Aria 926
Superb allrounder
Her er høyttaleren som håndterer alt fra klassisk til pop og rock med overbevisning, og som ikke er redd for å guffe opp litt!
System Audio Saxo 70
Liv i heimen
Når System Audio får styre musikken, blir det aldri et kjedelig sekund. Saxo 70 er et kremeksempel på dynamikk og liv.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser