TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Full tilgang 1 uke med automatisk stopp Bestill nyheten LB+ UKE NÅ

TEST: Sony Bravia Theatre System 6

Buldrende hjemmekino i en boks

Sonys nye høyttalersystem lover fetere hjemmekinolyd enn du kan oppnå med vanlige lydplanker. Men har de klart det, mon tro?

Av / 18.04.25 - 08:00
Sony Bravia Theatre System 6

Lyd & Bilde mener

  • Sony-systemet gir et stort og sammenhengende lydbilde med kraftfull dynamikk og fyldig bass, og kan spille høyt uten plagsom forvrengning.
  • Bassen er ganske dominerende, med en høy delefrekvens som fører til farging av stemmegjengivelsen. Det er ikke spesielt mye Atmos-effekt.

For deg som vil skape følelsen av ekte kinolyd hjemme, uten å sprenge budsjettet, kan Sonys nye høyttalere være et frekt alternativ. Sony Bravia Theatre System 6 kan lett forveksles med en vanlig lydplanke, men det handler faktisk om et komplett 5.1 system med surroundhøyttalere og subwoofer, hvor alt kommer i en skreddersydd pakke.

Dette er så visst ikke hverdagslige høyttalere: Sony lokker med kraftig subwoofer-bass og hele 1000 watt utgangseffekt! Samtidig må vi tåle flere bokser, og langt flere ledninger enn mange av oss er vant til i 2025 …

Sony Bravia Theatre System 6 ligner på en lydplanke, men leverer full 5.1 surroundlyd. Løsningen består av en LCR (Left-Center-Right) lydplanke foran, kombinert med matchende bakhøyttalere og en dedikert subwoofer.

Sony Bravia Theatre System 6: Kinolyd i en pakke

For oss som har vært i bransjen en stund er det lett å bli nostalgisk, for Sony-oppsettet gir absolutt litt «retro-vibber» tilbake til de gamle HTiB (Home Theater in a Box) løsningene fra tidlig 2000-tall. Det er laget for å levere ekte 5.1-lyd uten å ty til en tradisjonell AV-receiver.

Systemet består av:

Annonse
  • En LCR (Left-Center-Right) høyttaler utformet som en lydplanke til å legge foran TV-en,
  • En solid subwoofer som også fungerer som hovedenhet med tilkoblinger, og til slutt,
  • To separate surroundhøyttalere som drives via en trådløs mottakerboks.

Vi husker godt Sonys hjemmekinoanlegg som vi testet for 20 år siden, da med infrarød (!) lydoverføring til bakhøyttalerne. Hvor surroundlyden forsvant så fort noe kom i veien for IR-strålene.

Dagens versjon har heldigvis Bluetooth og Wi-Fi, men bruker fortsatt en mottakerboks med høyttalerkabler ut til de to surroundhøyttalerne bak i rommet. Så bare halvveis trådløst, egentlig.

Det virker som Sonys intensjon har vært å tilby et kraftfullt system for de som vil ta et steg opp fra lydplankene. Spørsmålet er hvor godt de har lykkes?

10 høyttalerenheter, 5.1 kanaler

Sony Bravia Theatre System 6 1
Sony Bravia Theatre System 6. (Foto: Audun Hage)

Bravia Theatre System 6 støtter moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X – på papiret, men det er viktig å poengtere at det ikke har noen dedikerte «høydekanaler» for dette. Her er det altså ingen oppadrettede høyttalere, slik du finner på mange Dolby Atmos lydplanker, deriblant Sonys egen Bravia Theatre Bar 8.

I stedet snakker vi om en ganske tradisjonell 5.1 konfigurasjon med venstre, høyre, senterkanal og surround. Dette betyr at Sony må ty til sin avanserte lydprosessering (S-Force Pro og Vertical Surround Engine) for å simulere de øvrige kanalene. Anlegget kan også spille av stereo-musikk gjennom alle høyttalerne samtidig.

Venstre, høyre og surroundhøyttalerne er toveis, med diskant og mellomtone, mens senterhøyttaleren bruker et enslig fulltoneelement.

Les også TEST: Sony Bravia Theatre Bar 8 (HT-A8000) Denne lydplanken er både vellydende og anvendelig, men vi savner enda mer trøkk i bassen!

Brukervennlighet og finesser

Oppkoblingen er relativ enkel: du trekker først en (medfølgende) HDMI-kabel fra TV-ens eARC-utgang, og inn i subwooferen, uvanlig nok – det er nemlig her forsterkerne sitter. Derfra går det en høyttalerkabel ut til LCR-høyttaleren foran.

Surroundhøyttalerne drives av en separat forsterkermodul, som får trådløse signaler fra subwooferen foran, og deretter kobles til høyttalerne med kabler. Du slipper altså å trekke kabler fra foran til bak i rommet, men det blir likevel en del ledninger å holde styr på.

Når er alt er plugget inn – vil også høyttalerne automatisk «snakke sammen»: Du bør imidlertid laste ned Bravia Connect-appen til innstillinger og finjustering. Her kan du også pare systemet med en kompatibel Bravia TV.

Designet er klassisk Sony – nøkternt med svarte matte bokser. De ser «proffe» ut, men passer nok bedre i et mørkt hjemmekinorom enn en stilbevisst stue – ikke minst på grunn av de nevnte kablene.

20250411_140518 20250408_143936 20250408_144222 20250408_144249 20250411_140541
<
>
(Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

Hele intensjonen med dette systemet er jo å tilby noe utover lydopplevelsen du får med en vanlig lydplanke. Dermed var det med stor forventning vi koblet opp Bravia Theatre System 6 i vårt eget kinorom.

Førsteinntrykket er at Sony-høyttalerne leverer et stort, bredt og godt sammensveiset lydbilde, der lyden fra front- og surroundhøyttalerne smelter fint sammen.

Vi får umiddelbart en god følelse av bevegelse når lydeffektene panorerer mellom kanalene. Og filmmusikken legger seg stemningsfullt i bakgrunnen.

Og hvilken bass! Subwooferen gjør seg med en gang gjeldende, og dominerer med en fyldig og hardtslående bass som gir fundament til både musikk og lydeffekter.

Vi blir umiddelbart fristet til å skru opp volumet, og systemet er med på moroa – vi kan spille realistisk høyt, uten at høyttalerne forvrenger lyden. En ting er sikkert, dette er utvilsomt et stort steg opp fra en ensom, puslete lydplanke!

Sony Bravia Theatre System 6 2
(Foto: Sony)

Doven senterkanal

Samtidig blir vi klar over diverse mangler. Lyden er definitivt litt grovere og mer upolert enn vi er vant til fra Sony. Den viktige senterkanalen virker mørk og innestengt, og stemmene får en ganske bøs, basstung karakter.

Subwooferen virker å ha en relativt høy delefrekvens opp mot de andre høyttalerne, og blander seg inn vel mye i dialogene. Riktignok skal for eksempel Morgan Freemans fortellerstemme ha en karakterisk dyp røst på dokumentaren Universet, men ikke SÅ dyp!

Bassen er definitivt fyldig og hardtslående, men ikke den strammeste vi har hørt. På grunn av den høye delefrekvensen er det også ganske lett å lokalisere hvor basslydene kommer fra. Derfor det greit å plassere den i nærheten av senterkanalen, hvilket også er praktisk på grunn av kablene.

Lyden fra senterkanalen står i sterk kontrast til for eksempel Sonys egen Bravia Theatre Bar 8, for ikke å glemme Sonos Arc Ultra, som begge har en meget sterk, klar og tydelig stemmegjengivelse som er godt forankret i midten. Senter-lyden fra System 6 blir til sammenligning langt mer diffus. Man har muligheten for å forsterke stemmegjengivelsen gjennom en Bravia TV som støtter finessen Voice Zoom 3, men til begrenset nytte.

Til gjengjeld kan de gjeldende Sony-høyttalerne varte opp med langt mer hardtslående bass, mer lydtrykk og «funfactor». Det er lett å høre når vi spiller hip hop eller house-musikk gjennom alle høyttalerne, at høyttalerne fint takler mye lydtrykk. Og når vi spiller av tøffe actionfilmer, som biljaktscenene i 6 Underground eller Mission Impossible: Dead Reckoning på TV-skjermen, kan vi kjenne adrenalinet pumpe som følge av den ville bassen!

Men de litt roligere, scenene med mye dialog, musikk og delikate detaljer, savner vi mer innlevelse. Sony-høyttalerne blir simpelthen litt grovkornede oppover i mellomtone og diskant, og vi får ikke den samme luftige, tredimensjonale fornemmelsen som vi kan oppleve med de beste Dolby Atmos systemene.

For eksempel kan Sonys egen Theatre Bar 8 eller toppmodellen Bar 9 paret med en subwoofer, by på mer raffinement, detaljer og 3D-følelse. Men de løsningene koster selvfølgelig vesentlig mer enn Theatre System 6.

Samtidig skal det ikke stikkes under en stol at for eksempel Samsung HW-Q995D – vår favoritt lydplanke siden i fjor – kan levere både råskap og raffinement med sine 11.4.1 kanaler, til en veldig konkurransedyktig pris.

Konklusjon

Sony Bravia Theatre System 6 er et system for deg som vil ha ekte hjemmekinofølelse i en pakkeløsning, uten å gå hele veien til surroundreceiver og kompliserte høyttalerinstallasjoner. Det spiller høyt, bredt og underholdende med trøkk i bassen – men det er ikke det mest elegante eller fleksible valget for folk flest. Og langt fra det mest raffinerte vi har hørt.

Så selv om Sony-høyttalerne er et friskt pust i en «lydplanke-dominert» hverdag, er de også et godt eksempel på hvorfor du kan være bedre tjent med å velge nettopp en lydplanke.

Les også TEST: Sony Bravia Theatre Bar 9 (HT-A9000) Sonys hittil beste lydplanke har musklene som kreves for å gi en solid filmlyd-opplevelse.
Les også TEST: Samsung HW-Q995D Når du vil ha ren og kraftfull kinolyd for pengene, er Samsungs beste lydplanke HW-Q995D et sikkert kjøp.
Les også TEST: Sonos Arc Ultra Sonos' nyeste lydplanke lover betydelig bedre bass, men den viktigste forbedringen ligger faktisk i et helt annet register.
Karakter
Sony Bravia Theatre System 6
Basic
Audun Hage
(f. 1981): Journalist. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Han er ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Lynrask energibunt

Ren musikkmagi med heftig prislapp

Har bare utseendet med seg

Mesterlig balansert lyd

Norsk dynamitt i stua

Trådløs luksus

Ny start for rullesteinene

Audiofilt på mindre plass

Nest minst – men stor

Flytter grensene og rensker lommeboken

Perfekt balansert klang

Slanke dansker imponerer

Lyd & Bilde