Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman Soundsticks II

Fra klarhet til klarhet

De opprinnelige Soundsticks ble en stor suksess, både utseendemessig og lydmessig. Oppfølgeren er, ikke overraskende, enda bedre.

Ingen blir uberørt av utseendet til Soundsticks. Sjelden har så mange stoppet opp og pekt forbauset på et par høyttalere, og hatt lyst til å gå bort og klemme på dem. Selv subwooferen, som minner om et designakvarium, er noe man heller vil han stående fremme enn å gjemme under skrivebordet. Høyttalerne står på en gummiring som man kan bikke på for å justere vinkelen. Derimot kan de selvsagt ikke monteres på vegg.

En stor ulempe med den forrige utgaven, var USB-tilkoblingen. Det har man nå korrigert, med en vanlig tilkobling til lydutgangen på lydkortet. Derimot må man fortsatt slite med en stygg transformator på gulvet, som slett ikke passer inn med designen. Begge høyttalerne kobles til forsterkeren som er innebygd i subwooferen. Det er fortsatt ingen fjernkontroll til høyttalerne. Derimot sitter det nå en volumkontroll bestående av to touchknapper på den høyre høyttaleren. Det ser pent ut, men det hadde vært mer praktisk med et likedant volumhjul som for basslyden, siden det er tydeligere.

Lydkvaliteten
Soundsticks låter like bra som sine forgjengere. Man får altså en fantastisk klar og veldefinert lyd med en sprek diskant og fyldig mellomregister. Det kommer særlig til sin rett med jazz, hvor sangerens frasering virkelig kommer frem. Man har også klart å få mer rom i lyden, selv om man fortsatt har litt problemer med lydbildet. Skal man være pirkete, så er ikke bassressursene tilstrekkelige, noe man kan merke i mektige actionscener når man ser DVD-film. De riktig audiofile kan dessuten synes at miksingen er litt i lyseste laget, men for de aller fleste er dette en fantastisk pakke av vellyd.

forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.