Det eneste som skiller T205 fra det største systemet T305 er at T205 har mindre bakhøyttalere, mens frontrekka og subwoofer er identisk. Bakhøyttalerne har litt lavere følsomhet og tåler ikke fullt så høy effekt. Vi velger å likevel å spare pengene og gå for T205, som også blir mer diskret av utseende.
Fronthøyttalerne og senteren ser kanskje store ut, men når vi ser at de bare bygger 3,5 cm ut fra veggen og har et internt volum på 1,4 liter, er de veldig diskrete likevel.
Vi liker at høyttalerne har høy følsomhet, høyere enn de andre systemene, slik at de slett ikke trenger mye forsterkerkraft for å spille opp til dans.
Subwooferen ser litt blyg ut, og er med sine 13 kg ikke blant de tyngste. Men en 10-tommer og en forsterker på 250 watt bør skyve unna. Vi liker imidlertid dårlig at den har et fast lavpassfilter på 250 Hz, da det kan tenkes at man vil dele litt annerledes ut ifra miljøet høyttalerne er plassert i (inntil vegg, i hvert sitt hjørne, ute på gulvet, etc). Samtidig skulle vi gjerne kunne stille lydnivå selv. Vi får satse på at den er godt tilpasset høyttalerne som den er.
Lydkvaliteten
Kef-høyttalernes beste egenskap er den tydelige mellomtonen og en fin sammenheng mellom subwoofer og høyttalere rent tonemessig. Dialogene på film kommer godt frem, og når vi hører musikk med kvinnestemmer og strengeinstrumenter, kommer alt godt frem. I forhold til Bose-systemet har Kef vesentlig bedre tonal balanse. Det er mer oppløsning, og klangstrukturen i bassen er mer kompleks. Lydbildet er luftigere og større.
I forhold til Gallo og MK Sound når ikke Kef helt opp i overtoneområdet, og den dynamiske kontrasten er flatere. Det er også mindre guffe i subwooferen, slik at rytmene blir litt flate når det er for mye bass på opptaket.
Definitive Technology er nok mer nærliggende å sammenlikne med, et paddeflatt høyttalersystem i likhet med Kef. Definitive har mer pondus i bassen og låter mindre anstrengt fra mellomtonen og oppover.
Vi må likevel ta prisen i betraktning. Kef T205 koster 16.000 kroner, inkludert både vegg- og bordstativer. Til den prisen er systemet et aldri så lite kupp.
Også i denne testen:
Monitor Audio Apex
Glimrende
Monitor Audio har tatt elementer fra den dyre Gold GS-serien, skviset dem inn i kompakte høyttalerkabinetter, og kalt systemet for Apex. Resultatet er så bra at det er verdt å sjekke ut!
Paradigm MilleniaOne 5.1
Kompakt storlyd
Paradigm skiller seg ut med sine avrundete høyttalere, paret med en av de flateste subwooferne vi har sett, i et system som låter usedvanlig bra!
Definitive Technology Mythos 5.1
Flatt og fett
Amerikanske Definitive Technology liker at det rocker litt. Det gjør også disse paddeflate høyttalerne.
Gallo A-Diva Ti 5.1
Kulerund go’lyd
En superkompakt høyttalerpakke med glimrende lyd og dyp bass? Ja, takk!
Bose Acoustimass 15
Rimelig Bose-lyd
Om du vet at du liker den typiske lyden av Bose, og ønsker å spille høyt, holder høyttalerne til forventningene. Er du ute etter skikkelig oppløsning hvor selve film- eller musikkinnspillingen skal bestemme lydbildet, bør du nok lete videre.
MK Sound M Series 5.1
Filmspesialisten
Høyttalersettet fra MK viser seg fra en overraskende potent side. Dialogene på film gjengis kraftig og dynamisk, med god substans nedover i mellomtonen. Brystklangen til Batman i ”Dark Knight” på Blu-ray gjengis barskt og bastant, mens klangen brer seg sømløst utover i rommet. Det skal likevel nevnes at høyttalerne ikke er spesielt følsomme, så pass på å investere i nok forsterkerkraft.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser