Hvis andre apparater i testen var diskré, så er Phillips’ anlegg det motsatte. Dette er ikke et anlegg for innredningsinteresserte, det er den ulitmate maskinen for teknikkinteresserte som vil ha så mange funksjoner og knapper som mulig. Plasserer man det høyt, ser derimot fronten ganske pen ut, og i det hele tatt er kvalitetsinntrykket over middels, noe som var som ventet. Skal man trykke på knappene, må man se etter en ekstra gang, ganske enkelt fordi det nesten finnes for mange. Heldigvis er det enklere å bruke den utmerkede fjernkontrollen der alt er logisk plassert og merket.
Når det gjelder lydkilder, vet vi knapt hvor vi skal begynne. iPod, selvsagt, og det finnes en linjeinngang litt klossete plassert på oversiden. RDS-radio er et pluss, men ikke helt uvanlig. Derimot har den faktisk CD-spiller, noe som gjør dette til et fullverdig musikkanlegg. Legger man til at den kan spille musikk fra USB-minnet og mp3-spillere med USB-kontakt, samt faktisk direkte fra minnekortet, blir det ordentlig interessant. Slenger man også på med Bluetooth-tilkobling til mp3-spillere og mobiltelefoner, blir anlegget nærmest uslåelig. Det kan til og med brukes som høyttalertelefon hvis det ringer på mobilen. Skikkelig lekkert er det også at man kan rippe musikk fra CD, ekstern lydkilde eller Bluetooth, og lagre som mp3 direkte på et USB-minne eller minnekort.
Lydkvaliteten
Philipsen er en lur rakker. Den har en bassboost-funksjon som vi vanligvis hater, men i dette tilfellet er den nødvendig ettersom man ikke får bass uten den. Dessuten har den en equalizer som vi ikke fikk slått av. Men selv om apparatet ikke alltid låt like bra ved første forsøk, så fikk vi alltid til ordentlig bra lyd med kontrollene. Trykk, trykk, så låter popmusikken engasjerende og hyggelig. Over til jazz, vel, dette var ikke akkurat bra. Trykk, trykk, jo, men nå høres det faktisk veldig bra ut. Uansett hvilken sjanger vi forsøkte, ble det alltid godkjent i protokollen etter hvert, selv om førsteinntrykket var et helt annet. Så er man klar for å fikle med innstillingene mer enn vanlig, og ikke krever massivt lydtrykk, så kan man faktisk bli ordentlig fornøyd med lyden.
Også i denne testen:
Griffin Evolve
Trådløs frihet
Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.
XtremeMac Tango X2
Lav og høy klasse
Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.
Logitech Pure-Fi Elit
Dunderbra rockemaskin
Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.
Klipsch iGroove SXT
Enkel og ribbet
Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.
JVC NX-PN7
Populært dobbelt smørbrød
For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.
Audio Pro Porto Go
Fet lyd fra slankere lillebror
En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.
Altec Lansing T612
iPhones bestevenn
T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser