Soundboks satte en gang standarden for hvor høyt en batteridrevet høyttaler kunne spille, uten at lyden ble øredøvende plagsom eller forvrengt. Flaggskipet er nå i sin fjerde generasjon, og det er en høyttaler i klassisk funksjonelt design, akkurat som en PA-høyttaler er det. Store silikonkuler beskytter hjørnene, og solide håndtak gjør det relativt enkelt å bære, rettere sagt, flytte på den tunge høyttaleren.
Med en stålvaier og hengelås kan høyttaleren sikres, hvis man trenger å låse den fast et sted. Det finnes også et jordspyd man kan skru i bakken og låse høyttaleren fast til.
Soundboks tilbyr også en backpack, som man kan feste til høyttaleren hvis man trenger å bære den over lengre distanser. Den har ingen andre former for fraktfasiliteter og mangler hjul. Noe som ville vært praktisk på en så stor og tung høyttaler.
Høyttalerne kan faktisk settes på et stativ, akkurat som mange PA-høyttalere kan. Den har også utbyttbart batteri, og man kan kjøpe flere batterier hvis man trenger lengre spilletid enn de opptil 40 timene (!) ett batteri har kapasitet til.
Det finnes ingen blinkende lys eller festlige DJ funksjoner her. Men høyttaleren har balanserte XLR-innganger for andre lydkilder, for eksempel gitar eller lyd fra et miksebord. Den kan også kobles sammen med opptil fem andre høyttalere og den har minijack inngang og utgang, for tilkobling til andre lydprodukter.
Partyfaktor
Tre forsterkere på 72 W hver forsyner to 10 tommers basser og et diskantelement med nok effekt til at høyttaleren klarer et lydtrykk på 126 dB. Det er det veldig få andre partyhøyttalere som er i nærheten av, og det mer enn antyder hvorfor Soundboks er blitt så populær blant alle som ønsker seg en svær partyhøyttaler.
Det er noe så sjeldent som å spille grise høyt og samtidig klart uten at bassen flyter ut i en ullen grøt, eller at forvrengningen skjærer i ørene. Det er godt gjort. Den største Sony tårnhøyttaleren leverer fetere bass, men ikke like presist og stramt definert som her. Vokalgjengivelsen er varm og naturlig, gitarer, piano og slagverk gjengis med fokusert klangbunn. Det er mye å like her.
Det er kanskje ikke hi-fi, men det er kanskje så nært man kommer i en høyttaler av dette slaget. Lydbildet er ikke så farget som i Sony høyttaleren, men det er heller ikke like raffinert åpent eller detaljert som en påkostet hi-fi. Det er heller ikke poenget for det denne høyttaleren gjør bra, gjør den bedre enn de fleste. Kanskje ikke med like mye fiksfakserier som i andre høyttalere, men når alt kommer til alt, skal den tross alt bare spille musikk som får folk på dansegulvet og i godt humør.
Det klarer Soundboks-høyttaleren bedre enn de fleste. Med overlegen batteritid, kan man holde på hele helgen. Hvis man orker.
Også i denne testen:
JBL PartyBox Stage 320
Partyfaktor 10/11
JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.
Enkl Sound Copenhagen ES2
Partyfaktor 6/11
Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.
JBL Xtreme 4
Partyfaktor 7/11
Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.
JBL PartyBox Club 120
Partyfaktor 9/11
Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.
Sony ULT Tower 10
Partyfaktor 11/11
Sonys flaggskip kombinerer et enormt lydtrykk med bra lyd, og morsomme effekter.
Sony ULT Field 7
Partyfaktor 10/11
Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser