Hvis man ønsker en partyhøyttaler som kan gjøre stort sett alt man ber om, trenger man ikke lete videre. Sonys største partyhøyttaler har det meste man kan få bruk for og leveres til og med med en trådløs mikrofon, så her er det bare å fyre i gang et karaokeparty. Man kan faktisk koble til to mikrofoner, eller gitar, og det finnes en inngang for å koble lyden fra TV-en til høyttaleren her også
Som alle høyttalere i denne klassen kan den styres av en app, her finner man flere festlige effekter som vokaldemping og lydeffekter man kan legge til musikken. Med håndtak og hjul er den dessuten enkel og flytte på.
Her finnes det lyseffekter som pulserer i takt med musikken, som man kan slå av eller dempe hvis man synes at det blir for mye blinkende lys. Høyttaleren er flaggskipet i Sonys nye Ultimate-serie, har de samme bassinnstillingene med en knapp på toppen, som den mindre Field har.
Et 32 x 32 cm stort firkantet basselement med to digre bassporter, gir et enormt skyv i bassen uansett hvilken ULT-funksjon man har valgt. To diskantelementer foran og to bak gir 360 graders spredning av de øvre frekvensene. Frekvensene i mellom ivaretas av et mellomtoneelement på 80 mm, og Sound Field Optimization skal kompensere for støy og justere lydinnstillingene tilpasset høyttalerens plassering.
Sony oppgir ikke effekten, men tro meg, det er rikelig med effekt i den enorme høyttaleren. Mer enn nok til at selv de mest ihuga partyfolkene får nok, lenge før volumet er skrudd på fullt.
Partyfaktor
Høyttaleren er bedre enn forrige års SRS-XV900 fra samme produsent, og da tenker jeg ikke bare på lydtrykket. Men også på lydkvaliteten. Den nye tårnhøyttaleren tar fort oppmerksomheten i rommet med alle de blinkende lysene og den påtrengende bassgjengivelsen, men lytter man litt nøyere, hører man at de faktisk har fått til å tune lyden bedre enn før.
Lydbildet er fremdeles farget, men ikke like mye som før, og det finnes faktisk et snev av raffinement, og fokus. Det er mer klangbunn og fyldigere vokalgjengivelse eksempelvis i Soundboks 4, men den har ikke den samme fete R&B-vennlige bassen som Sony-høyttaleren har. Hvilken man skal velge, avhenger av hva man prioriterer. Mest mulig lyd med fetest mulig bass og et lysshow på toppen, eller best mulig lyd med klarest mulig bass. Hvor lysshowet er av fullstendig underordnet betydning.
Det finnes en annen ultimate høyttaler som må nevnes her, JBL PartyBox Ultimate. Den har til nå vært den klart beste allrounder blant partyhøyttalere og inkluderer både Dolby Atmos og Wi-Fi tilkobling noe verken Soundboks eller Sony høyttaleren har.
Men Sony-høyttaleren har en fordel, den leverer i bunn og grunn en tilsvarende lydkvalitet og lydtrykk til en lavere pris, og det gjør den på mange måter til et bedre kjøp.
Også i denne testen:
JBL PartyBox Stage 320
Partyfaktor 10/11
JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor hage med et massivt trøkk, og god lyd i tillegg.
Soundboks 4
Partyfaktor 11/11
Soundboks flaggskip ser kanskje ikke så vakker ut, men vent til du hører lyden.
Enkl Sound Copenhagen ES2
Partyfaktor 6/11
Den bærbare trekantede høyttaleren scorer ikke så høyt på partyfaktoren, som den gjør på lydkvaliteten.
JBL Xtreme 4
Partyfaktor 7/11
Med skulderrem er det enkelt å ta med musikken dit man vil.
JBL PartyBox Club 120
Partyfaktor 9/11
Club-høyttaleren fra JBL egner seg til større områder enn man skulle tro.
Sony ULT Field 7
Partyfaktor 10/11
Sony ULT 7 har skyhøy partyfaktor for en bærbar høyttaler, men lyder ikke så raffinert.