Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: UE Roll

Musikalsk kanelbolle til turen

UE utvider familien med en tallerkenformet høyttaler, som passer i lommen på ryggsekken.

Skrevet av / 20.02.16 - 06:00
UE Roll
John Hvidlykke

Ultimate Ears fortsetter med å utvikle sin familie av små, vanntette reisehøyttalere. Vi har tidligere skrevet om den meget vellykkede Boom 2, og serien rommer både mindre og større modeller etter samme resept.

 

UE Roll er mindre enn Boom og Megaboom, og er tross navnet ikke en rull, men heller en linseform. Det gjør den ganske lett å stappe ned i den siste ledige lommen i ryggsekken, eller ned i den allerede fulle kofferten. En innebygget, elastisk stropp kan brukes til å feste høyttaleren til sykkelstyret, teltstangen, eller å henge den på dørhåndtaket på rommet.

Foto Ultimate Ears

Ut over trådløs tilkobling via Bluetooth er det en analog minijack-inngang som er gjemt under en gummiklaff på baksiden, sammen med micro-USB til lading. Fronten er dekket av grovvevet stoff, mens baksiden er gummibelagt. Høyttaleren er vanntett, så man kan ha den med over alt. Et stort pluss og minus på fronten sørger for at man aldri er i tvil om hvor man skal skru opp og ned. Hvis du bruker UEs egen styringsapp (iOS og Android), kan du samle to eller flere UE-høyttalere, og ha fest på rommet.

 

Lyden

Konkurransen innenfor små, bærbare høyttalere en beinhard, og man kan helt klart finne billigere høyttalere enn UE. Lydmessig er det imidlertid vanskelig å sette en finger på dem. Også på denne lille Roll-en. Dypbass er det selvfølgelig ikke, men den lyder pent og fyldig ned til grensen (108 Hz, ifølge produsenten). Bassen på Gorillaz On Melancholy Hill lyder akkurat så dominerende som den skal – bare litt hul i mangel på de nederste to og en halv oktavene. Mellomtonen og diskanten er så gode som jeg ikke kan huske å ha hørt fra noen reisehøyttaler til denne prisen. Stemmer lyder klart, og ikke det minste innelukket. Det er ofret hele to diskantenheter på Roll, så spredningen blir god, og detaljene kommer med – også når man ikke står rett foran høyttaleren.

 

UE Roll kan, i forhold til størrelsen, spille svært høyt. 85 dB lydtrykk på en meter. Det er en del dårligere enn storebror Boom 2 klarer, men fortsatt høyt nok til at alle kan høre musikken – også de som helst vil være fri.

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36 cameraFNumber (float): 8 cameraFarClip (float): 1e+030 cameraFarRange (float): 1e+018 cameraFocalLength (float): 40 cameraFov (float): 20.4079 cameraNearClip (float): 0 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 200 cameraTransform (m44f): [{1, 0, 0, 0}, {0, 0, -1, -0.00207109}, {0, 1, 0, 70}, {0, 0, 0, 1}] channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 4999, 4999] displayWindow (box2i): [0, 0, 4999, 4999] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 type (string): "scanlineimage" =Channels= A (half) B (half) G (half) R (half)
Foto Ultimate Ears

Konklusjon

Det går ikke bare tretten, men nærmest sytten på dusinet av kompakte Bluetooth-høyttalere. Men det sjenerer tilsynelatende ikke Logitech-eide UE, som nok skal få pen suksess med Roll. Den har perfekt størrelse, og en litt mer tilgjengelig pris enn Boom-modellen. Og så låter den først og fremst akkurat så uforskammet godt som resten av serien.

Lyd & Bilde mener

Samme gode lyd som vi har blitt vant til fra UE Boom-serien – men mer bærbar, og til en lavere pris. Forholdsvis kostbar. Man kan komme nesten like langt for færre penger. Dypbass fås ikke i denne størrelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Lyd & Bilde
Scroll to Top