De opprinnelige Soundsticks ble designet i 2000 av Apple for å matche designen på iMac G3, og ble en slik designklassiker at de er utstilt på MOMA-museet i New York. Med Soundsticks II ble USB erstattet av vanlig 3,5 mm minijack. For Harman Kardon Soundsticks III er oppdatering mer subtil. Satellittenes fot har blitt vanskelig å matche for MacBook, ledningene har blitt mer robuste og belysningen er hvit i stedet for blå. Vi er fortsatt meget glade for utseendet, og det er få høyttalere som kan få besøkende til å bli og spørre om hva det er for noe. Det er imidlertid kanskje litt unødvendig med den akvarielignende subwooferen under skrivebordet.
Subwooferen tjener også som nav for alle ledninger. Det er til den man drar både ledningene fra hver satellitt og Aux-kabelen fra datamaskinen. Ettersom ledningene ikke er spesielt lange, gjelder det at man har mulighet til å plassere subwooferen nærme dem. Dessverre har Harman Kardon ikke komplettert inngangen med noen digital inngang. Derimot finnes det en trådløs modell av Soundsticks for et par hundrelapper ekstra. På den ene høyttaleren sitter et par touch-kontroller som regulerer volumet. Vil man derimot slå på eller av systemet, eller justere bassnivået, må man dessverre krype på gulvet og fomle bak subwooferen.
Vår oppfatning av lyden er den samme som med den tidligere modellen, så det virker ikke som om de har skrudd spesielt mye på den. Satellittene gjør en bra jobb med å løfte frem stemmer. Akustiske konserter låter strålende, og man hører virkelig sangerens frasering ved intime jazzinnspillinger. Lyden er klar og definert med et bra stereoperspektiv, noe som gjør at Soundsticks også fungerer til spill. Subwooferen er den beste i testen, og behersker både å spille høyt og dypt uten noen forvrengning eller brumming. Dermed fungerer den også fint for å få litt ekstra trykk i actionscenene om man bruker høyttalerne til filmtitting.
Konklusjon
De fleste datahøytttalere er, ærlig talt, ikke spesielt pene. Unntaket fra regelen er Harman Kardon Soundsticks, som til og med stilles ut på designmuseum. I det siste opplaget har bare noen små detaljer blitt endret, så har man en tidligere modell, kan man beholde den. Alle andre som tvinges til å ha høyttalerne stående synlige, bør derimot vurdere å oppgradere både det estetiske og lydmessige på skrivebordet. Soundsticks III låter nemlig nesten like bra som de ser ut. Uansett om man vil spille spill, lytte på musikk eller se på film, får man en klar lyd med en bass som duger.
Også i denne testen:
Creative Sound BlasterX Kratos S5
Dunder og gjesp
Til tross for en skikkelig subwoofer og bra lydtrykk, er lyden helt enkelt uengasjerende.
Edifier Luna Eclipse E25HD
Pene og smarte
En spennende form på utsiden og en betydelig større lyd enn ventet på innsiden.
Razer Nommo Chroma
Fargesprakende og praktiske
De tøffeste høyttalerne med et lekkert lysshow som passer sammen med spilltilbehøret.
Pioneer DJ DM-40BT
Musikalske og solide
Til tross for studioinspirasjonen er de utmerkede høyttalere for musikklytting hjemme.
Logitech MX Sound
Lekre og smidige
Logitechs peneste PC-høyttalere gir deg et par Bluetooth-høyttalere på kjøpet.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser