Det er lett å tro at en forholdsvis billig høyttaler med et kjent varemerke stemplet over fronten vil være dårlig. Men ACDC TNT-3 oppleves faktisk som et ganske velbygd produkt. Kabinettet føles dempet og solid, selv om høyttalerstoffet faktisk er av plast. Både hjulene og trekkhåndtaket er av tilstrekkelig bra kvalitet til at jeg ikke ville nøle med å bruke dem om de satt på en reiseveske. Meningen med denne høyttaleren er åpenbart at man lett skal kunne rulle den med seg til en utendørsfest. Men da er spørsmålet hvorfor det er så kort batteritid på den? Det finnes jo knappest noen strømuttak på stranden.
Lydkildene holder bra for de fleste. Man kan som vanlig strømme musikken via Bluetooth fra mobilen. Eller koble den med en ledning til Aux-inngangen om man vil spare litt på batteriet. Eller man kan putte inn et USB-minne med MP3-musikk. Men man kan også koble inn den medfølgende mikrofonen og bråke selv. Kontrollpanelet på toppen føles dessverre mye mer plastaktig enn resten. Der kan man justere utvolumet, mikrofonens volum, velge kilde, starte og stoppe avspillingen samt hoppe til neste låt. Tonekontroller hadde blitt satt pris på.
Lydtrykk og bass
En slik høyttaler skriker formelig etter å testes med låten den er døpt etter. Og riktignok får man rock’ n roll-følelse når Angus Young drar sin gitarsolo! Men det er ikke så mye partyfølelse som man kunne ha ventet seg. Vi prøver med litt EDM for å se hvordan bassen oppfører seg. Joda, den går riktig dypt i bassen, men det er ikke trykk i den. Kanskje er det slik at de ”200 watt” som beskrives på nettet heller ligger nærmere de ”20 watt” som det faktisk står i instruksjonsboken? Bare for moro skyld prøver vi med alle mulige musikkstiler, og det går faktisk utmerket å spille roligere musikk. Så lydkvaliteten er det ingen større feil på.
Konklusjon
Når alle metalheads får øye på en AC/DC-merket høyttaler, begynner det selvfølgelig å klø i lommeboken. Man ser for seg hvordan man ruller den med seg til utendørsfesten og rocker hele natten. Og transporten er ikke noe problem, den er faktisk en ganske velbygd høyttaler med bra hjul og håndtak. Men det blir en kort fest, da batteriet er uforklarlig kortlivet. Så det gjelder å være i nærheten av et strømuttak. Spørsmålet er om det blir så mye head-dunkende heller, da høyttaleren hverken er spesielt høylytt eller har noe videre basstrykk. Da må man i stedet satse på storebror TNT-1, som imidlertid er dobbelt så dyr. We will not rock you.
Også i denne testen:
Soundboks 2
Den går faktisk til 11
Festivalhøyttaleren fremfor alle andre, med sykt lydnivå og batteri til hele helgen.
Sony MHC-V71D
Nå snakker vi party
Sony er konge på festen med øredøvende volum, tung bass og de beste lyseffektene.
Philips NTX400
Er det fest, eller?
Mange lydkilder, festlig blinkende lys og bra lydtrykk til en fornuftig pris.
Panasonic SC-UA4
Får fart på hjemmefesten
Bra lydtrykk og kompakt design, men unødvendig bærehåndtak da den ikke har batteridrift.
JBL Pulse 3
Lysglad hjemmefest
I stedet for dundrende bass og glitrende lys gir Pulse kosemusikk og peisstemning.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser