TCL P733W stiller på startstreken med en lydplanke som både er veldig billig, og som i tillegg har trådløs subwoofer med i esken. Og dessuten med en kjekk fjernkontroll med digitalt display på toppen.
Lydplanken har en enkelt HDMI-kontakt med ARC lydreturkanal. Dessverre støtter ikke denne Dolby Atmos-formatet, men må nøye seg med Dolby Audio. Det betyr at den, i stedet for å ta 5.1 surroudlydsporet fra en Dolby Digital lydkilde, så henter den kun stereosporet. Som deretter skaleres opp til virtuell surroundlyd.
I tillegg har TCL-planken DTS Virtual:X. Lydplanken har 3.1 høyttalerkonfigurasjon, altså har den en dedikert senterhøyttaler. Allerede her stiller den sterkere enn Yamaha SR-B40A.
Lyden av TCL P733W
Krigsfilmen Intet nytt fra Vestfronten trenger bra med krutt for å engasjere. Og i en liten stue gir P733W nok volum. Vi skal slettes ikke hevde at den når nye høyder innen lydnivå, men den gjør jobben. Subwooferen oppleves som noe frakoblet i resten av lydbildet, men det er litt bulder og brak her, som gjør at popkornet sitter løst på Blockbuster-filmer.
Dialogene er derimot litt tynne, noe ikke minst Netflix-serien Drive to Survive understreker. Surroundeffektene imponerer heller ikke. Og på denne serien, med tordnende motorer og skrikende gummi, trengs en mer energisk subwoofer. Her blir den en sjenert deltaker i bakgrunnen.
Det dialogene mangler av varme og nyanser, tar de igjen ved å være klare og tydelige.
Musikk i stereo
Skal du strømme musikk til lydplanken, må dette skje med Bluetooth, for noe nettverkstilkobling har ikke denne.
Lydmessig sliter TCL P733W med å finne rytmen med musikk i stereo. Det åpner seg aldri helt, lydbildet ligger som en rett strek under ørehøyde. Her blir svakhetene for åpenbare, dette er en lydplanke for TV-bruk.
Konklusjon
TCL P733W er et eksempel på at du ikke alltid får det du betaler for – noen ganger får du litt mer. Mens den ikke kan konkurrere med de større navnene i lydkvalitet, leverer den en respektabel ytelse til en pris som er vanskelig å overse. I denne prisklassen er den en konkurrent som er verdt å vurdere, spesielt for de som ser etter en rimelig oppgradering til TV-lyden.
Også i denne testen:
Sonos Beam (Gen 2)
Fortsatt best i klassen
Vi har lenge ansett Sonos Beam som den beste kompakte lydplanken. Hvordan står Gen 2 seg mot nye konkurrenter?
Sony HT-A3000
Best uten bass?
Denne lydplanken fra Sony spiller utmerket på egen hånd - subwoofer kan derimot bli en kostbar oppgradering.
Yamaha SR-B40A
Skuffende flat lydopplevelse
Lydplanken Yamaha SR-B40A fikk testpanelet til å måpe! Dessverre var det ikke av beundring.
Philips TAB7908/10
Lydmessig opptur fra Philips
Denne nykommeren fra Philips leverer et stort lydbilde med saftig bass.
Samsung HW-Q610C
Fet filmlyd til en bra pris
Samsungs kompakte lydplanke låter imponerende stort til prisen.