Vi har alltid vært glade i Bluesound, som har noen av de beste strømmeproduktene i sin klasse, og dessuten brukergrensesnittet BluOS. Som har mange likheter med Sonos, og her får du også støtte for AirPlay 2 og Roon.
Bluesound Pulse Soundbar+
Den første utgaven av Bluesound Pulse Soundbar kom allerede i 2016, og vi likte den svært godt. Siden har den blitt oppdatert to ganger, og heter nå Pulse Soundbar+. Om du ønsker støtte for lydformatet Dolby Atmos, er det denne du må ha. Som kommer i enten svart eller hvitt.
Ingen Atmos topphøyttalere
Pulse Soundbar+ har derimot ingen separate topphøyttalere for Atmos-innhold, men belager seg på ren prosessering i DSP-en. Dette har vi blandede erfaringer med, men vi er spent på hvordan Bluesound har løst det. Det skal også nevnes at den ikke støtter DTS i noen form.
Lydplanken er ganske høy, og kan ikke legges ned. Derfor anbefaler vi veggmontering for denne, da den ellers vil dekke til nedre del av TV-bildet. I det minste må TV-en veggmonteres, så kan lydplanken stå på et bord under. Veggfeste følger heldigvis med.
Sub og bak: Pulse Sub og Pulse Flex 2i
Ønsker du å bygge ut Pulse Soundbar+ med trådløs subwoofer og bakhøyttalere, og dermed også doble prisen, kan du det.
Pulse Sub er en meget kompakt subwoofer med et 8-tommers basselement i bunnen. Den kan plasseres både loddrett og vannrett, og kan for eksempel skyves under en (høy) sofa. Pulse Flex 2i er et par kompakte trådløshøyttalere, som kan brukes alene, eller fungere som bakhøyttalere sammen med Pulse Soundbar+.
Tilkobling
Selve lydplanken er enkel å sette opp i appen. Øvrige høyttalere må kobles til én etter én, gjennom et eget direkte nettverk, og deretter ledes over på hjemmenettverket. En tidkrevende prosess, hvor vi dessuten måtte forsøke flere ganger.
Når alle høyttalerne er klare til å grupperes sammen, må du i appen sette riktig avstand mellom hver høyttaler og sitteposisjonen. Dette kan ikke finjusteres etterpå, da må høyttalerne i stedet brytes opp i appen, og deretter pares sammen igjen. Knotete.
Første gang vi koblet til systemet, var bakhøyttalerne ikke synkrone med resten av anlegget. Etterklangen bak oss ble servert før den direkte lyden forfra, og eneste måte å fikse det på var å løse opp anlegget og gruppere det på nytt. Stabiliteten kunne altså vært bedre.
Lydkvaliteten
Musikk fra Tidal låter heldigvis veldig bra gjennom lydplanken sammen med subwooferen. Selv om det ikke er det største lydbildet i klassen, gjengis hvert instrument med en naturlig bunnklang og en oppløsning som vitner om ekte hi-fi.
Den gode klangen gagner også filmgjengivelsen. Med store, rene dialoger og tydelig diksjon – uten at det i det hele tatt låter spisst og hardt. Lyden føles både kraftig og autoritær, og den kompakte suben gjør mer ut av seg enn dens kompakte mål tilsier. Nå har den riktignok ikke samme tyngde og aggresjon som JBL Bar 1300 og Sony SA-SW5, når skuddsalvene smeller løs på Intet nytt fra Vestfronten, og biler som smeller i veggene på Netflix-serien F1: Drive to Survive har også satt dypere spor etter seg enn her. Men Bluesound-suben har likevel gode all-round-egenskaper, og låter for eksempel mye bedre enn den som følger med LG S95QR.
Begrenset Dolby Atmos
Bakhøyttalerne gjør jobben, men kunne godt hatt kontroll lenger nedover i frekvensområdet. Det blir litt smått bak der, når man skal føle seg som fortapt i en skog med vind som rasler i trærne rundt oss. At verken lydplanken eller bakhøyttalerne har topphøyttalere til Dolby Atmos-lydspor, gjør dessuten at vi aldri føler den boblen av lyd rundt oss, som vi føler med de andre oppsettene i testen.
Lydbildet på film og musikk i surround blir derfor litt snevrere enn ønsket. I en tid når lydplanker stadig klarer å tegne opp et større lydbilde, føler vi nå at Bluesound ligger litt bakpå i utviklingen.
Konklusjon
Bluesound Pulse Soundbar+ er en god lydplanke, som spiller med en naturlig lydgjengivelse både på musikk og film. Sammen med den trådløse subwooferen Pulse Sub+ blir også bassnivået godt ivaretatt, selv om pakken ikke er klasseledende på slagkraft.
Med de trådløse høyttalerne Pulse Flex 2i trekkes lyden også rundt oss. Det blir mer av alt. Likevel. Uten separate Atmos-høyttalerkanaler får man ikke noe særlig inntrykk av lyd fra oven på slikt innhold, selv om DSP-en forsøker å trikse det til. Det er ikke helt godt nok i 2023, synes vi. Videre er ikke systemet blant de mest stabile når det er sammenkoblet i et flerkanals hjemmekinoanlegg. Til slutt savner vi romkalibrering.
Samlet sett synes vi derfor dette anlegget føles noe utdatert.
Også i denne testen:
LG S95QR
Prøv igjen, LG
Den ser meget heftig ut på papiret. Men LG S95QR faller igjennom når det teller som mest.
Sennheiser Ambeo Soundbar Plus og Ambeo Sub
Overbeviser uten bakhøyttalere
Sennheiser hevder deres Ambeo Soundbar Plus ikke trenger bakhøyttalere for å omringe deg med lyd. Og det stemmer, faktisk.
JBL Bar 1300
Knallbra kinolyd til prisen
JBL Bar 1300 er den billigste lydplanken i testen, men det stopper den ikke fra å levere særdeles potent og hardtslående hjemmekino-lyd.
Sony HT-A7000 + SR-SA5 + SW-SA5
Surroundlyd fra øverste hylle
Denne potente pakkeløsningen fra Sony fungerer glimrende til både filmlyd og musikk.
Sonos Arc + Era 300 + Sub (Gen 3)
Endelig, Sonos!
Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 høyttalerne i surroundkanalene bak, er det duket for en imponerende stor, livaktig og omsluttende lyd. Sirkelen er sluttet!
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser