Denon DHT-S218 er en kompakt lydplanke for mindre rom og TV-er, og her går enkel brukervennlighet foran alskens funksjoner. Den har for det første ingen nettverkstilkobling, eneste strømmemulighet er med Bluetooth. Det følger ikke med noen separat basshøyttaler, derimot finnes utgang til subwoofer. Det betyr at du kan koble til en hvilken som helst subwoofer av kablet type.
Design og funksjoner
DHT-S218 har et diskré utseende som passer godt under de fleste TV-er. Selv om den mangler subwoofer, har den separate basselementer innebygd, for å gi et fyldig lydbilde fra film, men også musikk.
Kontrollene er enkle, med en liten fjernkontroll. Vi synes likevel Denon godt kunne spandert på seg et display her, for de små LED-indikatorene på fronten er ikke alltid like intuitive.
Av tilkoblingsmuligheter har lydplanken en HDMI-inngang i tillegg til den eARC-kompatible utgangen. Dette er spesielt relevant om du har en eldre TV uten lydreturkanal (kalt ARC eller eARC), for det betyr at en strømmeboks kan kobles via lydplanken og videre ut til TV-en.
En optisk digitalinngang er også til stede.
Lyden av Denon DHT-S218
Denon har klart å presse ganske så mye lyd ut av denne kompakte og rimelige lydplanken. Dialogen er klar og tydelig, viktig for en god TV-opplevelse. Bassen er langt kraftigere enn fra noen TV vi har hørt, og den er godt integrert i lydbildet.
DHT-S218 leverer et større lydbilde enn man skulle tro ut ifra størrelsen. Den takler actionscener med akseptabel dynamikk, og bassgjengivelsen er engasjerende nok i de fleste situasjoner. Ved høyere lydnivåer, og spesielt når det er mye basseffekter på film- eller musikkmaterialet, kan det derimot bli litt anstrengt. Vi tar oss innimellom i å skru ned bassen, for å unngå at det skurrer.
Musikkgjengivelsen er klar nok, selv om vi ønsker mer kontroll og oppløsning. Stereobildet er også noe begrenset. Rytmer kommer fint frem, og bassen gir en god nok bunn til de fleste sjangre. Men for dedikert musikklytting vil mer avanserte lydplanker by på mer detaljer og bredde i lydbildet.
Konklusjon
Denon DHT-S218 er et godt valg for deg som ønsker bedre TV-lyd uten å måtte tømme lommeboka. Den leverer klar dialog, grei bass til størrelsen, og en generelt god lydopplevelse til filmer og TV-serier. Musikkgjengivelsen er helt midt på treet.
Mangelen på Wi-Fi og strømmetjenester er lett å tilgi til denne prisen. Du kommer langt med Bluetooth og en mobiltelefon. Her kan du dessuten bruke et par tusenlapper på en separat subwoofer (med kabel), og fremdeles havne på et budsjettvennlig beløp.
Også i denne testen:
Sonos Beam (Gen 2)
Nesten uovervinnelig
Forspranget er kanskje mindre enn noensinne, men etter tre år på markedet ligger Sonos Beam (Gen 2) fortsatt foran sine konkurrenter.
Philips TAB6309/10
Slank surround-duo fra Philips
Fra Philips kommer en superkompakt lydplanke og liten subwoofer med overraskende stor lyd.
Samsung HW-B660D
Glimrende filmlyd til fornuftig pris
Samsungs kompakte lydplanke låter imponerende stort til prisen.
Creative SoundBlasterX Katana V2X
Til gamere som ikke ønsker headset
Creative Katana V2X er en billig lydplanke med slank subwoofer, for deg med liten stue eller oppholdsrom. Den er egentlig ment for gaming, men gjør også jobben på film.
JBL Bar 300
Slank fornøyelse fra JBL
Bar 300 leverer et stort og imponerende bredt, lydbilde, men vi vet at JBL kan lage enda fetere lyd enn dette.
1 hendelser på “Denon DHT-S218”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
Hei, fin test, men jeg skjønner ikke hvordan man kan redusere bassen på lydplanken fra Denon. Dersom man kobler en ekstern sub til lydplanken, kan man regulere signalet ut til den på fjernkontrollen, men ikke til selve lydplanken…? Bjørn Olav