Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Søt musikk fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serien med lydplanker viser lovende takter: Flexus Core 200 egner seg godt til både film og musikk.

Skrevet av / 27.06.24 - 08:00
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100
Audun Hage

Klipsch og Onkyo er to navn som bør klinge velkjent hos høyttaler- og hjemmekino-entusiaster. Det finnes mange potente surroundanlegg fra disse to produsentene ute i nordiske hjem. Nå har de slått hodene sammen, og resultatet er de splitter nye lydplankene i Flexus Core-serien.

Flexus Core lydplankene støtter Dolby Atmos, og bruker angivelig elektronikk og lydteknikk fra Onkyo, som er en kjent spesialist på surroundforsterkere og prosessorer. Målet har vært å oppnå best mulig ytelse i en kompakt innpakning.

Klipsch-planken gir et positivt inntrykk på byggekvaliteten. Finish i treimitasjon på topplaten sørger for å gi den litt karakter, som kan minne om større Klipsch-høyttalere.

Klipsch Flexus Core 200 og Sub 100

Flexus Core 200 er faktisk blant de største og bredeste lydplankene i denne testen. Den har en 3.1.2 konfigurasjon med tre frontmonterte fulltoner, og en hornladet diskanthøyttaler i midten. På toppen sitter to små elementer til høydekanalene, pluss to 4″ basselementer.

Så vidt vi kan se, er det altså ingen dedikerte elementer for å simulere lyden av bakhøyttalere. Du kan eventuelt også legge til ekte trådløse bakhøyttalere (Surr 100) i matchende design. Disse bruker en USB-dongle til trådløs lydoverføring.

Klipsch-planken kan også suppleres med en trådløs subwoofer (Sub 100), som bruker en titommers bass i lukket kabinett. Og ikke bare det: Om du har en ekstra sub tilgjengelig, kan du også koble den til med ledning, via RCA subwoofer linjeutgang. (Vi tipper mange Klipsch-eiere allerede har en slik på lur.)

Når det gjelder andre tilkoblingsmuligheter støtter Flexus-serien bare Bluetooth, og har ingen Wi-Fi tilkobling. Derfor har den heller ikke finesser som Spotify Connect, Airplay eller Chromecast innebygd, hvilket er uvanlig for en lydplanke i denne prisklassen. Den kan imidlertid fjernstyres og stilles inn via appen Klipsch Connect Plus.

I denne gruppetesten har vi testet Flexus Core 200 sammen med den matchende subwooferen Sub 100, som selges separat.
(Foto: Klipsch)

Lydkvalitet

Klipsch-lydplanken leverer så det griner på lyd. Førsteinntrykket er at Flexus Core 200 spiller med en åpen, frisk og spenstig lydkarakter: Her er det massevis av sprut og energi i mellomtone og diskant, som umiddelbart engasjerte testpanelet.

Klipsch Flexus Core 200 har et bredt og godt fokusert lydbilde, som lar oss høre mange detaljer i filmlydsporet. Ordvekslingen mellom Top Gun-pilot Tom Cruise og kontreadmiral Ed Harris gjengis sterkt og klart. Det er en god og raffinert klangbalanse her, som kan minne om ekte kinolyd.

Klipsch-planken låter også meget flott til musikk: På Queen-konserten fra Disney+, fikk vi umiddelbart en skikkelig live-følelse av måten Klipsch gjengir vokal, gitar og trommer. Her fins det solid dynamikk og overskudd, men også en finkornet oppløsning, slik at vi får med oss de sarte detaljene.

Samtidig blir det etter hvert klart at surround- og 3D-følelsen ikke er på høyde med konkurrenten fra Samsung. Til tross for potente høyttalere i «frontrekka», klarer ikke Flexus 200 å omsvøpe oss i den samme boblen av lyd, og vi får heller ikke den samme fornemmelsen av bevegelse.

Det slår oss at denne pakka nok også fortjener trådløse bakhøyttalere, for at filmlyden virkelig skal skinne. I dette konkrete tilfellet kan det også være viktigere enn subwoofer.

Klipsch Flexus Core 200 har nemlig en sjeldent god bassgjengivelse som spiller både fyldig, taktfast og lineært til lydplanke å være. Den klarer seg imponerende bra uten subwooferen tilkoblet.

Når vi får paret den med subwooferen blir det naturligvis mye dypere og mer kraftfull bass. Sub 100 er dessuten blant de bedre subwooferene i testen, med meget stram og musikalsk bassgjengivelse.

Er du ekstra bassglad går det an å legge til TO subwoofere. (Foto: Klipsch)

Konklusjon

Forventningene er selvfølgelig høye når produsentene er av Onkyo og Klipsch sitt kaliber, og Flexus Core 200 innfrir på flere områder. Musikalsk sett er dette blant de beste systemene i testen, med en meget jevn og fin klangbalanse, massevis av detaljer og fyldig stram bass. På ren og skjær 3D-følelse fikk vi derimot ikke like stort inntrykk av Klipsch-planken: Den greier ikke å simulere lyden fra oven eller siden, like godt som for eksempel Samsung Q810D.

Det totale lydbildet vil garantert bli enda bedre om vi legger til de trådløse bakhøyttalere Flexus Surround til 4499 kroner, men da hopper vi også over i en høyere prisklasse med enda tøffere konkurrenter.

Fordelen til Klipsch må eventuelt være at du kan starte med lydplanken og bygge opp anlegget sten for sten!

Karakter
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100
Premium

Lyd & Bilde mener

Klipsch Flexus Core 200 lager et bredt og detaljert lydbilde med imponerende fyldig bass – både med og uten subwoofer. Surroundeffekten er ikke like imponerende, og inviterer til å supplere med separate bakhøyttalere.

Også i denne testen:

5 premium lydplanker med Dolby Atmos

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi AX SR gir en god hjemmekinoopplevelse med inkluderte bakhøyttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gjør ikke alt like bra.

Imponerende surroundlyd med inkluderte bakhøyttalere. Kraftig og fyldig bass. Enkelt oppsett og integrasjon.
Bassen er noe svulstig, og integrering mellom bass og mellomtone er ikke helt sømløs. Funker slettes ikke like godt uten bakhøyttalerne.
Les hele testen

Samsung HW-Q810D

Blant de beste i klassen

Konkurrentene får det tøft mot Samsungs kinomaskinist: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd – selv uten bakhøyttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbilde med imponerende realisme og 3D-effekt. Pluss for god surroundlyd uten bakhøyttalere.
Den lille tegnruten gjør det litt vanskelig å lese status-informasjon.
Les hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydopplevelse med kraftig bass, avtakbare bakhøyttalere og enkelt oppsett.

Kraftig og fyldig bass. Fleksible, avtakbare bakhøyttalere. Stort og dypt lydbilde. Autokalibrering av høyttalerne.
Bassen kan virke "entonet" på musikk. Litt slanke dialoger. Støtter ikke DTS.
Les hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med subwooferen Bose Bass Module 500 stor lyd i et lite format. Er den alt den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljert lyd. Enkelt oppsett og brukervennlig app.
Begrenset bass fra den lille subwooferen, og den lille lydplanken gir bare ok surroundeffekt.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Scroll to Top