Enten du reiser mye med tog eller fly, eller av andre grunner ønsker å stenge støyen ute, så trår du ikke feil om du velger hodetelefoner med aktiv støykansellering. Ikke minst dersom du har lyst til å lytte til musikk med lavt lydnivå, som ellers ville druknet.
Du betaler litt ekstra for gildet. Et par støydempende hodetelefoner til 4.000 kroner låter kanskje ikke bedre enn et par til 2.500 kroner uten støydemping. Og noen hodetelefoner prioriterer best mulig støydemping men mindre fokus på lydkvaliteten på musikken, mens andre ønsker best mulig lyd på musikken men nøyer seg med “god nok” støydemping.
Uansett hva du er ute etter, er det gode muligheter for at du finner nettopp ditt favorittpar, i denne listen over ti hodetelefoner.
Listen er et utdrag av våre favoritter, og den er ikke i noen spesiell rekkefølge.
Et fremragende alternativ
AKG N700NCM2 er en positiv overraskelse med lekker design og karakteristisk lyd.
Karakteristisk presis lyd, og effektiv støyredusering som ikke er påtrengende. Flott design og materialvalg samt brukervennlig app og betjening.
Støtter ikke aptX, og sitter litt for stramt på hodet.
Les hele testen
Beats overrasker
Hvem hadde trodd at produsenten som elsker feit bass kunne lage noe så nøytralt?
Klar og naturlig lyd, god komfort og glimrende trådløs forbindelse. Støyreduksjonen funker fint.
Typiske Beats-fans vil savne bass. Til tross for tykke puter vil små on-ear-klokker kunne klemme litt over tid.
Les hele testen
JBL blander seg i toppen
JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
Støyreduksjonen er på topp, og den tilpasser seg omgivelsene. Lyden er noe av det flotteste vi har hørt i en ANC-hodetelefon.
Lyden er mer "showete" enn korrekt. Club One er forholdsvis tunge, og ikke i nærheten av så lekre og behagelige som for eksempel Sony og Bose.
Les hele testen
Hele stjernehimmelen åpenbarer seg
Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
Lydkvaliteten er superb, med en nøytral klangbalanse og en masse detaljer. Passform er glimrende, med god passiv støyreduksjon. Du trår aldri feil med fysiske knapper.
Aktiv støyreduksjon kunne vært bedre. Ingen stemmestyring (men hvem bryr seg). Ikke sammenleggbare.
Les hele testen
Trådløs luksuslyd
Vi får flere finesser med den tredje versjonen av Sennheisers glimrende trådløse hodetelefoner.
Byggekvaliteten er glimrende, og passformen likeså. Lyden er blant klassens kraftigste, med meget heftig bass. Også overtonene kommer godt frem.
Litt slank mellomtone gjør at vokaler ikke får helt stor nok brystklang. Samtalekvaliteten er middelmådig, og trådløs rekkevidde skuffende.
Les hele testen
Den mest vellydende støydempende
Beyerdynamic Lagoon ANC låter bedre på musikk enn andre støydempende hodetelefoner vi har testet.
Lydkvaliteten på musikk er eksemplarisk, hvor hvert instrument får puste i et stort og oppløst lydbilde. Lyden kan dessuten tilpasses brukerens ører.
Godt hørbart brus med støyreduksjonen aktivert. Berøringspanelet på høyre øreklokke kunne vært mer presist.
Les hele testen
Høyttalere til hodet
Dalis hodetelefondebut sikrer danskene en plass i toppklassen av luksus-støydempende.
Dynamisk og ren lyd som tåler sammenligning med gode tradisjonelle hodetelefoner. Støyreduksjonen fungerer upåklagelig, og byggekvaliteten er høy.
Forholdsvis tunge. Ingen app, og kun en støyreduksjonsinnstilling. Men hvorfor tilby masse justering til noe som er i perfekt balanse?
Les hele testen
Jabra utfordrer eliten
Jabra vil ha del i markedet for støyreduserende hodetelefoner i luksusklassen.
Sober design, effektiv støyredusering med fleksible innstillinger og glimrende lydkvalitet.
Like kostbar som sine mer kjente konkurrenter. SmartSound velger kun mellom eksisterende innstillinger.
Les hele testen
Den nye kongen av støydemping
Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.
Verdens beste støydemping har blitt enda litt bedre. Lyden er også bedre enn forgjengeren, og viktige nye funksjoner har tilkommet.
Det mangler fortsatt litt oppløsning og luft, det finnes fortsatt andre støydempere som låter bedre på musikk. Hodetelefonene har litt lydforsinkelse på spill (aptX-støtte er fjernet).
Les hele testen
Råflott støydemping fra B&O
Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
Nydelig byggekvalitet og komfort, med aluminium og utskiftbare puter. Lyden er glimrende, med bøttevis av detaljer og luft. God støydemping.
Lydkvalitet og støydemping alene er ikke nok til å forsvare prislappen. Dette er for spesielt interesserte.
Les hele testen
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.