Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Lekker lærbøyle

Designen kan diskuteres, men lydkvaliteten feiler det definitivt ikke noe!

Skrevet av / 15.05.17 - 14:00
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Mikael Hansen

Hvordan designer man et par trådløse hodetelefoner (som det etter hvert finnes milliarder av) som skiller seg nok ut fra mengden til å garantere omtale i landsdekkende medier? Ifølge Sennheiser tar man en hårbøyle, kler den med mykt skinn, og utstyrer den med et par velspillende propper. Noenlunde slik kan de nye Momentum In-Ear Wireless beskrives, selv om det er en grov forenkling. Mer konkret har man tatt de gamle Momentum In-Ear, gjort dem trådløse, og lagt all mekanikk inn i en bøyle som skal bæres rundt halsen. Det er slik sett ikke et nytt konsept, men likevel ikke noe vi ser så ofte, og da spesielt ikke i denne prisklassen. Spørsmålet er da om den høye prisen kan rettferdiggjøres?

Er det en hårbøyle?

Designen er litt utradisjonell, og vi opplevde flere som spurte hvordan Momentum Wireless skulle bæres. Skal den på hodet? Nei, bøylen skal bæres rundt halsen, da proppene på den måten blir så lette som mulig. De sitter noenlunde fast i ørene, selv om vi opplevde at de kunne gli ut hvis vi snudde for fort på hodet. Betjeningsknappene sitter på innersiden i venstre side, og har en passe størrelse. Umiddelbart er bøylen behagelig å ha på, og vi kan godt forstå Sennheisers resonnement, hvis man da ikke har en skjorte eller jakke med krage. Her er bøylen i veien, og kommer til å sitte merkelig skjevt. Et annet punkt som kan irritere, er at bøylen ikke er så lett å gjemme bort. Normale in-ear-hodetelefoner kan lett puttes i lommen, men her må du la dem henge rundt halsen. Det ser litt tullete ut på byen en fredagskveld. Batteritiden er på omkring 10 timer, noe som er fint for et par trådløse propper. Dessverre er det vanskelig å vite akkurat hvor mye batteri som er igjen, da det ikke gis stemmemeldinger, og fordi de små ikonene på telefonen er for små og upresise.

Glimrende lyd

Heldigvis kan man overse disse småtingene hvis man fokuserer på det som til syvende og sist er det viktigste – lydkvaliteten! Sennheiser leverer en varm og samtidig velbalansert lyd i et par uhyggelig små og lette propper. Her er det både plass til de høye og dype tonene, og bassen kan merkes, uten at det går utover verken mellomtone eller diskant – en ren fornøyelse. Er man typen som foretrekker å justere lyden med en equalizer, kan det gjøres via Sennheisers egen app, som imidlertid bare støtter lokal musikk eller Tidal. Et merkelig valg som gjør appen ganske ubrukelig. Heldigvis er den ikke nødvendig, da proppene allerede er fint justert, med en forholdsvis nøytral lydprofil som egner seg til alle typer musikk. Skulle vi anbefale et alternativ, som også nylig har vært innom testbenken, kunne det være Jaybird X3. De er litt rimeligere, og egner seg også til sport, noe Sennheiser ikke gjør.

Konklusjon

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiller seg ut fra mengden med sin halsbøyle, men klarer likevel å gjøre seg bemerket med annet enn designen. Men er de verdt pengene? Til det må svaret være ja. Lydkvaliteten er aldeles fremragende, og de små proppene sitter behagelig i øregangen. Bøylen ser kanskje merkelig ut, og kan ikke så lett puttes ned i lommen, men er likevel behagelig å ha på over lengre tid. Vi startet med bøyleskepsis, men endte opp med et stort smil.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)

Lyd & Bilde mener

Lyden er helt fremragende, og egner seg fint til alle typer musikk. Bøylen er behagelig å ha på over lengre tid. Det er vanskelig å holde styr på batteritiden, og bøylen kan godt komme til å sitte litt skjevt på en skjortekrage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

Scroll to Top