TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Nothing Ear (1)

Bra eller bare hypet?

Sjelden har vel et par bitte små trådløse ørepropper vært så spot-on som Nothing Ear (1).

Av / 30.11.21 - 12:08
Nothing Ear (1)

Lyd & Bilde mener

  • Gedigne og gjennomtenkte med fiffige detaljer som høyner brukeropplevelsen. Fungerer utmerket til telefonsamtaler så lenge det ikke er i altfor støyende eller vindfulle miljøer.
  • Den aktive støyreduseringen må det jobbes mer med, og når man likevel holder på, kan det være fint å legge til en stemme som informerer deg om hvilken "ANC-modus" du er i når du benytter deg av gest-styring. Det savnes nemlig nå.

Det finnes mange trådløse ørepropper med aktiv støyredusering (ANC) på markedet, så man må virkelig skille seg ut for å bli lagt merke til. Personlig regner jeg iskaldt med at lyden på en ørepropp til 1000 kroner skal være helt akseptabel – noe som den ofte er. Det produsenten kan få ekstrapoeng for, er emballasjen, materialvalg, komfort, brukervennlighet og små detaljer som får frem smilet på leppene. Det liker jeg virkelig. Når noen har tenkt! I blant hender det naturligvis at å tenke ikke blir så himla bra, og man må gjøre endringer og få det riktig.

Etter å ha lest min kjære kollegas nedsabling av Nothings 42 minutter lange presentasjons- og unboksing-video må jeg bare erkjenne at jeg var sykt nysgjerrig på å få teste disse omtalte Ear (1). Og nei, jeg har faktisk ikke sett på videoen! Jeg vil «unbokse» helt på egen hånd.

Bild 1 Bild 2 Bild 3
<
>
Foto: Åsa Warme Hallén

It´s all about the details

Ja, det stemmer at selve ladeetuiet er gjennomsiktig. Og det stemmer også at selve foten er av transparent plast, men da «føttene» ikke er der for syns skyld, men faktisk inneholder elektronikk, er det selvfølgelig ikke gjennomsiktig. Om det finnes noen direkte kul-faktor i det gjennomsiktige, er det opp til hver og en å bestemme, men det gjør definitivt at de stikker seg frem.

Nothing Ear (1)
Etuiet till Nothing Ear (1) kommer smidig ned i lommen uten at det ser merkelig ut. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Etter å ha testet et antall hodetelefoner med mer eller mindre klumpete etui, som for eksempel Sudio T2, innser jeg fordelen med et fint flatt etui – det får man nemlig ned i lommen uten at det ser merkelig ut! Og det får også plass i en partyveske sammen med leppestift og mobil – hvis restriksjoner, korona-pass og annet tillater at man kan gå ut og slå seg løs.

Annonse

Alle har vi våre utfordringer, og en av mine pleier å være at jeg liksom ikke lykkes med å få riktig ørepropp riktig i øret, eller å få proppene på plass igjen i etuiet. Ja, du kan riste på hodet – du har sikkert også noe som du ikke er verdensmester på …

Å få riktig ørepropp i riktig øre funker supert med Ear (1), trolig på grunn av utformingen med foten. Eller så har jeg helt plutselig blitt smartere … Det må vi nok trolig vente med å se til neste test.

Nothing Ear (1)
Rød markering i etuiet – rød markering på øreproppen. It´s all about the details. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Så er det faktisk noen som har tenkt litt ekstra og satt en rød markering på den høyre øreproppen og en i etuiet der den skal lade. Halleluja!

Det gjør ikke lyden bedre – men det er kremen på kaken, liksom.

Lyden og brukervennligheten på Nothing Ear (1)

Til forskjell fra nylig testede Sudio T2 har Ear (1) en tilhørende app. Den er svært enkel, oversiktlig og brukervennlig, men har ikke i nærheten av så mange innstillings- og tilpasningsmuligheter som for eksempel Jaybird Vista 2 (som sant nok er dyrere).

ANC på/av eller transparent finnes. Du kan også velge om støyreduseringen skal være light eller maximum. Den aktive støyreduseringen er dessverre ikke noe som får meg til å juble, men jeg foretrekker å ha den på fordi selve lydbildet blir bedre. Men som støyreduserende i støyende miljøer … nåja … det finnes bedre. Under Equalizer har du fire ulike valg: Balanced, More Treble, More Bass og Voice, hvor den første og andre er de modusene jeg personlig foretrekker sammen med maksimal støyredusering (til tross for at det virkelig minsker batteritiden). More Bass gir ekstra tyngde til instrumentene, men begrenser samtidig luftigheten som får helhetsopplevelsen til å bli litt innestengt sammenlignet med begge de første alternativene. Som lydboksnerd tenkte jeg at Voice kunne være et alternativ (låt rart når jeg lyttet på musikk), men det fikk bare oppleserens stemme til  å låte veldig, veldig merkelig.

Det med geststyring ved å røre på øreproppene er en sak for seg. Oftest krever det en viss tilvenning, og det gjelder også her. I appen kan du stille inn hvilken gest som skal gjøre hva, så velg det som passer best for deg. Et ekstra pluss i margen for at det er mulig å røre ved øreproppen når den sitter i øret, uten at det resulterer i bytte av låt eller at de slås av helt plutselig.

Ingen av mine største kritikere har klaget det minste på lydkvaliteten når jeg har valgt å bruke proppene under samtale. Stemmen høres klart og tydelig så lenge du befinner deg i rolige miljøer. Er det mye liv og røre eller vind, blir det vanskeligere – men det føles litt som øreproppenes forbannelse. Det blir aldri helt karakteren fremragende.

Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9
<
>
Også ladeledningen har fått litt ekstra omtanke ved å være tøykledd med plast rundt, og ligger i en slik eske. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Komfort

Du som har lest litt av det jeg har skrevet tidligere, vet at jeg ikke er superfan av in-ear-propper. Jeg får lett vondt i ørene. Men de myke følsomme øreputene (som kommer i tre ulike størrelser) passer meg perfekt, og faktum er at Nothing Ear (1) sitter som et skudd! Dette ble testet under matlaging en fredagskveld, hvor proppenes virkelig engasjerende lydbilde lokket til skikkelig dans på kjøkkenet.

Nothing Ear (1) 1
Men jeg har da noe i øret?! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Selv om dette var en omtalt hodetelefon før den ble sluppet, må man huske at prisen ligger rett under 1300 kroner, og at man dermed ikke kan forvente seg underverker. Det er liksom ikke rettferdig. Støyreduseringen trenger det dessverre å jobbes en runde til med, og er ikke mye å rope hurra for i støyende miljøer. Er denne detaljen avgjørende, bruker du pengene på en annen hodetelefon. Men med det sagt, anser jeg så absolutt at Nothing Ear (1) er en bra, gedigen ørepropp med engasjerende lyd, som ikke vil skuffe noen så lenge man har rimelige forventninger til prisklassen.

Karakter
Nothing Ear (1)
Basic
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord