Denon PerL Pro er faktisk identiske med NuraTrue Pro fra Nura, som Denon kjøpte opp for kort tid siden. De er stappet med nok teknologi til å imponere James Bond. Øreproppene har noe som heter Masimo AAT, som kan tilpasse lyden til ørene dine. Hele greia høres ut som science fiction, men det funker faktisk!
Før du kan nyte disse proppene for fullt, må du gjennom en hørselsmåling i appen. Det tar et par minutter, og plutselig har du din egen personlige lydprofil. Ganske kult! Men ikke forvent at profilen din følger med hvis du oppgraderer til en annen PerL-modell. I hvert fall fulgte ikke min med fra lillebror PerL, som jeg har lekt meg med fra tidligere.
Denon-proppene har aptX Lossless, som gir CD-kvalitet over Bluetooth. Det krever at mobilen din er riktig fancy, av nyere Android-type og utstyrt med Snapdragon Sound. Alle andre kan kose seg med aptX Adaptive, men til iPhone-brukere finnes kun AAC.
Støykanselleringen er helt grei, men ikke helt på høyde med de beste. Du vil likevel få en god opplevelse på fly og tog. Bare ikke helt i klasse med Sony, Technics og Sennheiser.
Husene er laget i plast, noe som er ekstra tydelig siden de er så store. Og med diameteren til et kronestykke er de ikke akkurat diskrete, der de stikker ut av ørene som et par vrengte sombreroer.
Lyden av Denon PerL Pro
Uten den personlige tilpasningen er lydkvaliteten omtrent som i et par ørepropper du får utdelt på flyet sammen med maten fra serveringsvogna. Men vent til profileringen er ferdig – og det er nesten magisk det som skjer. Bassen sparker som en zebra, selv om den kan bli litt for ivrig i øvre bassområde. Men det er ikke noe som ikke kan fikses i appen. Skru litt ned ved 400 Hz, så vil mellomtonen også bli klarere.
Da kommer sangstemmene klart og tydelig frem, instrumentene låter energisk og friskt, og rytmene slår hardt. Ekstra kult er det at man kan deaktivere EU-begrensningen i lydstyrke. Dermed kan Denon-proppene spille kraftigere enn alle de andre i denne testen.
Konklusjon
Denon PerL Pro gir CD-kvalitet over Bluetooth, og tilpasses brukerens egne ører. Er du teknologinerd med nokså dype lommer, er de verdt pengene. Likevel må det sies at lillebror PerL er et bedre valg for de fleste. Nesten samme lyd, til mindre penger.
Det blir spennende å se hva Denon finner på med Nura-teknologien i fremtiden. Vi ønsker oss først og fremst at man får puttet teknologien inn i et par mer kompakte ørepropper, som ikke stikker like mye ut av ørene.
Også i denne testen:
Technics EAH-AZ60M2
Superbe ørepropper
Hvis du er allergisk mot å finjustere lyden selv, har Technics EAH-AZ602 klassens beste lyd rett ut av esken.
Philips Fidelio T2
Gode funksjoner, men lyden skuffer
Philips Fidelio T2 lover mye med sitt premium design og rike funksjonsutvalg. I lydavdelingen er det derimot en del å hente.
Sony WF-1000XM5
Glimrende støydemping
Sony WF-1000XM5 har fortsatt blant den beste støykanselleringen på markedet. Men konkurransen har hardnet.
Jabra Elite 10 Gen 2
De mest behagelige
Jabras nyeste flaggskip låter klarere enn de fleste.
Creative Aurvana Ace 2
Innovativ lyd i lommeformat
Creative tar lydkvalitet på alvor med sine nye Aurvana Ace 2 ørepropper. Med en teknologi som er helt ny i denne prisklassen.
Huawei FreeBuds Pro 3
Stilsikkert fra Huawei
Huawei FreeBuds Pro 3 tilbyr en stilren design, flott lyd og en haug med funksjoner.
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Et ærlig forsøk
Boses beste ørepropper gjør en helt grei jobb. Men vi savner litt på lyden.
Sennheiser Momentum True Wireless 4
Klassens beste ørepropper
Når det kommer til den komplette totalpakken, er det Sennheiser Momentum True Wireless 4 som stikker av med seieren.