TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Marshall Mode II

Legendarisk Marshall-lyd rett i øret

Det er Marshall Mode II man skal ha hvis man elsker at det trøkker litt i ørene når man ller musikk. Høyt, selvsagt.

Av / 05.03.21 - 12:00
Marshall Mode II

Lyd & Bilde mener

  • Meget engasjerende lyd med skikkelig bassdynamikk og sterk rytmisk kontrast. Små, lette, vanntette, og godkjent batteritid.
  • Ingen aktiv støydemping. bassfokuset passer ikke alles smak. Mangler en del på raffinement.

Man kan lure på hva de har drevet med. Mens alt som kan krype og gå av produsenter, for lengst har lansert minst én, gjerne flere helt trådløse ørepropper, har Marshall bare hatt ørepropper med ledning.

Som i og for seg ikke er så dumt. Faller de ut, faller de ikke langt, og med en ledning hengende rundt halsen, vet man hvor man har dem.

Men sånt bryr markedet seg ikke om. Det vil ha helt trådløse og ledningsfrie ørepropper, og nå kan også Marshall tilby det i Mode II. Som ikke må forveksles med de kablede Mode-modellene. Disse er nye og leveres i et smidig etui som lader proppene, og som er blant de minste etuiene vi har sett.

Marshall Mode II 1
Marshalls første helt trådløse ørepropper.
Foto: Lasse Svendsen

Øreproppene er også små. Behagelig små, og mye mindre enn referansen Sony WF-1000M3, som også har adaptiv støydemping. Noe Marshall Mode II ikke har. Batteritiden er heller ikke like lang som på Sony-proppene, fem mot åtte timer, men batteriet i etuiet kan forlenge batteritiden til 25 timer.

Marshall-proppene er vanntette, hvertfall så godt som med IPX4-sertifisering, og den gummierte overflaten gir et trygt grep når man med svette hender stiger av tredemøllen og plukker proppene ut av ørene.

Annonse

Den kompakte størrelsen gjør det lettere å plassere proppene i øret. De leveres med silikonpropper i fire ulike størrelser, og tenner straks når man plasserer dem i øret, og slukker når man tar dem ut.

Marshall Mode II 2
USB-kabel og ekstra silikonpropper følger med i esken.
Foto: Lasse Svendsen

Passform og brukervennlighet

Paring med mobilen er en lek, og laster man ned Marshall-appen, kan man også velge mellom flere eq-innstillinger, eller lage sin egen slik at man kan endre lydbildet litt etter egen smak.

Det er ingen knapper her man må forholde seg til. De gummierte flatene er berøringsfølsomme, og man kan styre musikken uten å måtte ta mobilen ut av lommen. Man kan også svare på samtaler, og de integrerte mikrofonene kan også i medhør med et lite trykk på den venstre øreproppen.

Marshall Mode II 3
Marshall Mode II er ørepropper for deg som elsker å kjenne rytmen i musikken.
Foto: Lasse Svendsen

Utendørs er rekkevidden meget bra, som på de fleste trådløse ørepropper, men utendørs har man som regel mobilen i lommen, så innendørs rekkevidde er mer interessant. Der legger man gjerne mobilen fra seg, og da er det et poeng å kunne hente seg påfyll for eksempel, uten av lyden bryter opp og blir borte.

Det fungerer fint med Mode II, som også klarer å spille gjennom betonggulvet i etasjen over, uten at musikken blir fullstendig borte.

Lydkvalitet

Men til syvende og sist er vi mer interessert i lydkvaliteten. Vår erfaring med Marshall-lyden har vært varierende, fra ubalansert og basstungt til mer anvendelig og engasjerende. Mode II stiller definitivt i den andre klassen.

De vektlegger fremdeles bass mer enn f.eks. et par RHA-propper, men er til gjengjeld ikke like oppløste i mellomtonen eller diskanten. Det gir for eksempel klaverklang mer bunn og fylde, men overtonene klinger ikke like fritt på Mode II. Det hjelper å bruke eq-en i appen, men det er ikke til å komme fra at Marshall Mode II trives best på pop, rock, hip-hop, elektronika, metall og mye annet, enn kammermusikk og tyske lieder.

Marshall Mode II 4
Det kan hende du trenger å justere lyden, da er appen kjekk å ha.
Foto: Lasse Svendsen

De funker også til hardtslående jazz. Terje Rypdal og Jaga Jazzist lyder steintøft gjennom Mode II, som får fram rytmen og vekten i bassen bedre enn de fleste ørepropper klarer. Bassen på Rypdals Conspiracy lyder mektig tøft i de små øreproppene, og selv om gitarklangen lyder litt tilbaketrukket, er den stødig og tydelig plassert i lydbildet. Trommene på åpningen av Jagas Starfire lyder fett som f… kanskje ikke like stramt definert som på RHA-proppene, men mer engasjerende.

Vokalen på Zara Larssons Look What You’ve Done, er tydelig definert, og man kjenner virkelig at det rykker i hoftene når trommene dundrer inn i lydbildet. Her er det også brukbart definert diskant, den er ikke særlig luftig eller distinkt, men heller ikke stikkende, hard eller spiss.

Marshall Mode II 5
Et av de minste etuiene, som også lader proppene.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Marshall-proppenes styrker er rytme, bassdynamikk, og den fete bassen, som på ingen måte overskygger noen deler av frekvensområdet, men som likefullt dominerer lydbildet på alt av musikk. Det gjør at Mode II ikke er blant de mest balanserte eller raffinerte trådløse øreproppene i markedet, men de er definitivt blant de mest engasjerende. Prisen er ikke så ille heller, selv om man kan få Sony WF-1000M3 enda billigere for tiden. Marshall-proppene mangler støydemping, og lyder ikke helt nøytralt, men det synes vi ikke gjør noe så lenge de bringer smilet og hoftebevegelsene fram når man hører på musikk.

Les også Helt trådløse budsjettpropper Nå kan du slippe alle ledninger og få bra lyd uten å tømme sparegrisen.
Karakter
Marshall Mode II
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord