TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Duell: SteelSeries Arctis Pro Wireless

Perfekt kontroll

Det er vanskelig å komme på noe som kan gjøres bedre på SteelSeries toppmodell.

Av / 18.06.19 - 11:05
SteelSeries Arctis Pro Wireless

Lyd & Bilde mener

  • Perfekt kontroll, perfekt lyd, behagelig design og innganger for hva som helst. Hva mer kan man ønske seg?
  • Du kan kjøpe tre headset for det disse koster. Men det gjør ingen ting, for du har jo bare bruk for et par.

Danske SteelSeries har med sin Arctis-serie bevist at man godt kan selge gaming-headset til et “voksent” publikum. Og at man kan få dem til å betale litt ekstra for det.

SteelSeries Arctis Pro Wireless er toppmodellen i selskapets Pro-serie, som allerede henvender seg til krevende spillere med lommeboken i orden. Vi har tidligere testet mellommodellen Arctis Pro + GameDAC, som imponerte med en lydkvalitet som normalt er forbeholdt “skikkelig” hi-fi.

Den største forskjellen på de tre modellene i Pro-serien består i ekstrautstyret og tilkoblingene, og med Wireless-utgaven får man både i pose og sekk. Headsettet har to trådløse forbindelser: Bluetooth til mobile enheter og SteelSeries egen tapsfrie 2,4 GHz-standard til alt det andre. Hvis du absolutt vil ha kabelen hengende, er det også tilkobling for analog lyd i øreklokken. Men de fleste vil nok foretrekke å koble alt til via basestasjonen.

Basestasjonen er en liten høyglansblank plastboks som oppfyller den samme funksjonen som forsterkeren i et stereoanlegg: Her samles alle signalene og lyden forsterkes og tilpasses. Et OLED-display på fronten viser lydkilde og innstillinger, samt batteristatus. Batteriet i headsettet er utskiftbart, og kan lades i basestasjonen. Da det følger med to batterier, kan man helt se bort fra å gå tom for strøm, så lenge man husker å bytte dem om i pausene innimellom.

På baksiden er det USB-inngang samt optisk og analog inn- og utgang. Det er omfattende – og ekstra imponerende – når man oppdager at lyden fra de mange inngangene, kan mikses!

Annonse

Lydkvaliteten

Da drivere og øreklokker er de somme som Arctis Pro + GameDAC, kommer lydkvaliteten ikke som noen overraskelse, men som et behagelig gjenhør. Vi har med en lyd å gjøre som ville virke naturlig i et par hi-fi-hodetelefoner til samme pris. Bassen er tørr og dyp, mellomtonen klar og diskanten veloppløst. I tillegg får man virtuell surroundlyd i form av den utmerkede DTS Headphone:X2.0.

I motsetningen til lillebror Arctis Pro + GameDAC har Arctis Pro Wireless ikke Hi-Res Audio-sertifisering. Det skyldes at den trådløse forbindelsen ikke støtter 48 kHz samplingsfrekvens. Men driverne er de samme i begge headsettene.

Konklusjon

Vi har opp igjennom tiden sett flere forsøk på å skape kontrollstasjoner, med den samlede lyden fra alt gaming-utstyret i en enhet. Men SteelSeries Arctic Pro Wireless er første gang hvor det har lykkes, og hvor resultatet ikke er blitt enda mer uoversiktlig. Legg til en lydkvalitet som ikke er opplevd bedre i gaming-headset og en lekker byggekvalitet, så virker prisen plutselig både rimelig og berettiget. Med både optisk og USB-inngang, samt tapsfri trådløs overføring, kan de til og med vurderes til hi-fi-anlegget!

Karakter
SteelSeries Arctis Pro Wireless
High End

Også i denne testen:

HyperX Cloud Mix

Tung, mørk og kablet

Setter fart på actionspill, men imponerer hverken på lyd eller funksjoner.

God bærekomfort. Diskré og tillitvekkende design. Tung bass som kler eksplosjoner godt.
Mørkt lydbilde. Den innebygde forsterkeren fungerer bare med Bluetooth. Intet USB-lydkort. Kabelstøy.
Les hele testen
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

3 hendelser på “SteelSeries Arctis Pro Wireless”

  1. Jeg har brukt dette headsettet i over 2 år og ønsker å dele mine erfaringer om det.
    Jeg hadde Siberia 800 før dette, der plastikken i hodebøylen røyk, og jeg sendte det på garanti til Steelseries i Danmark. De ga meg en 350€ kredittnota å handle for i webshopen deres, og jeg kjøpte da Arctis Pro Wireless.
    UPS ville ha 400kr i gebyr fra meg for å håndtere pakke som retur på reklamasjon, og var ganske så frekke der de mente jeg burde vite at jeg måtte betale dette. Jeg ga beskjed til Steelseries om dette og de dekket denne regninga for meg, så stort pluss i boka for veldig bra kundeservice hos Steelseries.

    Etter ca 10 måneder sprakk plastikken der metallbøyla går inn i venstre øreklokke, og det var ny runde med garanti, denne gangen slapp jeg å sende det ødelagte headsettet til Danmark og de sendte meg et nytt et. Etter ca 1 år begynte også dette å sprekke på akkurat samme sted men det ble ordna med epoxylim denne gangen. Vil nevne her at ingen av de nevnte headsettene har blitt sluppet i gulvet eller utsatt for noe som kan gjøre skade, men de har blitt brukt daglig, og det ser ut til å være en svakhet i de.

    Den gangen jeg fikk headsettet husker jeg at jeg tuklet en del med innstillingene fordi jeg opplevde lyden som flat og komprimert, og siden så har jeg blitt vant til hvordan det høres ut. Jeg prøvde et Logitech G733 headset her om dagen og det var da det gikk opp for meg hvor dårlig lyden i Arctis Pro Wireless egentlig er.

    Jeg byttet ut de originale putene til noe mykere, og selv om headsettet kjennes litt tungt ut, er komfortabelt for meg å ha på så lenge som jeg vil.

    Mikrofonen på headsettet er veldig bra, nesten like bra som en Blue Snowball når man bruker det på PC. Man må ha mikrofonen ganske nærme munnen når man bruker det for telefonsamtale, ellers er volumet litt lavt, men kvaliteten på lyden er veldig bra.

    Som nevnt i tidligere kommentar er på og av litt knotete. Man må holde inne på knappen noen sekunder når det skal på eller av. Bluetooth knappen gir man et klikk etter at de er på for å slå på Bluetooth, eller holdes inne for paring.
    Man kan også være tilkoblet PC og bruke Bluetooth samtidig, men om man går ut av rekkevidde fra PC mens Bluetooth er på, så må headsettet slås av og så på igjen, og så slå på Bluetooth igjen. Det blir da spesielt irriterende at man må holde nede på/av knappen såpass lenge.

    + Bra mikrofon
    + Bluetooth funksjonalitet
    + Komfortabelt å ha på
    + Fungerer veldig godt for telefonsamtaler
    + Veldig bra kundeservice
    + 2 batterier følger med

    – Lydkvalitet havner langt under forventningene i denne prisklassen
    – Svak konstruksjon gir det redusert levetid
    – Konstant svak suselyd
    – Knotete på/av knapp
    – Programvaren fungerer men kunne vært bedre

    Ingen av minusene er så ille at jeg ikke kan leve med det (med hjelp av litt epoxylim) men jeg føler at jeg har brukt det så lenge som jeg har pga prisen på det. Det jeg kommer til å savne når jeg kjøper nytt headset er Bluetooth funksjonalitet.

    Om dette headsettet hadde kostet under 1000 lappen så ville jeg gi det karakter 4/5.
    Med en prislapp på over 3000,- så settes lista høyere og det havner desverre på 2/5.

    Jeg håper Steelseries tar tak og forbedrer byggekvalitet og lydkvalitet på fremtidige produkter.

  2. Lyden er det ikke noe å si på.

    Det er en konstant sus når man ikke hører på noe, det er ganske grusomt.
    Softwaren må ikke tas i bruk, da oppstår en uendelig rekke problemer.
    Tilkoplingene er nonintuitive. Kopler du til alt så funker de, sikkert uten alt også.
    Det tar 10s trykk for å få dem “on”, og ca det samme for å få dem “off”, klønete.

    Diverse knapper står akkurat der du IKKE vil ha dem, du trykker på dem når du snur på hodet og når du flytter headsett.

    Knappene gjør ikke noe intuitivt riktig, bortsett fra mic av/på som er supergod.

    Lyden forsvinner i spill og annet… det er tragisk dårlig og et helvete jeg ikke har klart å fikse.

    For et headset til 3k forventer jeg ikke superduperlyd, men det er det mulig jeg fikk..

    For et headset til 3k forventer jeg super fantastisk duper funksjonalitet, der feiler de katastrofalt. Helt tragisk å bruke som gamigheadsett. Jeg kjøpte på black friday til 1700kr og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg spiller, og hører aldri på musikk via pc’en .. men forventer at de funker helt som “trådet” når jeg spiller av et videoklipp, men det gjør de ikke.

    Komfort: de sitter som støpt på hodet, men jeg blir litt lei av å sitte med headsettet på på grunn av støy og varme ører. De er ikke så gale å ha på “øra”, de omslutter helt og er veldig bra sånn sett, men jeg dør av varme etter 2-3 timer.

    For 3k er de ræva hmt brukervennlighet (har brukt settet daglig i 1mnd).

    Om det er ærlig? ja.. Erfaring fra før: Logitech G945? ja de var ikke helt gode de heller. Jeg oppdager nå at jeg ønsker å bruke et headsett med elendig lyd, men med forutsigbar oppførsel. De er og litt “thighte” til film….

  3. Kent Jensen

    Den som testet dette headsettet og mener lydkvaliteten er tilsvarende hi-fi hodetelefoner til samme pris, burde få hørselen sin sjekket!! (eller i hvertfall ikke være skribent for Lyd og Bilde).
    Sjelden har jeg vært så skuffet over skarp og komprimert lyd! Det går heller ikke an å få bort skarpheten i diskanten med equalizer funksjonen. Styr unna, selv til halv pris!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde