Shure er best kjent blant musikere og lydteknikere, og lager noen av de mest brukte mikrofonene i verden. De er også store på både on-ear og in-ear-monitoring. Derfor har vi store forventninger til øreproppene Aonic Free.
Dette er stooore propper. Husene er svære, og ladeetuiet gigantisk. Du kan glemme å få dette ned i en dresslomme uten å ødelegge snittet. Jeg har hørt av andre at de likevel sitter veldig bra i ørene, men mine ører frastøter dem litt. Proppene glir etter hvert ut så bassen blir slank, og jeg må dytte dem inn igjen for å tette.
Medium-putene sitter best her (S, M og L i minneskum følger med), men jeg skulle ønske at de hadde inkludert vinger eller bøyler for bedre tilpasning. De veier derimot ikke stort, og tynger ikke ned som jeg på forhånd hadde fryktet. Og selv om de mangler aktiv støykansellering, så demper de støy meget godt mekanisk, vel å merke når de sitter bra i øret.
Aonic Free har aptX lydkodek, som gir god lyd med Android, og nesten like god lyd med AAC for Apple-enheter.
Lyden av Shure Aonic Free
Lyden av Aonic Free minner om den til studiomonitorer, hvor ingen frekvensområder stikker seg frem. Lyden er veldig bein, hvor sangstemmer og instrumenter av både mørk og lys karakter får like stor oppmerksomhet. De kan oppleves som i overkant mellomtonefokusert om du er vant til «hengekøyelyd» med overdreven bass og diskant. Men det låter veldig riktig, stemmen til Billie Eilish på Your Power er klokkeklar mens gitarklangen er nøytral og dynamisk.
Bassen er på sin side litt slank. Visst er den presis og kjapp, men føles en anelse kjedelig når treningsspillelista kjøres. Tiësto har svingt mer, for å si det sånn. Da kan man aktivere «Bass boost» blant de mange forhåndsinnstillingene i appen. Man kan også stille EQ manuelt (som er parametrisk – og fantastisk!). Du kan for eksempel trekke ned litt rundt 1 kHz med et slakt filter (høy Q-verdi), som tar over et bredere frekvensområde. Og dermed gjøre mellomtonen litt mindre fremtredende, hvis ønskelig.
Det eneste ankepunktet jeg har med lyden her, er at proppene ikke spiller riktig høyt nok for min del.
Også i denne testen:
Technics EAH-AZ40
De beste budsjettproppene
Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.
Audio-Technica ATH-CKS50TW
Ryddig forsøk fra Audio-Technica
Dette er kanskje de mest komplette trådløse øreproppene fra Audio-Technica vi har testet.
Anker Soundcore Liberty 3 Pro
Premium til budsjettpris
Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste man kan ønske seg, inkludert støydemping. Her får du mye for pengene!
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser