Supra Nero-TX er egentlig for billige til å være med i denne testen. Det skal jo tross alt være premium-ørepropper, og det defineres gjerne ut fra en pris på over 1500, helst opp mot 2000 kroner. Så kommer disse designed-in-Sweden-but-made-in-China-proppene inn fra sidelinjen, til bare 900 kroner. Premium? I think not.
Men vent litt. For det første har de den lengste batteritiden vi har hørt om fra et par helt trådløse ørepropper. Vel, ikke hvis du bare ser på selve proppene – som har fem timer – men ladeetuiet har ytterligere 75 timers kapasitet! Det betyr at du kan ta med propper og etui på ferie og ikke trenge å bekymre deg for ladekabel før du er hjemme igjen.
Så ser jo Supra Nero-TX faktisk ikke noe billigere ut enn de kjipeste i premium-klassen (Audio-Technica, jeg ser på dere).
Passform og brukervennlighet
Supra Nero-TX er ganske grunnleggende utstyrsmessig. Den har Bluetooth 5.0, som gir stabil tilkobling men som i dette tilfellet likevel bringer øreproppene bare til midt på treet når det gjelder trådløs rekkevidde. Vi målte den til rundt 25 meter i friluft, halvparten av Sony og Apple/Beats.
Lading skjer dessuten gjennom Mikro USB og ikke USB-C. Det hadde vært spennende å se hvor fort man kunne ladet opp etuiet med sin fantastiske batterikapasitet, om ladepluggen var optimal for hurtiglading.
Passformen i seg selv er god, proppene er såpass små og lette at man knapt merker dem i ørene. Men det følger bare med tre par puter, hvor to av dem er altfor små til mine ører. Det tredje paret sklir litt for lett ut, så for testingens del endte jeg med å jukse litt og bruke egne propper som sitter perfekt i mine ører. Jeg prøvde også et par Comply-propper i minneskum for å bekrefte lyden med dem.
Lydkvalitet
Lyden fra Supra kjennetegnes av en stram, fyldig og bass. Kontrabassen på Use Me av jazzsangerinne Patricia Barber er gigantisk! Supra har utvilsomt lagt til en del i bassen her, men jeg synes ikke det låter unaturlig likevel. Det låter som en kontrabass, bare med enda mer punch.
Proppene har et godt stereoperspektiv, med fin romfølelse. Jeg liker storheten i bassinstrumentene, og fioliner låter naturlig og klangrikt. Den gode fylden følges opp med bra fokus oppover i de lysere tonene. Med unntak av presensområdet (1-5 kHz), som er noe tilbakeholdent og som gjør at vibratostemmer godt kunne hatt mer trøkk.
Den noe overdrevne bassen kommer likevel ikke i veien for klassisk musikk, og på pop og rock er det bare kanontøft. Det smeller skikkelig i rytmene.
Konklusjon
Supra Nero-TX er de mest vellydende helt trådløse øreproppene vi har hørt til under tusenlappen. Når de i tillegg gir 5 timers spilletid – og svimlende 75 timer ekstra med ladeetuiet – så begynner det å smake fugl!
I en perfekt verden savner vi noe luft i toppen, og skulle gjerne hatt flere detaljer i øvre mellomtoneområde. Men vel vitende om at dette er de billigste – men langt fra dårligste – i testen, så får du likevel latterlig mye for pengene her. Men det kan hende du må kjøpe passende puter i tillegg.
Også i denne testen:
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Vi elsker disse
Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!
B&O Beoplay E8 2.0
De mest luksuriøse
Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.
Sony WF-1000XM3
Referansen holder mål
Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.
Apple AirPods Pro
De ”alle” vil ha
Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.
RHA TrueConnect
Engasjerende premiumfølelse
RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift
Audio Technica ATH-CKR7TW
Nei, takk
Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen skavanker som konkurrentene har funnet ut av.