TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Vi elsker disse

Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!

Av / 12.11.19 - 17:18
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Lyd & Bilde mener

  • Meget engasjerende lyd, og en passform som aldri faller av. Sømløs integrasjon med Siri. Klasseledende trådløs rekkevidde.
  • Det finnes ørepropper med bedre oppløsning helt i toppen. Mangler noen av funksjonene til AirPods Pro.

Dersom du gjerne skulle hatt AirPods Pro, men synes de utstikkende mikrofonene er en avtalebryter, eller du synes lyden er for hard i toppen, så skal du vite at Powerbeats Pro har så å si samme funksjonalitet. Beats er jo tross alt Apple-eid nå.

Powerbeats Pro har samme fantastiske trådløse rekkevidde som AirPods Pro (vi skrittet opp nøyaktig samme avstand i vår test: drøyt 50 meter!), er vannavvisende, og kobles enkelt til iPhone ved å føre dem inntil. Og de lader gjennom Lightning-plugg. Powerbeats Pro er nok i større grad også myntet på Android-brukere, for de eneste funksjonene som er forbeholdt Apple-brukere er nevnte tilkoblingsmetode, og at Google Assistant ikke kan påkalles.

Ikke støydemping

Beats-ene har ikke Apples støydempingsfunksjon, og du kan ikke bruke Hvor Er-appen på iPhone til å finne dem om du har lagt dem et litt for lurt sted. Og siden mikrofonene ikke stikker frem, så vil ikke motparten høre deg fullt så klart under en mobilsamtale.

Powerbeats Pro har lengre batteritid enn AirPods Pro; hele ni timer i proppene. 15 timer ekstra i etuiet er også greit. Etuiet er riktignok litt stort for bukselommen, for å gi plass til ørebøylene. Det får vi tåle.

Passform og brukervennlighet

Tilkobling skjer som nevnt såre enkelt. Passformen liker jeg også godt. Her er ørebøyler som går hele veien rundt øret og som gjør det umulig for proppene å falle ut, når du først har fått dem på plass. Det gjør også at putene holder seg meget godt på plass, så det er svært lite gnisselyder inn mot øregangen. Også når du trener! Som igjen gjør det mye mer behagelig å lytte til disse enn mange andre.

Annonse

Du starter og pauser musikk eller aksepterer samtale med et trykk på hvilken som helst av proppene. To trykk for neste sang (eller avvis samtale), tre trykk for starten av sangen og deretter tre til for forrige sang. Siri aktiverer du ved å rett og slett si: «Hei, Siri.»

Lydkvalitet

Der hvor jeg synes Apple AirPods Pro har for mye energi i nedre diskantområde som gjør at de låter litt hardt på musikk, så er ikke dette tilfellet med Powerbeats Pro. De er derimot en energibombe av dimensjoner i mellomtoneområdet, og har dypbassen til å følge opp. Popmusikk er meget engasjerende, og rock gønner på med steintøffe gitarer.

Det er også en glimrende snert og hurtighet i flygel og piano, bare hør på Maurizio Pollinis tolkning av Chopins Nocturne i F-moll (Opus 55 No. 1). La gå, så får vi ikke det store luftrommet til Beoplay E8 2.0, men jeg liker balansen meget godt, og Powerbeats Pro engasjerer mer på musikken jeg har i spillelisten på fritiden (fortsatt ung til sinns og alt det der).

Konklusjon

Jeg er klar over at ørebøylen ikke er for alle. Men jeg anbefaler å prøve Powerbeats Pro, for om du liker måten de sitter på, så faller de aldri ut. Og du belønnes med lyd kun fra musikken, da gnisselyder så å si er fraværende her.

Tilkoblingen er superstabil, best i klassen (sammen med AirPods Pro). Det kom ikke et eneste dropout gjennom hele testperioden. Trådløs rekkevidde er superb, og batteritiden likeså.

Lyden er velbalansert og svært rytmisk og engasjerende. Det eneste vi savner er litt mer luft i toppen, men totalpakka er så bra, at skulle jeg brukt mine egne penger på et par helt trådløse ørepropper, var det disse.

picture1 picture2 Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro 1
<
>
Ladeesken er litt stor, for å gi plass til ørebøylene rundt Powerbeats Pro. Som for øvrig har 9 timers batteritid, med 15 timer ekstra fra etuiet. Foto: Beats by Dr. Dre
Karakter
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Premium

Også i denne testen:

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.

Lyden er meget behagelig, med en masse luft i overtonene. Støtter trådløs lading, og gir høy luksusfølelse.
Trådløs rekkevidde er dårligst i klassen. Knotete berøringsfunksjoner.
Les hele testen

Sony WF-1000XM3

Referansen holder mål

Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.

God og balansert lyd. Adaptiv støyreduksjon i 20 trinn. Veldig god batteritid. Glimrende rekkevidde.
Ikke så effektiv støyreduksjon som på storebror WH-1000XM3. Litt store og tunge.
Les hele testen

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt kjøp

At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Meget god lyd, og eksepsjonell ladekapasitet i etuiet.
Bluetooth-paringen må skje i en gitt rekkefølge. Snevert utvalg av puter, og midt på treet trådløs rekkevidde.
Les hele testen

Apple AirPods Pro

De ”alle” vil ha

Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.

Mye bedre lyd enn før. Støydemping og lydfremheving, samt sømløs integrasjon med Siri. Glimrende rekkevidde, og trådløs lading.
Hard mellomtone. Til musikk finnes enda bedre valg.
Les hele testen

RHA TrueConnect

Engasjerende ­premiumfølelse

RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift

God lyd og stabil tilkobling, og en flott premium utførelse. Hurtiglading kommer godt med.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i en så dyr ørepropp hører ingensteds hjemme.
Les hele testen

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nei, takk

Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen ­skavanker som konkurrentene har funnet ut av.

Nøytral og god lyd i bass og mellomtone. God batteritid i proppene.
Ganske skarpe overtoner. Lite imponerende kapasitet i ladeetuiet. Klassens verste lydforsinkelse. Ubrukelig til film og spill.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord