TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Audio Technica ATH-CKR7TW

Nei, takk

Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen ­skavanker som konkurrentene har funnet ut av.

Av / 12.11.19 - 14:15
Audio Technica ATH-CKR7TW

Lyd & Bilde mener

  • Nøytral og god lyd i bass og mellomtone. God batteritid i proppene.
  • Ganske skarpe overtoner. Lite imponerende kapasitet i ladeetuiet. Klassens verste lydforsinkelse. Ubrukelig til film og spill.

Japanske Audio-Technica har laget hodetelefoner i en mannsalder, og flere av dem er meget gode. Øreproppene deres har vi ikke vært like entusiastiske over, mon tro om det vil snu med toppmodellen blant helt trådløse ørepropper?

ATH-CKR7TW er Audio-Technicas modell for de som ønsker best mulig lyd. De er ikke vann- og støvtette, så om du skal ha ørepropper til trening er det ATH-SPORT7TW du skal ha. Til tross for at navnet ligner, bør du ikke tenke på sistnevnte som en sportsversjon av CKR7TW. De er vidt forskjellige, både utseendemessig og lydmessig. Hvor sportsversjonen har et mindre element (5,8 mm) og er basstunge for at du skal høre rytmene når du trener, bruker CKR7TW et dobbelt så stort element og tunet for å låte mest mulig naturlig på musikk.

CKR7TW har ikke fått USB C men bruker Mikro USB til lading. Det betyr tregere lading, men heldigvis er batteritiden akseptabel på 6 timer i selve proppene. Jeg er ikke like fornøyd med ladeetuiet, som kun tilbyr en og en halv lading – altså 9 ekstra timer.

Proppene har noen irritasjonsmoment. For det første er rekkevidden ganske middelmådig til tross for Bluetooth 5.0. Vi havnet på rundt 20 meters rekkevidde ute i friluft, som er under halvparten av de beste. Videre kommer lyden fra telefonsamtaler bare gjennom den høyre øreproppen. Først trodde jeg noe var galt, at den venstre proppen hadde mistet signalet. Men, nei, det skal være sånn.

Passform

Annonse

Proppene er store og stikker en del ut fra ørene. De tynger ned når man går raskt med dem. Det følger med noen vinger man kan tre utenpå, da sitter de mye bedre i ørene. Men så en forglemmelse: Med vingene på passer ikke proppene i etuiet sitt, så man må ta de av igjen for å lade. Da er det heller ikke noe sted å oppholde de små vingene, annet enn for eksempel i bukselummen. Så sørg for å ha lagret hittegodskontoret som favoritt i kontaktlisten.

Lydforsinkelse

Den skavanken med CKR7TW jeg har vondest for å tilgi er den lange lydforsinkelsen: et helt sekund! Det betyr at du kan glemme å spille actionspill, og skal du se video må det gjøres gjennom en tjeneste som kompenserer for denne forsinkelsen. Som Netflix. YouTube er derimot et horrorshow. Just don’t.

Lydkvalitet

Når alt er oppe og spiller, så har Audio-Technica en del bra å by på. For det første liker jeg godt lyden av bassinstrumenter. Spesielt kontrabass, som har et solid fundament i bunnen, mens også overtonene kommer tydelig ut. Den herlige raspingen av strenger langs den båndløse halsen kommer klart og tydelig frem.

Rock gjengis med en heftig vegg av tøffe vrenggitarer, proppene vet å bite fra seg. Tøft.

Det slår meg likevel at det blir litt for brutalt. Cymbaler og tamburiner blir for spisse, det samme gjør damestemmer som har kraftige sibilanter på s-ene. Crescendopartiet på Mari Samuelsens tolkning av Ólafur Arnalds’ Near Light blir for brutalt og skjærende.

Audio-Technica har en app hvor man blant annet kan finne ørepropper du har rotet bort, men denne har ingen EQ-funksjoner innebygd, så det du hører er det du får.

Konklusjon

Audio-Technica har med CKR7TW laget et par trådløse ørepropper som veit å bite fra seg. Vrenggitarer låter tøft, lydbildet er skikkelig tøft i mellomtonepartiet. Bassområdet er også velbalansert, men dessverre er det for mye energi i toppen som gjør at det blir for krast og sibilant på det meste av musikk.

Øreproppene er dessverre ubrukelige til å spille actionspill eller se film med, da lydforsinkelsen på et helt sekund er altfor mye. Det i seg selv er en stor nok grunn til at Audio-Technica burde tenkt seg om to ganger før de slapp disse på markedet.

picture2 picture3
<
>
ATH-CKR7TW, her i svart, har god batteritid og bra nok lyd. Men en lydforsinkelse på et helt sekund gjør den ubrukelig til film og spill. Foto: Audio-Technica
Karakter
Audio Technica ATH-CKR7TW
Premium

Også i denne testen:

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Vi elsker disse

Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!

Meget engasjerende lyd, og en passform som aldri faller av. Sømløs integrasjon med Siri. Klasseledende trådløs rekkevidde.
Det finnes ørepropper med bedre oppløsning helt i toppen. Mangler noen av funksjonene til AirPods Pro.
Les hele testen

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.

Lyden er meget behagelig, med en masse luft i overtonene. Støtter trådløs lading, og gir høy luksusfølelse.
Trådløs rekkevidde er dårligst i klassen. Knotete berøringsfunksjoner.
Les hele testen

Sony WF-1000XM3

Referansen holder mål

Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.

God og balansert lyd. Adaptiv støyreduksjon i 20 trinn. Veldig god batteritid. Glimrende rekkevidde.
Ikke så effektiv støyreduksjon som på storebror WH-1000XM3. Litt store og tunge.
Les hele testen

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt kjøp

At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Meget god lyd, og eksepsjonell ladekapasitet i etuiet.
Bluetooth-paringen må skje i en gitt rekkefølge. Snevert utvalg av puter, og midt på treet trådløs rekkevidde.
Les hele testen

Apple AirPods Pro

De ”alle” vil ha

Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.

Mye bedre lyd enn før. Støydemping og lydfremheving, samt sømløs integrasjon med Siri. Glimrende rekkevidde, og trådløs lading.
Hard mellomtone. Til musikk finnes enda bedre valg.
Les hele testen

RHA TrueConnect

Engasjerende ­premiumfølelse

RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift

God lyd og stabil tilkobling, og en flott premium utførelse. Hurtiglading kommer godt med.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i en så dyr ørepropp hører ingensteds hjemme.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

55.50,- / mnd
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord