Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Bowers & Wilkins P5 Series II

Markant oppgradering

Stilbevisste får kvalitet i alle ledd i B&Ws hodetelefoner, og forbedret lyd med på kjøpet.

Skrevet av / 18.01.15 - 00:01
Bowers & Wilkins P5 Series II
Lasse Svendsen

De små P5 var Bowers & Wilkins første hodetelefoner. Et par lekre lukkede hodetelefoner, i forseggjort kvalitet. Men lyden var i slappeste laget. Det sprutet ikke helt av dem, og de ble gjerne beskrevet som velbalanserte, men kjedelige.

Man kunne få mer engasjerende lydkvalitet for pengene, andre steder.

Men B&W traff spikeren på hodet med de større P7. Også de lukkede hodetelefoner i samme høye kvalitet, men med nye 40 mm store membraner og mye større øreklokker.

De større P7-hodetelefonene er like godt egnet til mobilen, som til anlegget hjemme, og demper støy ganske bra, men viktigst av alt. De spiller fantastisk! Her spruter det virkelig av dynamikk, og detaljrikdommen er enorm. Mottagelsen ble også enorm, og vi drysset seks stjerner og kåret P7 til Årets Hodetelefoner 2014.

 

Shot-3-Final2

 

Det må B&W ha fått med seg, for nå har de laget en ny versjon av P5, kalt P5 Series 2. De ser stort sett ut som forgjengeren, men den nye utgaven har fått det samme 40 mm store elementet som er så vellykket i P7-modellen.

Hodetelefonene har avtakbar kabel under øreputene som enkelt hektes av, og kabelen er tilpasset iPhone, iPad og iPod, med kabelstyring av musikk og mikrofon for telefonsamtaler. Det følger med en vanlig minijackkabel også.

Interessant nok lyder ikke P5 Series 2, som en P7 light. Faktisk lyder de ikke som en P7 i det hele tatt. De er riktignok en markant oppgradering fra forgjengeren, men klangbalansen er varmere med litt avrundet diskant og svakere detaljgjengivelse. På mange måter er de mer lyttevennlige for folk flest. Hvert fall om man liker fyldig bass, men det var mer interessant å lytte til Pink Floyds Louder Than Words på P7, enn P5II. Klangen fra gitaren, vokalen og detaljrikdommen er mye tydeligere i P7.

Bevares, de lyder godt og er bedre enn forgjengerne, så hvis størrelsen er viktig er det et godt valg av hodetelefoner til bærbart bruk. Det er bare ett problem, de like store Sennheiser Momentum lyder åpnere og mer engasjerende for 300 kr mindre, (2.200 kr) og P7 koster bare 500 kr mer. Det mener jeg de er verdt, for P7 er en bedre hodetelefon hvis man er ekstra kresen. Dessuten er de mer komfortable å ha på. Særlig hvis man bruker briller.

 

Konklusjon
B&W har lyktes med å forbedre hodetelefonene med samme elementer som i de prisbelønte P7-modellene. Men prisforskjellen er relativt liten, og de store P7-ene er klart bedre om man vurderer lydkvaliteten for seg. Derfor faller P5 Series 2 litt mellom to stoler. På den ene siden lyder de bra, på den andre siden er de for dyre. Prøv før du kjøper.

Lyd & Bilde mener

Godt balansert lydbilde og strøken kvalitet. Her får du rikelig med bass og behagelig klang i fullt monn. Tøff konkurranse i prisklassen og litt innesluttet lydbilde trekker ned et ellers solid inntrykk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top