TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: Beats Pro

Solid bygget med dynamisk lyd

Beats har et ufortjent dårlig rykte, det er Pro-modellen det hørbare beviset på.

Av / 02.05.18 - 11:39
Beats Pro

Lyd & Bilde mener

  • Massiv bassdynamikk med steinkontroll og god dynamisk kontrast. Fyldig og klangrikt lydbilde. Svært solid byggekvalitet.
  • Stiv bøyle som klemmer godt på ørene, ikke blant de mest detaljerte.

De store Beats Pro må ikke forveksles med DJ-utgaven vi testet for noen år siden. De har bare navnet og bruksområdet til felles.

Hodetelefonene er rettet mot DJ-er, musikere, studiobrukere og andre som trenger noe mer robust som spiller høyt, lyder godt, og tåler juling.

De må ikke forveksles med ATH-M-serien til Audio-Technica, eller SRH-versjonene Shure lager for studiobruk, for Beats Pro stiller i en annen liga. I hvert fall hva konstruksjon angår.

De store hodetelefonene som kun leveres i matt sort, veier 400 gram og er for det meste bygget i solid metall. Bøyle, oppheng, skruer og puter er av en annen kvalitet enn vanlig, og bærer bud om at disse, tåler å slepes langs gulvet i noen år før noe ryker. Tillitvekkende, er ordet.

Den nærmeste konkurrenten er Philips A5-Pro, som ble utviklet i samarbeide med DJ-en Armin van Buuren. Også de av det solide slaget, med lukkede øreklokker, tykk spiralkabel og avtakbare øreputer.

Annonse

Det finnes ingen tekniske spesifikasjoner på Beats Pro. Apple forteller ikke stort, annet enn om egenskapene til hodetelefonene. For eksempel at de leveres med to kabler. Begge med 3,5mm minijackplugg, den ene med spiral i enden, den andre med mikrofon og fjernkontroll til mobilen.

Det følger også med et etui til å samle alt i, også den medfølgende 6,5 mm jackadapteren.

Beats Pro 1
Øreklokkene kan svinges unna, slik at man kan ha et øre ledig til medhør når man står i DJ-boksen.

Lydkvalitet

Min erfaring er at følsomheten er middels høy, og de kan fint drives rett fra mobilen, og tåler virkelig mye volum før lyden forvrenger. Det blir naturligvis bedre med en liten forsterker imellom. En Audioquest Dragonfly holder lenge til Beats-ene.

Kablene skal inn i den ene av de to inngangene på øreklokkene, og kan låses til kontakten med en liten vridning av pluggen. Den andre kontakten kan brukes til medhør, altså at et ekstra par hodetelefoner kan kobles til et par Beats Pro. Øreklokkene kan svinges unna, slik at man kan ha et øre ledig til medhør når man står i DJ-boksen.

Apple retter dem riktignok mot DJ-er, men det lyder faktisk så bra at selv kresne ører vil bli fornøyde. Til å begynne med kan lyden oppleves som mørk, men det er fordi de ikke har den spisse diskanten f.eks. forgjengeren hadde. Det mangler litt på raffinement og detaljskarphet her, men lydbildet er fyldig med svært bra balanse helt ned til den solide dypbassen. Ikke av den påtrengende sorten, men av typen som gir følelsen av at det er en subwoofer tilkoblet.

Men det er ikke bare bass og trommer som kommer til sin rett her. Piano, vokal, gitarer og sågar strykere, klinger varmt og flott, og hodetelefonene gir musikken god dybde og skala.

De lyder rett og slett mye bedre enn fryktet, og er lysår unna den redselsfulle hengekøye-responsen til forgjengeren, med for mye bass og diskant, og for lite mellomtone.

Beats Pro 2
Øreklokkene kan svinges unna, slik at man kan ha et øre ledig til medhør når man står i DJ-boksen.

Litt å trekke for

De er dog ikke perfekte til hva som helst. Audiofile vil finne bedre oppløsning og fokus i et par Sennheiser HD660S, Beyerdynamic DT1770 eller Shure SRH1840 i prisklassen over, men DJ-er vil neppe finne bedre lyd andre steder. De nevnte Philips A5-Pro er det nærmeste man kommer. De lyder litt åpnere i mellomtonen, og tåler også å spille vanvittig høyt, men har ikke den samme massive bassen som Beats Pro har.

Men de er mer komfortable å ha på i lengden. For øreklokkene til Beats klemmer godt på ørene – de er nemlig ikke store nok til å legge seg rundt ørene. Det hjelper å strekke litt – forsiktig – på bøylen, men den stramme bøylen gir i det minste en tett kobling til ørene, slik at det knapt nok kommer inn støy.

Konklusjon

Beats Pro er et positivt bekjentskap med langt bedre lyd en ventet. De har kvaliteter som gjør dem egnet til flere enn DJ-er og musikere, og er bygget for å tåle et liv på veien. De er også store, tunge og stive, så alt er ikke bare fryd og gammen. Men siden lydkvaliteten er så overbevisende, er det lett å anbefale Beats Pro også til de som trenger et par hodetelefoner som tåler juling, uten å måtte kompromisse for mye på lydkvaliteten.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Dyson hodetelefoner imponerer og skuffer

Styr unna ørepropper fra Temu

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Lyd & Bilde