TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Anker Soundcore Sport X10

Overraskende bra lyd

De billigste sportsproppene jeg har testet, gir meg ikke så høye forventninger. Men noen ganger blir man overrasket.

Av / 13.02.23 - 12:00
Anker Soundcore Sport X10

Home mener

  • Bra lyd og sitter perfekt i ørene.
  • Ikke så fleksible å bruke. Justeringen av støyreduseringen trenger litt mer omtanke.

Å finne sportspropper som sitter bra og stabilt, er ærlig talt ikke helt enkelt. Anker Soundcore Sport X10 er utstyrt med en gummikrok som skal løse dette.

Passform Passform 1 Passform 2
<
>
De ser litt annerledes ut, men når du har fått kontroll på hvordan de fungerer, er det faktisk enkelt å få dem til å sitte godt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

For meg personlig fungerer det perfekt. Jeg har nok hverken store eller små ører, og da det følger med fire par ekstra øreputer, har jeg ikke så vanskelig for å få til passformen. Selve proppen er mykt avrundet, og det er ikke noe som er skarpt eller trykker når jeg setter dem på plass. Kroken, som skal ligge over/rundt øret, er litt av en utfordring til å begynne med, men da jeg endelig fikk aha-opplevelsen, var det ganske smidig.

Etui 1 Etui 2
<
>
Etuiet er ikke så plastaktig som man kunne forvente med tanke på prislappen, og her ligger proppene trygt og sikkert. Proppene er IPX7-klassifiserte, som innebærer at de skal tåle både en riktig svett treningsøkt og å bli skylt av under rennende vann for å holde seg freshe. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Med tanke på prislappen blir jeg faktisk positivt overrasket av førsteinntrykket. Ikke plastaktig og kjedelig. Tvert imot.

Lyden overrasker

Ettersom førsteinntrykket av proppene både material- og utseendemessig var så positivt, var jeg litt redd for at man hadde brukt pengene på det, og ikke lyden. At det ikke stemte, ble klinkene klart så fort jeg satte i gang med Hälsa Gud med Miss Li. Jeg valgte pop-modus i Equalizer-menyen, og det ble umiddelbart bra dunk og godt med driv, men det virkelige løftet kom når jeg valgte rock i stedet. Får følelsen av at det er noen som løfter bort taket og gir luft og rom til musikken. Både mellomregister og diskant tar fin plass samtidig som bassen tøffer til seg skikkelig. Og føler jeg at jeg trenger det lille ekstra for å kunne kjempe litt videre, endrer jeg til R&B, som legger til ytterligere et gir på trøkket, men konsekvensen er at lydbildet blir litt sammenpresset og ikke så nyansert. Dette er trolig ikke noe du umiddelbart reflekterer over når det er som mest utfordrende i løpingen og du bare vil ha drahjelp for å orke hele runden, men det er bare en refleksjon.

 

Annonse
Equalizer 1 Equalizer 2 Equalizer 3
<
>
I appen finner du utrolig mange forhåndsinnstilte lydmoduser, og det er bare å prøve seg frem til du finner en modus som fungerer sammen med favorittmusikken. Du kan også gjøre din egen innstilling og lagre den. (Skjermdump fra appen)

For ikke så lenge siden så jeg filmen om Elvis, og selv om jeg er oppvokst med hans musikk, hadde jeg glemt en del av gullkornene. If I Can Dream er en låt som, akkurat som Hälsa Gud, er så tidsriktig og som virkelig er magisk. Jeg jobber litt frem og tilbake og velger Deep. Her får jeg følelsen av at man har senket ham ned i en brønn med musikere og alt. Kanskje derfor denne modusen heter akkurat deep!? Nei, akkurat den var ingen høydare.

Jeg velger Latin for moro skyld, men der savner jeg litt luft i mellomregistret, og Elvis’ stemme kommer ikke til sin rett. Går videre til Piano og blir helt slått ut. Her blir det ekstra boost av alt, og merkelig nok blir det så jævla riktig. Stort, svulstig og mektig – akkurat som artisten selv. Og følsom som jeg er, innser jeg at jeg sitter med en tåre i øyekroken når låten klinger ut.

Igjen blir jeg slått av at lyden faktisk er såpass nyansert og bra. Nei, det er ikke hi-fi-lyd, men med tanke på prislappen, og at det er en sportspropp, blir det et lite wow fra meg.

Jeg setter også pris på at proppene ikke er så tette at dunkingen av føttene mine mot underlaget forplanter seg opp i hodet. Et fenomen som ellers er ganske vanlig.

Når jeg snakker i telefonen med Soundcore Sport X10, får jeg ikke noen dårlige tilbakemeldinger, og det er ingen som lurer på om jeg bruker hodetelefoner eller ikke.

Å bruke

Som jeg allerede har nevnt, er det mulig å bytte equalizer-innstillinger, og det finnes et hav å velge mellom. Disse finner du i Soundcore-appen. Det er bare å sette i gang favorittlåtene og prøve seg frem. Har du en veldig varierende spilleliste, må du kanskje leve med at resultatet blir litt svingende. Alternativt bruker du litt tid på å håndplukke de låtene du virkelig elsker, gjør en personlig equalizer-innstilling som funker tilstrekkelig bra for alle låtene, og vips har du skapt den optimale trenings-pepp-listen.

 

White Noice 2 White Noice 1
<
>
Om jeg har vanskelig for å sove, eller bare koble av, kan jeg enten velge en hvit lyd som allerede finnes, eller alternativt lage min egen. Kombinasjonen hundeglam og tannbørsting er jo en interessant kombinasjon. Imidlertid ikke noe jeg anbefaler, da den mest skaper forvirring for hjernen. (Skjermdump fra appen)

I appen finner du også blant annet funksjonen White Noise. En term som henviser til lyd som brukes for å maskere andre lyder som forekommer naturlig i vårt miljø. Tenk luftkondisjonering eller en viftes monotone lyd, og den hjelper hjernen din med å ignorere lyd med høyt lydnivå eller andre utrivelige lyder.

Anker Soundcore Sport X10 1
I appen finns ulike varianter av pusteøvelser som kan være en finfin guiding om du synes det er utfordrende å lande og puste ut en stund. (Skjermdump fra appen)

Støyredusering

Anker Soundcore Sport X10 kan kanskje ikke skryte av den beste støyreduseringen jeg har opplevd, men den er virkelig godkjent. Det blir ekstra tydelig når jeg tar med meg øreproppene ut på den første testrunden. Vi har akkurat flyttet inn i et nybygg, og området er ikke helt ferdigbygget, noe som betyr at det kjører tunge kjøretøy til og fra iblant. Jeg tenker meg ikke godt om og går midt i veien, og etter et titalls meter begynner jeg å føle meg litt forfulgt. Jeg snur meg, og innser at en stor lastebil sneglekjører bak meg uten at jeg har hørt en lyd. Er veldig takknemlig for at sjåføren viste litt tålmodighet og ikke tutet, for det hadde trolig ikke støyreduseringen klart, og jeg hadde nok måttet gå tilbake og byttet bukser …

Brusreducering 2 Brusreducering 1 Brusreducering 3
<
>
Man gjør det litt vanskelig for brukeren ved å ikke være helt konsekvent. Det finnes tre moduser for støyredusering, men du kan bare skifte mellom to av disse ved å trykke på selve proppen. Vil du endre til Transparency Mode, må du ta opp mobilen og enten gå via appen eller legge til en widget med hurtigkommando. Ikke helt gjennomtenkt. (Skjermdump fra appen)
Anker Soundcore Sport X10 2
Knapp På siden av proppene er det en knapp for å heve/senke volumet, skifte spor og endre støyreduseringen. Jeg liker løsningen med at jeg ikke trykker inn proppen i øret som man må med Jabra Elite 4 Active, men den er litt vanskelig å manøvrere. Spesielt om det er kjølig ute og du bruker hansker. Knappen er liten, og det er vanskelig å kjenne om du har trykt eller ikke. En ekstra omgang på den løsningen ville vært fint. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Med Anker Soundcore Sport X10 får du overraskende mye for pengene. Solid konstruksjon med tanke på prislappen, bra lyd og forutsetninger for en bra passform – om du ikke har for store ører. Vil du ikke bruke nærmere to tusen på Jabra Elite 7 Active, og kan tenke deg å akseptere at touch-/knapp-styringen kan være litt utfordrende, samt at justeringen av støyreduseringen ikke er helt klokkeren, synes jeg absolutt at dette er noen topp propper.

Karakter
Anker Soundcore Sport X10
Basic
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

Årets beste tilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
185,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker