Med en vekt på kun 3,3 gram per ørepropp og 18 gram for ladeetuiet, er JBuds Mini de desidert minste og letteste øreproppene i denne testen. Og kanskje de minste vi har testet.
Størrelsen gjør dem svært lommevennlige, og det medfølgende etuiet festet til en nøkkelring understreker at dette er ørepropper som knapt tar opp noe plass. Samtidig sitter de godt plantet i øregangen, og er oppgitt til å gi 7 timers batteritid pluss 28 timer ekstra fra etuiet. Ikke dårlig!
Funksjoner
I JBuds Mini byr på omgivelseslyd, slik at du kan slippe inn lyd utenfra. Det er derimot ingen aktiv støydemping her, noe som er et savn spesielt under reise på fly og kollektivt, der det er ønsket å dempe lavfrekvent støy.
Øreproppene har Google Fast Pair, for enkel førstegangstilkobling. Den medfølgende JLab-appen gir tilgang til en 10-bånds equalizer for å tilpasse lydbildet. Her kan du også justere berøringskontroller, aktivere safe hearing-modus for å begrense maksimalt volum, og aktivere filmmodus, som reduserer Bluetooth-forsinkelsen til 200 ms. Ikke at det er noe stort å skryte av, men det er i hvert fall halvparten av forsinkelsen i Music-modus. Det er fortsatt for mye til å engasjere på spill, mener jeg.
Når det gjelder talekvalitet på samtaler, låter stemmen til brukeren tynt og hermetisk hos mottakeren. Det er en del digitale artefakter, og jeg vil nærmest betrakte samtaler gjennom disse som en nødløsning.
Lyden av JLab JBuds Mini
Rett ut av esken låter JBuds Mini ganske flatt og tamt. Alle forhåndsinnstilte EQ-er man kan velge hever diskant og bass, noe som trengs, men det kan bli for mye bass. Man kan også justere manuelt, og jeg endte med å redusere de lave basstonene, løfte mellomtonen betydelig og dempe de skarpeste diskantfrekvensene. Da låter JBuds Mini langt mer engasjerende og balansert. Man må likevel velge om lyden skal være litt for mørk, eller litt for skarp.
Pass på å velge et par øreputer som tetter skikkelig, da blir bassen best. Normalt funker de som sitter på (str. M) for min del, men her måtte jeg bruke de største putene.
Konklusjon
Alt i alt gir JLab JBuds Mini grei valuta for pengene. De knøttsmå øreproppene er meget bærbare, batteritiden er god, og med litt jobbing kan lyden forbedres betraktelig. Anbefales for deg som vil ha trådløs lyd i minste laget. Likevel får du det du betaler for. Du må blant annet gi avkall på aktiv støydemping, og samtalekvaliteten er lite å rope hurra for.
Også i denne testen:
Huawei Freebuds 5
Gode åpne ørepropper
Huawei viser at åpne ørepropper kan låte like bra som lukkede.
Belkin SoundForm Pulse
Mange funksjoner
Med Belkin SoundForm Pulse får du mye funksjoner for pengene, og mulighet for å få ganske så god lyd.
Technics EAH-AZ40M2
De beste øreproppene i klassen
Med AZ40M2 forbedrer Technics klassevinneren AZ40, blant annet ved å legge til aktiv støydemping.
JBL Live Flex
Romlig lyd
JBL Live Flex er et par åpne ørepropper, som aldri irriterer. Og med fungerende støydemping bør de slettes ikke avfeies.
EarFun Free Pro 3
Overraskende gode til prisen
Ukjente EarFun lager flotte ørepropper til prisen, og Free Pro 3 er intet unntak.
Samsung Galaxy Buds FE
Rimeligere Galaxy Buds
Om du har lyst på Samsung Galaxy Buds, men synes de er for dyre, kan dette være et alternativ. Men det er noe å være klar over.
Philips TAT3508
Alt man trenger – på papiret
Med aktiv støydemping i fire ulike nivåer og en 6-bånds equalizer skulle det være duket for gode lydopplevelser. Men Philips kommer ikke helt i land.
Creative Aurvana Ace
Nye ørepropper med hybrid-elementer
Fra Creative kommer et par ørepropper med en helt ny type drivere.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser