De fleste assosierer åpne ørepropper med dårlig passform, begrenset bassgjengivelse og lav støydemping. Huawei Freebuds 5 gjør mye for å endre på dette inntrykket.
Takket være store 10 mm elementer i hver propp, tar Huawei mål for seg å levere imponerende dyp og fyldig bass. Samtidig som du slipper følelsen av tettetheten, og de hule gnisselydene man ofte opplever med helt tette propper.
Øreproppene ser mer ut som øredobber enn noe annet. De henger på en måte ned fra ørene, men med runde og feminine kurver ser de definitivt ikke ut som noe annet.
Funksjoner
Å få tak i appen AI Life krever litt arbeid. Først må du finne AppGallery via nettstedet appgallery.huawei.com i nettleseren. Last ned en .apk-fil som du må godkjenne i Android. Deretter åpner du AppGallery, og installerer AI Life. Igjen må du godkjenne i Android at du tillater filen. Med appen kan øreproppene oppdateres til siste fastvareversjon, og du får tilgang til en 10-bånds equalizer.
Overraskelsen er at Huawei likevel har implementert aktiv støydemping. Den fungerer selvsagt ikke like godt som i lukkede propper, men demper faktisk en del lavfrekvent støy. Du må da ha støydempingen på høyeste effekt, men jeg er likevel imponert. I tillegg har øreproppene LDAC-kodek i tillegg til AAC, for best mulig lyd over Bluetooth. Skulle du ha en Huawei-telefon, kan du også bruke deres egen HWA-kodek.
Via AI Life-appen får du tilgang til en 10-bånds equalizer for ytterligere tilpasning.
Lyden av Huawei Freebuds 5
Lydmessig er jeg positivt overrasket over Huawei Freebuds 5. Bassgjengivelsen er dyp og fyldig, uten å gå på bekostning av detaljer og oppløsning. Diskanten er luftig og åpen. Og mellomtoneområdet har fin transparens og balanse. Akustiske instrumenter låter naturlig og klart, sangstemmer kommer godt frem, og selv popmusikk låter energisk nok. Ok, så blir du aldri blåst overende med basstrøkk, men jeg liker balansen i lydbildet her.
Med litt forsiktig justering av EQ kan lytteopplevelsen forbedres ytterligere. Løfter du mellomtoneområdet noe samtidig som du senker de skarpeste diskantfrekvensene, oppnår du enda bedre nøytralitet og engasjement.
Konklusjon
Utseendemessig vil nok folk bli delt i de to leirene «elsk» og «hat», rundt Huawei Freebuds 5. Lydmessig gjør de mye riktig, med imponerende god lyd, og mer bass enn vi trodde åpne ørepropper som dette var i stand til. Støydempingen er kapabel nok til å dempe en del. Disse anbefales for alle som foretrekker åpne propper fremfor tette.
Også i denne testen:
Belkin SoundForm Pulse
Mange funksjoner
Med Belkin SoundForm Pulse får du mye funksjoner for pengene, og mulighet for å få ganske så god lyd.
Technics EAH-AZ40M2
De beste øreproppene i klassen
Med AZ40M2 forbedrer Technics klassevinneren AZ40, blant annet ved å legge til aktiv støydemping.
JBL Live Flex
Romlig lyd
JBL Live Flex er et par åpne ørepropper, som aldri irriterer. Og med fungerende støydemping bør de slettes ikke avfeies.
JLab JBuds Mini
De bittesmå
JBuds Mini er nok de minste trådløse øreproppene vi har testet.
EarFun Free Pro 3
Overraskende gode til prisen
Ukjente EarFun lager flotte ørepropper til prisen, og Free Pro 3 er intet unntak.
Samsung Galaxy Buds FE
Rimeligere Galaxy Buds
Om du har lyst på Samsung Galaxy Buds, men synes de er for dyre, kan dette være et alternativ. Men det er noe å være klar over.
Philips TAT3508
Alt man trenger – på papiret
Med aktiv støydemping i fire ulike nivåer og en 6-bånds equalizer skulle det være duket for gode lydopplevelser. Men Philips kommer ikke helt i land.
Creative Aurvana Ace
Nye ørepropper med hybrid-elementer
Fra Creative kommer et par ørepropper med en helt ny type drivere.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser