Jeg ser til min glede at man har valgt å sette to myke puter på innsiden av hodebøylen, og at man også har gjort den sammenleggbar, noe som gjør at den passer bra til kriteriene for denne testen. Derimot har man valgt en vanlig rund ledning på Lowrider, til forskjell fra Uprock som hadde den smarte flate varianten. Man kan tydeligvis ikke få alt.
Her finnes også en mengde ulike farger for å tilgodese så manges ønskemål som mulig, og med tanke på den rimelige prislappen skulle man nesten kunne kjøpe en til hvert antrekk i garderoben, eller en i julegave til hvert familiemedlem. For deg som anser at det er viktig å kunne vri på klokkene á la DJ-hodetelefon så fungerer det på Lowrider, og det er også mulig å vinkle loddrett. Dessverre sitter ikke hodetelefonen tilstrekkelig stramt over ørene, men glir litt hit og dit når man beveger seg, veldig irriterende. En kul, men fullstendig unødvendig detalj er at det i pakken følger med en liten mal på Skullcandy-logoen som du kan plassere hvor du vil, spraye med farge og så får du en logo.
Lowrider er en halvåpen hodetelefon og de høye tonene i ”Våren” leveres på en luftig, naturlig og klar måte uten å være for påtrengende, og lydbildet føles homogent. Selv ”Du är den jag kunde va” har god sammenheng, og både bass, mellomregister og diskant er godt avveide, men helhetsbildet er kanskje anelsen grovt. Jeg går over til Stiftelsen og her blir det bekreftet, lydbildet er en anelse dempet. Jeg opplever det samme når jeg kjører et par spor fra Lynyrd Skynyrds plate ”God Guns”, selv om det ikke er dårlig på noen som helst måte.
Konklusjon
Dette er testens billigste hodetelefon som speiler forskjellige holdninger, avhengig av hvilken farge man velger. Tross mykt materiale på hodebøylen og bekvemme øreputer er dessverre ikke komforten den beste, da hodetelefonen har en tendens til å skli rundt på hodet. Et pluss får den derimot for at den er til å folde sammen. Til tross for at dette er en liten frekk hodetelefon, foretrekker den klassiske stykker og viser, hvor det noe dempede lydbildet ikke merkes like tydelige som på rock.
Også i denne testen:
Cresyn C555s
For den diskrete
Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.
Coloud The Boom
Verken lyn eller torden
Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.
Urbanears Tanto
Større enn man tror
En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.
Denon AH-D510R
Vil spille høyt
Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.
Urbanears Plattan
Elegant tilbehør
Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.
Sony DR-ZX302VP
Alt krutt på lyden
DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.
Philips SHL520WT/10
Lekker på flere plan
Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser