Det føles som om Sony har lagt en liten ekstra tanke på designen, og det med vellykket resultat. Sammen med hodetelefonen får du et batteri, en liten ”smykkepose”, en adapter til flyturen samt ørepropper i tre ulike størrelser. Jeg hadde satt pris på et par formbare i skumgummimateriale også, men man kan beviselig ikke få alt. Reguleringsknappen sitter på ledningen, og her kan du i tillegg til å velge støydemping av eller på, få hodetelefonen til selv å analysere og stenge ute ”riktig” type av støy ved å trykke på AINC-knappen som jobber i tre forskjellige nivåer, fly, buss/tog eller kontormiljø. Trykk inn knappen med innstillingen i på-modus, vent et par sekunder så leveres, ifølge Sony, den best mulige lyd for akkurat det miljøet du befinner deg i. På reguleringsinnstillingene finnes også en Monitor-knapp som stenger for musikken slik at du høre det som foregår rundt om kring deg. Samtidig som du utfører disse valgene blinker det en lampe og du hører et pip – alt for at du skal kunne vite hva det er du gjør, om du nå har en så god hukommelse. Disse finessene kan naturligvis oppfattes som litt vanskelig av noen, men det er jo en smakssak. Lyden uten demping har betydelig mer igjen å ønske, tam, bassfattig og tynn, men likevel ikke innestengt eller spesielt dempet. På pakken står det 98,2% støydemping, og håpet om en bedre lyd kommer tilbake når jeg slår på strømbryteren og ulyden fra toget forsvinner. Lydbildet får mer karakter, mer bass og lyttegleden kommer tilbake.
Konklusjon
Setter du pris på knapper, blinkende lamper og lydeffekter kan dette være hodetelefonen for deg, og at den dessuten har virkelig god støydemping er prikken over i-en. Lyden uten demping er imidlertid ingen ting å skryte av.
Også i denne testen:
Creative HN-900
Hodetelefon for dobbelt bruk
Creatives HN-900 er ikke bare en hodetelefon med støydemping, den kan også benyttes som headset, noe den er alene om i dette startfeltet.
Koss QZ/Pro
Gunstig og behagelig
Koss QZ/Pro er den billigste hodetelefonen i testen noe som i alle fall ikke avspeiler seg på den nydelige passformen.
Audio Technica ATH-ANC23
Liten men plagsomt god
Grunnen til at en del forerag in-ear hodetelefoner kan være mange. Blant annet tar de mindre plass i bagasjen og de er heller ikke å iøynefallende.
Sennheiser PCX 250 II
Spilleglad reisekompis
Hodetelefonen fra Sennheiser er liten, nett og det merkes at det har blitt lagt ned litt arbeid på komfort og smart konstruksjon.
Sony MDR-NC7
Ingen kokongfølelse
Sonys halvdekkende hodetelefon er litt mer dekkende enn både den fra Audio Technica og Sennheiser, og utformingen på selve hodebøylen gjør den relativt spenstig og behagelig å ha på seg på lange reiser.
Audio Technica ATH-ANC1
Flott og Smidig på reisen
Fra Audio Technica kommer denne halvdekkende hodetelefon som er lett og enkel å folde sammen. Bra å ha til reisen med andre ord.
Denon AH NC800
Dyr og bra med tilbehør
Hodetelefonen fra Denon havner akkurat under maksprisen jeg hadde satt, og har er det ikke spart på komfort eller tilbehør. Her får du en fin kokong-følelse, og det er egentlig først når du tar av deg hodetelefonene eller slår av støydempingen at du innser hvor støyende et tog faktisk er. Men med prislappen i bakhodet er det vel akkurat hva du bør kunne forvente deg.