Artemis Spectrum G933 er Logitechs tilbud på en hodetelefon til kresne gamere. Vi har testet dem tidligere, men prisen er nå lavere slik at de kan være med i økonomiklassen.
Mikrofonen sitter på en plastbøyle som kan skyves opp og skjules i venstre øreklokke. En ring av programmerbart LED-lys omkranser hver øreklokke.
Artemis G933 er trådløs. Det gir god bevegelsesfrihet å slippe kabler, men byr også på en rekke krav i form av batteritid og overføring uten forsinkelse (lag). Begge deler blir heldigvis tatt vare på.
Batteritid på åtte timer mens RGB-lysshowet kjører, burde rekke til de fleste spillekvelder. Skulle det mot formodning knipe, kan man koble G933 analogt med den medfølgende 3,5 mm minijack-kabelen. Batteriet er gjemt bak en magnetisk klaff på den ene øreklokken. Den andre har oppbevaringsplass for den trådløse USB-senderen. Smart – da er den alltid med. På venstre øreklokke finner man dessuten fire programmerbare knapper til å endre innstillinger, samt en god gammeldags skruknapp til regulering av lydstyrken.
Lyden
Det er mye trøkk i lyden i G933. Eksplosjoner braker tungt, og fornemmelsen av å være midt i handlingen er overbevisende. Som en spesiell finesse kan man på Logitech-hodetelefonen velge mellom Dolby og DTS virtuell surroundlyd. Sistnevnte gir klart den mest overbevisende surround-illusjonen. Skal du lytte til musikk, bør du imidlertid velge stereo. Surround lyder imponerende, men det meste av musikk har ikke godt av å bli ”dekodet”. Med innstillingene på plass er G933 preget av en massiv bunn og en avbalansert, men ikke spesielt finkornet stemmegjengivelse. Diskanten er noe avdempet. Lyden kan tilpasses med en rekke equalizer-profiler, og man kan lage sine helt egne.
Konklusjon
Logitech Artemis Spectrum G933 er et glimrende eksempel på hva som skiller dedikerte gaming-headset fra normale hi-fi-øreklokker. Vurdert som ren hi-fi-lydgjengiver er det litt for grovkornet. Men det mer enn utlignes av et gjennomtenkt utvalg av spillfunksjoner som er lett tilgjengelige og til å bruke midt i kampens hete. Det gjør G933 perfekte til sitt formål: å være et redskap for garvede, digitale skrivebordskrigere som har bruk for et ekstra forsprang i kampen.
Også i denne testen:
SteelSeries Arctis 5
Kan konkurrere med de beste
Steelseries gir sin egen flaggskipmodell blant gaming-headset nådeløs kamp til døren.
Kingston HyperX Cloud Alpha
Headset til alfa-gamere
No-nonsens-sett til de som bare vil ha god lyd og høy mekanisk kvalitet.
HP Omen 800
Lekkert, men mørkt
HP Omen 800 er både mykt og behagelig å ha på og høre på. Men lyden er for mørk.
Razer Kraken Pro V2
Alt det nødvendige
Razers nest billigste headset har det som trengs, men proffene vil nok velge de dyrere modellene.
Turtle Beach Stealth 600 (PS4)
Et lite forsprang
Turtle Beachs superhørsel kan være med på å avgjøre kampen til din fordel.
LucidSound LS30
Godt begynner-headset
Lommebokvennlig headset som dekker behovet for de fleste.
1 hendelser på “Logitech G933 Artemis Spectrum”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
G933 er langt fra ergonomiske. Jeg har hatt SteelSeries Wireless pro. De hadde helt grei ergonomi, g933 har en tendens til å flyte litt rundtomkring på hodet.
Knappene er langt fra riktig plassert, men likevel bedre enn SteelSeries Wireless Pro. Dersom jeg hviler hodet mot «hodelenet» 🙂 så trykkes knappene eller volumet justeres, det er baklegsmål spør du meg.
Lyden, om noen er interessert… Er etter min mening langt bedre i G933 enn Steelseries Wireless Pro. På mange måter har jeg stort sett bare godt å si om lyden i G933, andre er skrytt opp i skyene.
Batteritiden er ok, men usb-micro er veldig gammeldags.