Det er ingen hemmelighet at våre og mange andres referanser innen støyreduserende hodetelefoner er Sony WH-1000XM3. Med det i tankene kan man mistenke at Sony WH-XB900N er en lillebror. Man får med en pose til oppbevaring og ikke et etui. Lydledningen er lik, men man får ikke med noen flyadapter. Derimot har de samme moderne USB-C-ladekabel.
Konstruksjon og komfort
XB900N ikke bare minner om 1000XM3, de kunne vært støpt i samme form. De fås i samme svarte farge, men alternativet er blått i stedet for sølv. Klokkene kan både foldes flate og vinkles sammen. Dermed kan man selv velge på hvilket ledd de passer best i bagasjen. Kvalitetsfølelsen er utmerket, og da Sony har lånt konstruksjonen fra luksusmodellen, føler vi oss trygge på holdbarheten. Polstringen kjennes også igjen, selv om putene ikke har samme memoryfoum. De er derfor behagelige selv ved lengre lytting.
Funksjoner og håndtering
Hodetelefonene lades med samme USB-C-ledning som mobilen, og kan hurtiglades 10 minutter for en times lytting. Sony er jo kjente for å gå all-in med finesser, og XB900N er intet unntak. De kontrolleres hovedsakelig med touch-kontroller, som for en gangs skyld fungerer bra. Alle finessene styres fra den utmerkede appen, som automatisk støyreduseringsnivå, surroundlyd, 360-lyd, lydforbedringer, programmering av knappene samt en EQ-innstilling.
Lydkvalitet og støyredusering
Det siste er redningen da XB i navnet står for Xtra Bas, og det er ingen overdrivelse. Elsker man pumpende bass, er det en fordel, men for oss andre bør man skru den ned. Da får man nemlig en helt utmerket lydkvalitet. Selv støyreduseringen er bedre enn ventet i klassen. Den når naturligvis ikke samme nivåer som storebror, men XB900N har helt klart lånt teknikk og erfaringer. Heller ikke støyreduseringen påvirker lydkvaliteten i større grad.
Konklusjon
Om Sonys luksusmodell er kongen innen støyredusering, er WH-XB900N den opprørske prinsen. Takket være samme form sitter de behagelig selv over lenger tid, batteritiden er utmerket og håndteringen overraskende bra til tross for touch-kontroller. Appen inneholder flere finesser enn man visste man trengte, men fremfor alt kan man justere ned bassen. Den er nemlig det eneste vi har å anmerke når det gjelder lyden. Selv støyreduseringen er klart bedre enn gjennomsnittet.
Også i denne testen:
Supra Nitro-X BT
Snublende nær seieren
Supra passerer konkurrent etter konkurrent, men snubler dessverre på mållinjen.
Jays q-Seven Wireless
Jays gjør det meste riktig på første forsøk
Det er imponerende at man både kan få bra lyd og ok støyredusering til denne prisen.
JBL Live 650BTNC
Støyreduserende streethodetelefoner fulle av motsigelser
Med like mange ulemper som fordeler er det vanskelig å anbefale Live 650.
Philips PH805
Philips er tilbake med prisgunstige hodetelefoner
PH805 låter bra til prisen selv om de ikke hadde hatt støyredusering.
Pioneer SE-S6BN
Mer til pendling enn lange flyreiser
Pioneers hodetelefoner passer bra på gaten, men er ikke de mest effektive til å redusere støy.
Sennheiser HD 450BT
Sennheiser spiller sikkert og holder teten
Moderniseringen av Sennheisers mest prisgunstige NC-hodetelefoner er et trygt kjøp.