For to år siden testet vi også prisgunstige støyreduserende hodetelefoner, og da klarte Sennheiser HD4.50 BTNC seg meget bra. Nå kommer den moderniserte modellen med det snarlike navnet Sennheiser HD 450BT. Som tidligere får man bare med en enklere bæreveske som ikke beskytter mot ublid behandling. Derimot får man både lydkabel til flyet og en USB-C-ledning for lading. Hodetelefonene fås i svart eller hvitt.
Konstruksjon og komfort
Designen har blitt sobrere, da Sennheiser har skippet forgjengerens blinkende logoer. Derimot kan man fortsatt ikke folde dem helt flate, noe som gjør at de vanskelig får plass i mindre vesker. Det er imidlertid mulig å folde dem sammen. Til tross for at materialet for det meste er i plast, føles de hverken billige eller svake. Det virker som en pålitelig konstruksjon. Komforten lider noe av den tynne polstringen i bøylen, samt at hodetelefonene trykker vel hardt mot ørene.
Funksjoner og håndtering
Selv Sennheiser virker å mene at man skal klemme sammen så mange knapper som mulig på den ene klokken. Det er derfor unødig mye prøving og feiltrykk før man har lært seg det hele. Visst finnes det en app, men den lar en ikke gjøre noe annet enn å stille inn EQ, og det er på en ikke-intuitiv måte. Som en av de få hodetelefonene i testen lades de med USB-C. Det samme som moderne mobiler, og det tar bare to timer å lade batteriet helt fullt.
Lydkvalitet og støyredusering
Lyden i HD 450BT er myk, varm og tiltalende med markert bass. Støtte for bedre lydoverføring gir kvaliteten et skyv fremover. Det gjør at de fleste sjangere låter bra, selv om det ikke er korrekt. Skal man klage på noe, er det at de mangler litt detaljer og klarhet. Slår man på støyreduseringen, løftes mellomregisteret opp og forsterker stemmer. Det gjør sant nok musikken litt ubalansert, men mer som en fordel om man sitter på flyet og forsøker å høre dialogen på filmen.
Konklusjon
For å begynne med det negative er Sennheiser HD 450BT store hodetelefoner som ikke kan foldes flate, noe som gjør at de tar plass i vesken. Det finnes også litt vel mange små knapper å holde styr på, samt at appen ikke tilfører så mye. Med det sagt, er dette et par velbygde hodetelefoner som føles betydelig dyrere enn de er. Man får hva man betaler for med støyreduseringen, men de får musikk til å låte tiltalende, og løfter frem dialogen i filmer.
Også i denne testen:
Supra Nitro-X BT
Snublende nær seieren
Supra passerer konkurrent etter konkurrent, men snubler dessverre på mållinjen.
Jays q-Seven Wireless
Jays gjør det meste riktig på første forsøk
Det er imponerende at man både kan få bra lyd og ok støyredusering til denne prisen.
JBL Live 650BTNC
Støyreduserende streethodetelefoner fulle av motsigelser
Med like mange ulemper som fordeler er det vanskelig å anbefale Live 650.
Philips PH805
Philips er tilbake med prisgunstige hodetelefoner
PH805 låter bra til prisen selv om de ikke hadde hatt støyredusering.
Pioneer SE-S6BN
Mer til pendling enn lange flyreiser
Pioneers hodetelefoner passer bra på gaten, men er ikke de mest effektive til å redusere støy.
Sony WH-XB900N
Bra støyredusering har blitt billig
Sonys budsjettmodell låner friskt fra luksusmodellen og blir dermed umulig å slå.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser