For å beskytte hodetelefonene følger det med en stoffpose for å hindre at ingen skarpe ting lager merker når man har dem i vesken. Det er ikke like bra som et hardt etui, men ventet i denne prisklassen. Man for også en lydkabel, som er nødvendig på flyet, men ingen adapter for de fly som fortsatt ar de gamle doble kontaktene. En slik kan man imidlertid kjøpe billige i de fleste hjemmeelektronikkbutikker. Dessuten en kort Mikro-USB-kabel til lading.
Konstruksjon og komfort
Som vanlig er Jays design rett på sak og uten unødvendige kruseduller. Hodetelefonene kan foldes helt flate når de skal ned i posen. De kan imidlertid ikke foldes ytterligere sammen, noe som gjør at de tar mer plass i bagasjen enn de fleste av konkurrentene i testen. De føles litt plastaktige når man tar i dem, men takket være den enkle konstruksjonen føles de likevel robuste. En generøs polstring i bøylen og i øreputene gjør at q-Seven sitter godt på hodet selv ved lengre tids lytting. De sitter passe hardt mot ørene for ikke å skli rundt, men uten å trykke så mye at det blir ubehagelig.
Funksjoner og håndtering
På den venstre klokken sitter knappen som styrer støyreduseringen, mens den høyre klokken har volumkontrollen og en multifunksjonskapp. Den brukes for å håndtere telefonsamtaler, pause og spille musikk og for å aktivere stemmeassistenten. Støyreduseringen kan slå av eller på, samt at det finnes et medlyttingsmodus slik at man kan lytte på hva noen sier uten å ta av seg hodetelefonene. Eller for å høre trafikken når man skal krysse en gate. Da hodetelefonene lades med mikro-USB finnes det ingen hurtiglading, men det tar likevel ikke mer enn 2 timer å lade batteriet fullt.
Lydkvalitet og støyredusering
Q-seven har en innsmigrende og hyggelig lyd som får pop og dansemusikk til å låte medrykkende. Det er selvfølgelig fordi Jays har forhøyet bassen, noe som gjør at de er mindre passende om man vil lytte til akustisk musikk med en naturlig lyd. Støyreduseringen gir litt sus, men det høres bare om man bruker dem for å få det stille uten å spille musikk. Den er ellers ok til prisklassen, uten å stikke seg ut på noen måte. Støyreduseringen gjør at musikken låter mer innestengt og gjør diskanten litt hvassere. Men om man er i et støyende miljø, er det detaljer man kan overse.
Konklusjon
Jays første støyreduserende hodetelefoner ser pene ut og sitter behagelig på hodet, selv ved lengre lytting. De tar imidlertid plass i bagasjen. De låter medrykkende med dansemusikk, og får film til å føles engasjerende. Støyreduseringen er godkjent, men påvirker hvordan musikken låter. Håndteringen er enkel selv om vi gjerne ville ha en app også. Batteritiden er bra, men vi savner hurtiglading. Med tanke på prisen føles kompromissene overkommelige, og vi gir derfor tommelen opp.
Også i denne testen:
Supra Nitro-X BT
Snublende nær seieren
Supra passerer konkurrent etter konkurrent, men snubler dessverre på mållinjen.
JBL Live 650BTNC
Støyreduserende streethodetelefoner fulle av motsigelser
Med like mange ulemper som fordeler er det vanskelig å anbefale Live 650.
Philips PH805
Philips er tilbake med prisgunstige hodetelefoner
PH805 låter bra til prisen selv om de ikke hadde hatt støyredusering.
Pioneer SE-S6BN
Mer til pendling enn lange flyreiser
Pioneers hodetelefoner passer bra på gaten, men er ikke de mest effektive til å redusere støy.
Sennheiser HD 450BT
Sennheiser spiller sikkert og holder teten
Moderniseringen av Sennheisers mest prisgunstige NC-hodetelefoner er et trygt kjøp.
Sony WH-XB900N
Bra støyredusering har blitt billig
Sonys budsjettmodell låner friskt fra luksusmodellen og blir dermed umulig å slå.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser