Marshall Headphones har produsert en rekke rockete hodetelefoner og trådløse høyttalere gjennom årene. I 2016 testet vi deres første trådløse hodetelefoner, Major II Bluetooth. Nå er de tilbake med nye elementer og en omarbeidet konstruksjon. Til å ha en oppdatert design, må vi si at den er meget forsiktig. Det er vanskelig å skille dem fra forgjengeren uten å holde dem ved siden av hverandre. De har fått mer robuste hengsler og tykkere kabler. Det generelle inntrykket er at de virker å være velbygde. Til tross for at de sitter på ørene, gjør de myke putene at de likevel er behagelige å ha på seg.
Alle de tingene vi likte med Major II, er heldigvis i behold. De er fortsatt like smidige å folde sammen, og tar opp minst plass i bagasjen av alle de testede hodetelefonene. Man kontrollerer dem med en liten joystick i stedet for touch-kontroller eller en mengde knapper. Det er smidigere og fungerer meget bra. Vi liker også finessen med å kunne dele musikken med en kompis. Lytter man trådløst, kan han eller hun helt enkelt koble seg til med ledning på den ene klokken. Derimot har Marshall ikke lyttet til vårt ønske om en app, for selv å kunne trimme lyden etter den personlige smaken. Litt merkelig da de har akkurat dette for sine høyttalere.
Om Marshall har nykonstruerte elementer, så må de være modellert eksakt etter de gamle. Vi hører nemlig akkurat den samme karakteristikken i lyden som vi huser fra de foregående. De har en fyldig og imponerende lyd med riktig dyp bassgjengivelse. Akkurat som man vil ha det når man drar på Metallica eller AC/DC. Det blir imidlertid litt trettende for ørene i lengden. Spiller man mer finstemt musikk, oppfatter man også diskanten som vel grell, noe som bidrar til lyttetrettheten. Det er med andre ord ingen hodetelefon man sitter hjemme i godstolen med hele kvelden.
Konklusjon
Lytter man fortrinnsvis på rockeklassikere, er det selvfølgelig forlokkende å ha et par hodetelefoner med det likeledes klassiske Marshall-merket. Og det gjør man helt rett i, for Major III er virkelig fintrimmet for rock’ n roll. De er praktiske også, da de foldes sammen og tar minimalt med plass i vesken. Batteritiden er lang, og de sitter behagelig på hodet. Kompisen kan koble til sine hodetelefoner med kabel til dine, og lytte på samme musikk som du gjør trådløst. Men om man har en mer variert musikksmak, bør man velge noe annet. Den imponerende lyden blir litt hvass og trettende i lengden. Og har du allerede et par Major II, er forskjellen for liten til å oppgradere.
Også i denne testen:
Audio-Technica ATH-M50xBT
Favoritten har blitt trådløs
Bransjestandarden Audio-Technica M50 er endelig trådløs. Men er det en fordel?
Kygo A6/500
Stor lyd i lite format
Mindre hodetelefoner har ofte tynnere lyd enn sine større slektninger. Men ikke disse.
Panasonic RP-HTX90N
Artige retrohodetelefoner
Panasonics hodetelefoner er mer hyggelige enn tøffe, og det gjelder både utseende og lyd.
JBL E65BTNC
Diskré og vellydende
JBL starter bra og leverer et par fine hodetelefoner med bra lyd og uten større feil.
Sony WH-H900N
Sony gjør alt rett
En lavere pris gjør at den ellers påkostede h.ear One 2 plutselig er et virkelig kupp.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser